Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nerwiczka88

ciąża, nadżerka, grzybica

Polecane posty

Gość nerwiczka88

witam wszystkie Panie ! grubo ponad miesiac temu, z uwagi na niezwykle ciezka angine dostalam silna kuracje antybiotykowa. Kiedy wyszlam z choroby, spedzilam dwie piekne nocki z moim chlopakiem.Niestety po przyjemnym piatku i sobocie nastal okropny wtorek, szczypianie w cewce i wkrotce okropne zapalenie pecherza. Starsza siostra stwierdzila, ze taka infekcja jest skutkiem stosunku, czy rzeczywiscie ma to zwiazek z seksem ? jak sadzicie? i czy jest sie skazanym na czeste infekcje tego typu po stosunku? Jednak to nie koniec problemow - gdyz wkrotce, niecaly tydzien po zapaleniu pecherza poczulam swedzenie w pochwie i zauwazylam okropna wydzieline - biala, co wskazywalo na grzybice. Musialam wyjechac za granice- akurat na drugi dzien - wiec szperajac po forum, dowiedzialam sie, ze najlepszy na ta dolegliwosc jest lactovaginal. Jednak dostalam okres i kuracja nie byla w stu procentach skuteczna. Pozniej z diety zupelnie wycofalam slodycze, w dodaktu kupilam sobie mnostwo bakterii - doustnych kapsulek- bifido acidophillus itp itd. Sprawa w sumie sie uspokoila, wrocilo to teraz, jednoczesnie z moim powrotem do kraju. Mialam wczoraj dostac okres, nie dostalam. Dzisiaj bylam u ginekolog, stwierdzila u mnie nadzerke na szyjce macicy... Wyczytalam, ze nadzerka moze byc fizjologiczna, bez konkretnej przyczyny- jednak mam juz dosc, grzybica i nadzerka plus spozniajacy sie okres, czy to moze byc powiazane? Czy ktoras z was miala podobne historie? za tydzien mam wyjazd z chlopakiem, wspolne wakacje, wiadomo chcialabym troszke poszalec, a tu taka lipa. jestem w leczeniu, dostalam globulki i tabletki... czy znacie cos wspomagajacego na nadzerke?? i czy mozliwe jest zajscie w ciaze pomimo bolesnej miesiaczki - tzn ostatni stosunek byl 24.06, a okres dostalam 30. Prosze o jakakolwiek porade w ktorejs kwestii, jestem chodzacym problemem i umieram z nerwow...:(

czesc!n a tez a nadzere tzn ta zdiagnozowala mnie gina.Na kolejnej wizycie powiedziala ze praktycznie calkiem ta nadzerka mi zeszla i ze w sumie to u mnie moze byc takie fizjologiczne,pojawi sie potem znowu zniknie.Mialam czesto problem z grzybica i zapaleniem pecherza.Radze ci tak popierwsze ja uzywam takiego płynu z firmy BELLA ziolowego do higieny intymnej jest bardzo dobry i nie drogi,jest jeszcze płyn z serii kosmetykow AA tez swietny,profilaktycznie uzywam VAGICAL to sa takie globulki dopochwowe z wyciagiem z nagietka polecila mi je gina ,Te tabletki mozna stosowac przy upławach,zapaleniach i wspomagajaco przy nadzerce.Moim zdaniem sa bardzo dobre.Sa delikatne skuteczne kosztuja jakies 9 zł i dostaniesz je bez recepty.Polecam.pozdrawiam cieplutko i mam nadzieje ze choc troche ci pomoglam

czesc!ja tez mam nadzere tzn tak zdiagnozowala mnie gina.Na kolejnej wizycie powiedziala ze praktycznie calkiem ta nadzerka mi zeszla i ze w sumie to u mnie moze byc takie fizjologiczne,pojawi sie potem znowu zniknie.Mialam czesto problem z grzybica i zapaleniem pecherza.Radze ci tak popierwsze ja uzywam takiego płynu z firmy BELLA ziolowego do higieny intymnej jest bardzo dobry i nie drogi,jest jeszcze płyn z serii kosmetykow AA tez swietny,profilaktycznie uzywam VAGICAL to sa takie globulki dopochwowe z wyciagiem z nagietka polecila mi je gina ,Te tabletki mozna stosowac przy upławach,zapaleniach i wspomagajaco przy nadzerce.Moim zdaniem sa bardzo dobre.Sa delikatne skuteczne kosztuja jakies 9 zł i dostaniesz je bez recepty.Polecam.pozdrawiam cieplutko i mam nadzieje ze choc troche ci pomoglam