Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gasec

Czy Wam też nie chce się sprzątać w takie upały?

Polecane posty

Gość gasec

Przez tą temperaturę mam zapuszczony dom. Wszędzie koty i kurz. AAż mi się niedobrze robi jak na to patrzę. Może dziś wieczorem to jakoś ogarnę. A Wy jak sobie radzicie?

Gość podobnie jak Ty
:O Mam chlew, tonę ciuchów do prasowania, ale na samą myśl, że mam stanąć przy desce z parującym żelazkiem po prostu mnie obezwładnia. Zapuszcona łazienka, zakurzone kwiaty (i nawet niepodlane), OHYDA :O:O:O

Gość gasec
O losie jeszcze prasowanie!!!!!! ZAPOMNIAŁAM!. Chyba się zabiję własną pięścią.

Gość gasec
A kwiatki się ususzyły......

Gość okjhg
a ja wlasnie w upaly mam wypucowane, bo to ze jest czyysto podnosi mnie na duchu :)

Gość podobnie jak Ty
juz mnie mąż opierdzielił za ten smietnik i nieuprasowane koszule!! :D:D:D niestety, wychodzi z domu o 7, a wraca o 21, więc nie mam serca zwalić na niego części domowych prac.. ale tak mi się nie chce nic robić!

Gość ja w ogóle nie sprzątam
bez różnicy, czy upał, czy nie

Gość podobnie jak Ty
nie chodzę, bo jestem na wychowawczym :) Delektuję się słodkim nieróbstwem :D

Gość podobnie jak Ty
Jaka altana? ja jestem blokersem ... :O

Gość gasec
Ja też nie pracuję. Tylko w domu, ale teraz to nawet i tu nie mam siły....

a ja pracuję, i nie widzę powodu dla którego miałabym jeszcze w domu pracować na drugi etat - nikt mi za to nie płaci, a ja nienawidzę sprzątać 😠

Mysie sie a sprzątanie, to dwie zupełnie różne sprawy. Gratuluję umysłu, jeśli ktoś to łaczy :-o

A ja mam kota jednego i wystarczy. Kurz tez mam, ale dla odmiany jak go mam, to sprzatam, mam siłe czy nie, niewazne jaka pogoda, lubie sprzatać, lubie zapach pronto i wyczesane odkurzaczem dywany.

Gość podobnie jak Ty
Najlepsze w tym wszystkim jest to, że ja też lubię sprzątać! I uwielbiam porządek! Dlatego tak wkurza mnie moja obecna niemoc spowodowana tym skwarem. Dziś w moim mieszkaniu jest 36 stopni! ZDYCHAM...

Gość gasec
O jejor. Same porządnisie się odezwały (nie chodzi mi o" podobnie jak ty"). Przeciez tu nikt nie mówi że w ogóle nie sprząta czy nie lubi porządku, tylko mowa o sprzątaniu w takie upały. A to jest chyba jakaś róznica. I od razu jesteśmy posądzone że jesteśmy brudasy i do tego sie nie myjemy! Każdy reaguje inaczej na taką czy inną pogodę i już!

oczywiście że sprzątanie w taką pogode to ohyda.... o prasowaniu nie wspomne. ja prasuje tylko te ciuchy które są aktualnie potrzebne. dobra metoda.

ja sie zmusilam i dzis caly dom wysprzatalam, takze jutro tylko lozka posciele i mam z glowy :D

popieram. ohyda sprzątać w takie upały. o prasowaniu nie wspomne. ja prasuje tylko to co jest mi potrzebne aktualnie. i szczerze mówiąc w altance wole poczytać książke niż stać z żeloazkiem w ręku

nie chodzi o to, ze jedna sprząta, druga nie, ja to w ogóle lubie robic, fajne zajecie i lubie sie porzadnie zmeczyć, o co przy takim upale bardzo łatwo. Poza tym po tygodniu umysłowej pracy 2 godziny sprzatania to pewien rodzaj odpoczynku, dla głowy, właśnie przez fizyczny wysiłek.

Gość podobnie jak Ty
Ja lubię wysprzątac mieszkanie kiedy mam totalny syf - za to później widać EFEKT!!! :D:D:D

Gość gasec
No i wzięłam się za domek. Na szczęście wieczorami robi sie już do wytrzymania. Jeszcze prasowanie, ale to juz na jutro na wieczór...Wiecie co.... Od razu lepiej się czuję. No i efekt powalający. No nawet nie macie pojęcia jak tu u mnie ładnie ;-)A jutro w dzień leże znowu do góry kółkami🌼

Cóż,przez te upały dowiedziałam się,że można nie latać ze ściereczką i odkurzaczem przez półtora tygodnia i nic się nie stało!Kurz w normie(i tak nie widać czy było ścierane wczoraj czy tydzień temu,warstwa równa)nie brodzimy w śmietkach i nie trzeba łopatą odgarniać.Moja pedantyczna natura lekko się buntuje,ale racjonalna jej część myśli:i po co się meczyć:)))

hmmmm sprzątanie jako relaks po pracy ? no, ja w ten sposób za nic bym się nie zrelaksowała ;-) za to przy książce, albo na basenie - super relaks a oprócz relaksu, to czemu wy lubicie sprzątać ??

Gość podobnie jak Ty
Dobre pytanie - nie wiem dlaczego! :D Ale lubię!

relaksujesz się przy tym ?? Bo ja, jak jeszcze sprzątałam, to zawsze się wściekła robiłam, i kłótnia z mężem gotowa :-o

Gość podobnie jak Ty
Ja na czas sprzątanie wywalam męża z mieszkania, bo nie lubię jak ktoś mi się kręci i włazi pod nogi. Muszę być wtedy sama. Niech zabiera dziecko na spacer albo idzie do kina, wszystko jedno, byle nie był w domu. Ja wtedy sobie spokojnie, po swojemu i we własnym tempie posprzatam. Relaksem bym tego nie nazwała, ale rzeczywiście sprzątanie mnie uspokaja. A jak jestem wściekła, to idzie mi po prostu piorunem :D:D:D Pozdrawiam! :)

Mi sprzątanie zajmował bardzo, bardzo dużo czasu, więc szybko byłam zmęczona, i szybko sie nudziłam. A jeszcze mnie mąż denerwował, bo On już posprzątał, a ja dopiero na początku byłam. Jedynymi zajęciami zwiazanymi z domem, które mnie relaksują, jest prasowanie, i mniej, ale też - zmywanie. I tylko to robię. Do niczego innego się nie zmuszam :-)

Kurcze,jak sprzątam z mężem w domu to też awantura pewna.Wolę sama,poklnę,powyzywam,że nic nie odkładają na miejsce,ale nikt nie słyszy:)Jestem zła,bo strasznie lubię porządek,wiem,że trzeba itd,ale wkurza mnie bałaganiarstwo rodzinki.I komentarz mojego starego:przecież to tylko chwila,o co to gadanie...Po czym odkurzy rynek pokoju i zostawi odkurzacz na środku:)

Gość podobnie jak Ty
No, akurat prasowanie to jest czynnośc, której NIENAWIDZĘ i jeśli u nas są awantury to właśnie o to, że mąż nie ma wyprasowanych koszul, hi hi. Kurczę, gdybym pracowała zawodowo to bym mu powiedziała, żeby sam sobie prasował, a tak...... trochę głupio, bo faktycznie całymi dniami go nie ma...