Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z problemem

leczyć czy nie?

Polecane posty

Gość z problemem

wykryto u mnie nadżerke i to podobno sporą, jednak lekarz poprostu powiedział że kiedyś trzeba będzie się tym zająć i mnie zbył.poszłam więc na konsultację do innego lekarza a ten powiedział że sko9ro jeszcze nie rodziłam to on nie będzie nic robił bo po zabiegu powstają blizny które mogą utrudnić przyszły poród.niedawno jednak u mojej przyjaciółki wykryto raka szyjki macicy i to podobno jest wynikiem zaniedbanej nadżerki i teraz nie wiem co ja powinnam zrobić w tej sytuacji-znowu zmienić lekarza,domagać się zabiegu? może ktoś miał taki problem,proszę o pomoc :'(

Gość Leczyc koniecznie
!!!!! Zaniedbanie nawet niewielkiej nadzerki moze doprowadzic wlasnie do rozwijania sie komorek rakowych. A robilas sobie w ogole cytologie???

Gość z problemem
robiłam niby jest ok,ale wszędzie piszą żę to stan przedrakowy-dlaczego więc lekarze tak to bagatelizują?

Gość ja tez mam nadzerke juz
pare lat, mala spokojnie sobie siedzi, tez nie rodzilam wiec zadnych usuniec nie bedzie bo po porodzie ona i tak wróci. nie jestesmy jedynymi ktore zyja z nadzerka

mialam zabieg polagajacy na smarowaniu kremem kosztowalo mnie to okolo 300 zlotych bo krem nie byl refundowany z kasy chorych lekarz nie robil mi \"wypalanki\" bo wlasnie jeszcze nie rodzilam i nie chcial mi problemow wiekszych robic

Gość z problemem
ale nie boisz się że zanim zajdziesz w ciąże coś się z tej nadżerki rozwinie? ja niedługo chciałąbym mieć maleństwo i martwię się też czy to nie będzie miało wpływu na przebieg ciaży.......

Gość wiesz ze kazdy pieprzyk
na skórze oznacza rakowe komórki ? usuwasz wszystkie pieprzyki bo mozga sie one przerodzic w złosliwego raka ?

Gość z problemem
sory bardzo-nadżerka to jednak nie pieprzyk....

Gość ale tez zwyrodnienie
to ze jest nadzerka nie znaczy ze juz masz raka :O

Gość z problemem
nie twierdze że mam-poprostu nie chce go mieć i tyle

Gość z problemem
cytologie tak-stwierdzil ze jest ok i na tym zakonczyl sprawe.nie dostalam recepty ani na globulki ani tabletki totalnie nic-i to mnie zdziwilo

a to dziwne cholera nie wiem co ci poradzic idz do kolejnego :( powiedz co jest grane i sama spytaj o ten krem jesli chcesz tyle zaplacic, i ewentualnie o globulki

Gość z problemem
w necie znalazlam info ze nadrzerki mozna tez usuwac laserem i jest to bezpieczne-usuwa sie zmienione komorki i nie powstaja blizny ale nie wiem gdzie mozna taki zabieg wykonac.jestem gotowa zrobic to prywatnie,kasa nie gra roli jesli bede miec pewnosc ze to mi pomoze a nie zaszkodzi

wiesz mi nie zaszkodzilo chodzilam potem na kontrole do swojego lekarza, w sumie do tej pory chodze a oprocz tego na konsultacje kilka razy do innych i zaden nie zauwazyl ze nadzerke kiedys mialam jak to powiedzial moj lekarz \"szyjka jak nowa\" tylko fakt ze krem fajnie skuteczny jest ale zabieg nie zalicza sie do przyjemnych

Gość z problemem
slyszalam ze po kremi troche piecze,ale ty mialas usuwana kremem czy laserem?

kremem wiesz pieczenie to maly pikus \"najprzyjemniejszy\" moment to wyciaganie szyjki macicy zeby dokladnie nadzerke posmarowac balam sie potem sikac zeby nic mi nie wylecialo ale fakt skutecznie mi to zadzialalo no i zniknely wszelkie opory zeby isc do ginekologa:) bo cokolwiek by robil to najgorsze juz przezylam :D

Gość agus_18
u mnie wykryto mala nadzerke, lekarka nie powiedziala mi o badaniu takim jakim jest cytologia, sama sie do niej zglosilam bo o cyt wyczytalam w gazecie.wynik 2, 4 miechy pozniej leczylam stan zapalny i do czerwca nic nie wiedzialam co i jak-bo mnie nie badano.teraz w lipcu zakladalam spirale ale dr milaczala jak grob,przeciwnym razie powiedzialaby mi ze mam? .moze sie sama wyleczyla?

Gość z problemem
podobno to sie samo nie cofa :(

agus niewielka nadzerka daje sie wyleczyc przy globulkach mozna wtedy jeszcze probowac problem jesli jest juz spora wtedy globulki tylko zapopiegaja dalszemu rozrostowi

Gość HAHAHHOHOHIHIHIIIII
sąd dwa rodzaje nadżerek prawdziwa - która się sama goi . Pęknięcie porasta prawidłowym nabłonkiem. rzekoma, która porasta nabłonkiem znajdującym się w kanale szyjki,. taka się nie zagoi sama. Sa różne metody leczenia, nie koniecznie wypalanka (elektrokonizacja). Cho