Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa jestem....

Jak zrobić taki makijaż???? FOTO.

Polecane posty

Gość ciekawa jestem....
Ale chodzi mi o to, jaki tusz do rzęs daje tak mocny efekt i jaki kolor rżu, szminki... To wcale nie photoshop, trochę poprawili zdjęcie, wiadomo, ale bez przesady...

Gość z tego co widzę
to ona ma doklejane rzęsy, przyjrzyj się fotce dokładnie to sama zobaczysz:P co do szminki to ma matową i na nią dany przeźroczysty błyszczyk ... idź do sklepu posprawdzaj próbki szminek a napewno jakiś kolor będzie pasować do tego z foty :P

Gość ciekawa jestem....
Prawie takie rzesy, może mniej gęste, tzn. nie takie pojedyncze i wyeksponowane, miałam po tuszu Volume Flash Curvef Brush:) Ale trzeba się było namęczyć z 7 minut...:) A wczoraj właśnie poszłam do sklepu i oglądałam pomadki Rimmel, Maybelline, Loreal, MF, Astor i żadna nie była taka! Żadna! przejrzałam wszystkie rodzaje i każdy odcień. Zależy mi na takiej jasnej i bez tych brokacików itd. No i takie sa tylko Lasting Finish, ale nie mają tak jasnych kolorów...:(

Gość ciekawa jestem....
W ogóle na tym zdjęciu z daleka widać, że ona nie ma długich rzęs... Nie dokleili jej dłużyszych niż ma, bo wygląałaby śmiesznie:) Ja ma dłuższe niz ona, ale i tak trudno mi osiągnąć taki efekt, bo są gęste i cienkie i łatwo je skelić, a trudno pogrubić:(

bredzenie...rzesy so zrobione w programie komp. a usta to blyszczyk i nie trzeba tu zadnej pomadki, przejechac podkladem delikatnie po ustach i nalozyc na to blyszczyk wiem bo tak robia wizazystki i mi tez tak robia nie bede pisac gdzie bo to malo wazne

Gość wiesz ...
pojedyncze sztuczne rzęsy na 100% wygladają jak swoje :P więc nie mów że napewno jej ich niedoklejali bo nie jesteś wizażystką i nie wiesz co te modelki przechodzą podczas sesj zdjęciowych :P:P

na pokazach mody doklejaja...na sesjach zdjeciowych robia to bardzo zadko...bo wszystko załatwia photoshop...zrozumcie ...tak to jest,laska zobaczy zdjecie wymalowanej lali i chce tak jak ona to samo jest z kobietami ktore katuja sie by otrzymać efekt ciała idealnego jak laski z bilboardów czy kolorowych gazet...dziewczyny zrozumcie!! wy niczym nie roznicie sie od tych modelek niogdy nie otrzymacie efektu jaki jest w reklamie z kate moss czy jej podobnym...to jest jedna wielka ściema...badzcie soba!

Gość ciekawa jestem....
Ludzie!!!! Ale ja nie chcę mieć identycznych rzęs i piegó na nosie!!!!:o Możecie wierzyć albo nie, ale moje sa ładne, rozczesane i gęste, długie acz troszkę cienkie:) PIsałam, ze chodzi mi o kolory!!!!!:O Chodzi o makijaż w takieju tonacji- o szminkę, róż... Mam brązowy róż Bourjois, nr 03, ale takiej szminki nie mogę nigdzie znaleźć:( Może Sephora ma w swojej ofercie jakieś podobne kolory. Tylko czy któraś z was używała szminek Sephory???

Gość ciekawa jestem....
Podkłąd na ustach jest nietrwały, błyszczyk też. Poza tym tutaj te usta się właśnie za bardzo nie świecą, są kremowe- o taki efekt mi chodzi- bez brokatu, bez drobinek itd.

nie ma pomadek w takiej tonacji !!przypominalyby one raczej korektor..makijaz ktory ona ma jest nietrwaly (tylko do zdjecia) ten kolor otrzymasz robutka reczna czyli podklad i blyszczyk ewentualnie krem nivea na podklad troszke kredki... jesli nie wierzysz to idz do sephory i sama zobacz i przestan w koncu bredzic

Gość więc...
Kate Moss nie ma naturalnych tak długich rzęs (w jej przypadku to obróbka komputerowa) Aby uzyskać taki kolr pomadki należy kupić pomadke pudrową, kolorami przypominają korektor w sztyfcie, nałożyć troche błyszczyku i to wszystko. Co do długości rzęs mozliwe jest aby wygladały jak te ktore pokazałas w linku trzeba jedynie pamietac o tuszu pogrubiającmy i wydłużajacym. Nakładać go powolnym,k długim ,nieprzerwanym ruchem od samej nasady ku końcowi.Przytrzymać w połowie rzęś by jak najbardziej je do tego podkręcić. Można je później troche przeczesać(np. umyć i wysuszyć stary juz zaschniety tusz o gestym włosiu)

Gość ciekawa jestem....
motakini------> bardzo jesteś miła i kulturalna:o Ja piszę, a nie bredzę. Nie masz nic ciekawego do powiedzenia, to nie wchodź na ten wątek. Proste, prawda?:o

Gość podobno naturalne odcienie
szminek maja tanie firmy takie jak Bell i Vipera. Ale do takich raczej nie mam zaufania:) Ale Sephora ma też różne kolory, dość duży wybór.

to jest forum, mam prawo do wymiany mysli i pogladów... bede pisać co mi sie podoba bo mam takie a nie inne zdanie...i nic Ci do tego, określanie czyjegoś zachowania zachowaj dla siebie...pozdro

Gość to mów sobie co chcesz
tylko ode mnie się odczep:o ja określam twoje zachowanie?! To chyba ty sie popisujesz kultura osobista, pisząc, że ktoś BREDZI. Ja zadaję pytanie. A ty zamiast odpowiadać na nie- BREDZISZ od rzeczy:o Wiem, że isteniej photoshop, ale wodzę, ze ty nie wiesz, co to jest pytanie, co znaczy słowo kolor i co to za zjawisko zwane kultura osobistą:o

Gość jak na moj gust
to ja podobny efekt rzes mialam po tuszu maxfactora 2000 kalorii, ten roz jest bardzo podobny do boujours kolor sepia.

Gość jak na moj gust
a jesli chodzi o szminke to sama bardzo chcialbym wiedziec jak uzyskac taki kolor, juz od dawna takiego szukam:)

Gość foxia_35
CIEKAWA JESTEM loreal posiada taki kolor pomadki nie ma jej na allegro , więc opisze jak wygląda jest to malutka buteleczka z pędzelkiem zakręcanym(raczej nie będzelek ale gombeczka taka jak do powiek) do tej momadki dodany jest tzw. biały błyszczyk w pomadzie powtarzam szminka wygląda jak błyszczyk (chodzi o opakowanie) jest bardzo trwała jak pomalujesz usta zrobią się one błyszczące po ok. 1 min. usta matowieją i dlatego jest ta druga pomada biała (ale przy użyciu jest bezbarwna )żeby usta lśniły jak od błyszczyku tak więc masz 2 warianty pomalować i zostawić a wtedy usta są matowe, lub przejechać po nich białą pomada i beda błyszczeć cena ok 50zł jest jej bardzo mało ale po całym dniu jedząc i pijąc kolor nie schodzi i jeżali byś wieczorem dobrze go nie zmyła to pozostaje do następnego dnia.Pomada biała jest dodana dlatego że podczas jedzenia lub picia usta mają kolor ale nie błyszczą ja błyszczacza nie uzywam bo lubie matowe usta ale wiem na 100% że kolor jaki ciebie interesuje jest w gamie pomadek które opisałam wyżej Ato że przejżałas wszystkie pomadki ...kazda firma robi wiele odmian , może poprostu przeoczyłas , albo uznałas ze to błyszczyk a nie pomadka...miałam taki problem jak ty ale u mnie gdzie mieszkam jest mały sklepik tylko z kosmetykami dobrych firm i tam pracownica wie wszystko na ten temat poradziła mi , dała próbke i już od 2 lay używam (oczywiście mieniam od czasu kolory)

Gość erty
765 ]

Gość erty
nie radę koupwać, tego tuszu do rzęs, od tylko tak ładnie niby wygląda na zdjęciu, sama go kupiłam, ale w rzeczywistosci jest bardzo nie wygodny, i wcakle nie ,ma takiego efektu, jak na zdjęciu,zwykła chałla, a jak się da więcej tuszu, to strasznie skleja rzęsy.

Moja droga...nie mam nic do zarzucenia mojej kulturze osobistej, z racji tego ze pisałam bodajze 3 razy ze takiego koloru jaki jest na zdjeciu!!! NIE UZYSKASZ PRZY POMOCY SZMINKI!!(wiem, bo znam sie na tym) jak widac wyraznie nie tylko ja tak uwazam, wiec bardzo Cie prosze przestan sie, że tak bezpośrednio powiem \"pluć\" bo zaczyna być to meczace, skoro przeszkadza Ci zartobliwy zwrot to może zamiast pracować nad swoja tapetą popracuj nad wyczuciem poczucia humoru, chyba troszke przewrazliwiona jesteś..? wiec zanim zaczniesz umoralniac innych zerknij czy przypadkiem Ty do końca jesteś ułożona. pozdrawiam

Gość daj sobie spokój kobieto
szminki w takim kolorze mozna dostać, a dla uzyskanie takiego efekt wystarczy nałożyć bazę pod szminkę i potem kłaść jasną szminkę. Sephora ma takie odcienie: http://www.sephora.com/browse/product.jhtml?id=P101400&shouldPaginate=true&categoryId=S10601 kolor 18 jest dośc cielisty. Oprócz tego takie błyszczyki ma Bourjois, taki jakby lekko kawowy, Isa Dora i Dior. Jasne odcienie, ale raczej znutą różu ma tez Guerlain z serii KIss Kiss Maxi Shine I jeszcze Guerlain z normalnej serii Kiss Kiss, odcień Very Gold 500