gosia_miła 0 Napisano Lipiec 27, 2006 Macie jakieś sprawdzone sposoby na obfity okres? Mam z tym problem ,bo muszę zmieniać podpaskę prawie co godzinę przez pierwsze dni i cały okres trwa ok.9 dni. Potrzebne są jakieś leki które to zmienią czy istnieją \"domowe sposoby\" na osłabienie krwawienia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sheeled Napisano Lipiec 28, 2006 hey, jezeli masz az tak obfite i bolesne miesiaczki, a na dodatek bardzo dlugie bo az 9'cio dniowe to moim zdaniem jedynym wyjsciem bedzie pojscie do ginekologa. Osobiscie nie posiadam az takich obfitych miesiaczek ale zawsze pomaga mi Nospa, ktora jest lekiem rozkurczowym, czyli podczas miesiaczki jak znalazl. Pomagaja tez cieple kopresy ale nie korzystaj ze zbyt goracej kapieli, gdyz moze to grozic krwotokiem. Pozdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka se gałązka 0 Napisano Lipiec 28, 2006 No-spa w tym wypadku nie jest dobrym wyjściem, bo krwawienie się jeszcze bardiej nasili. Koniecznie powinnas pójść do lekarza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sheeled Napisano Lipiec 28, 2006 Zalezy od organizmu. Przypomnialam sobie ejszcze jedna rzecz. Akurat tyczy sie to pory roku jaka jest zima. Pielegniarka srodowiskowa powiedziala mi, ze nie powinno nosic sie odkrytego brzucha ani plecow podczas miesiaczki bo wywoluje to bolesne skurcze miesni. Ile w tym prawdy to nie wiem, ale jakims dziwnym trafem wzielam sobie te slowa do serca :] Pozdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach