Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

veraa

Czy robić sobie przerwe w braniu tabletek anty.???

Polecane posty

Mam 19 lat tabletki biore od 1,5 roku.Tak myśle o tym żeby zrobić sobie 3 miesieczną przerwe. Myśle o tej przerwie, bo boje się że w przyszłości po ciągłym braniu tabletek będe miała jakieś kłopoty z zajściem w ciąże. Z drugiej strony słyszłam opinie żeby nie robić przerw bo to jeszcze pogorszy sytuacje i może zle wpłynąć na organizm. Biorę Rigevidon nie mam żadnych skutków ubocznych, czuje się po nich świetnie,ale jakoś myśle o tej przerwie.Co mi doradzicie????

Gość Doćka
Jesli czujesz się dobrze i nie masz żadnych innych powodów - nie rób przerwy. Ja brałam 3 lata tabsy i postanpowiłam sobie zrobić przerwę. Teraz, po dwóch miesiącach, bardzo żałuję i od najbliższego okresu zaczynam brać od nowa. Po odstawieniu tabletek dostałam nerwicy żołądka, depresja niemal mnie powaliła, miałam i nadal mam myśli samobójcze. Doznałam wielu innych dolegliwości o których nie napisze, bo aż trudno by mi uwierzyć. A w czasie brania tabletek nie miałam żadnych podobnych rzeczy. Trudno powiedzieć, czy będziesz miała kłopoty z zajściem w ciążę. Ja po odstawieniu miałam owulację i zaszłabym w ciążę. Mój lekarz ginekolog mówi, że żadna przerwa bez powodu nie jest konieczna.

chce iśc własnie niedługo do lekarza i znim porozmawiać, ale wydaje mi się że lekarz powie to samo co poprzedniczka, czyli że jeżeli dobrze sie czuje to żebym nie robiła przerwy

Gość doćka ma rację popieram