Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olesa28

wasze 3 i pół miesieczne dzieci

Polecane posty

Gość olesa28

mój synek 10 sierpnia skonczy 4 miesiace, nie przewraca sie jeszcze, tylko przesuwa ruszajac nóżkami. Nie wiem, czy powinnam sie martwic, bo kazdy pyta czy juz soie obraca.

nie martwilabym sie bo moja corcia zaczela sie przewracac na plecy sama dokladnie gdy skonczyla 4 miesiace i 1 dzien. i lekarka mi powiedziala ze to absolutnie w normie jest

Olesa28 mój synek 4 mesiące kończy 6 sierpnia:). Ja bym się nie martwiła każde dziecko ma swoje tępo:). Jedno nabywa pewne umiejetności wcześniej inne później. Chociaz nie powiem ze mnie pediatra przestraszyła troche a mianowicie. mój synek jeszcze nie ciągnie główki jak sie go weźmie za rączki. No i jak nie zacznie to rechabilitacja go czeka. Na razie się nie martwie:). Za to naprzykłada czasami potrafi przekręcać sie na brzuszek.

Gość 11335577
moja corcia ma 3 miesiace i 18 dni, 10 sierpnia skonczy 4 miesiace gdy miala 3 miesiace i 2 dni zaczela przekrecac sie z brzucha na plecy i za jakies kilka dni z plecow na brzuch od narodzin jest strasznie ruchliwa gdy miala miesiac trzymala juz sztywno glowke, pediatra powiedziala ze rzadko sie zdaza zeby w takim wieku dziecko bylo takie ruchliwe i ciekawe wszystkiego, moze przez pierwsze 2 tygodnie od narodzin spala w dzien a tak wogole nie spi w dzien zdarzaja sie male drzemki kilku lub kilkunasto minutowe a tak caly czas obserwuje swiat, teraz moja corcia poznala jezyk wie ze go ma wystawia go pokazuje lapie paluszkami, jak wczesniej patrzyla tak na rece a potem nogi teraz tak sie bawi jezykiem smieszna ta moja corcia pozdrawiam piszcie olesa - twoj synek napewno zaczni sie przekrecac spokojnie kazde dziecko w roznym tempie sie uczy, mam kolezanke ktorej synek jest bardzo duzy i ciezki ma teraz 6 miesiecy i jeszcze sie nie przekreca niedawno nauczyl sie trzymac glowke takze nie ma sie co martwic