Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kapka

co się stało z cocacolą light???

Polecane posty

ej weźcie. jestem zbulwersowana. w zadnym sklepie w warszawie jej chyba obecnie nie ma! u mnie w sklepie osiedlowym jak sie pytałam powiedzieli ze z produkcją wody nienadązają a co dopiero z colą. w duuuuuzych marketach byłam i co? nawet półlitrowych nie ma!!! :o :o :o w innych miastach tez tak jest?? czy tylko w wawie?? a moze ktoś wie gdzie na obecną chwile w warszawie moge zakupić ten napój zycia ?????

coooliiiiiiiii!!!!!!!!! :o ah no i tego lifta tez nie ma :(

Gość nie wiem i nie obchodzi mnie t
o bo tego swinstwa nie pije :o

a ja pije i chciałam sie zapytać czy ktoś ją widział ostatnio w jakimkolwiek w sklepie!!????

Gość u mnie w sklepie jest
widziałam to pakudztwo jak kupowałam wodę.

dziwne ja mieszkam w Warszawie na mokotowie i jakoś wszędzie u mnie jest i coca cola i w wersji light i wszystkie mozliwe inne napoje:o

co wiecej nalatałam sie troszke po marketach w tym tygodniu i tez wszedzie sa wiec jakas dziwna jestes :P

to ja jade na mokotów!!!!! kurde ale mówię powaznie. w auschan byłam na zeraniu i w piasecznie NIE MAAA we wszystkich pobliskich sklepach też!!

ale w duzej 2l butelce??? bo taka półlitrowa tez sie trafi i tutaj czasami :o

Słuchaj no przed chwilą byłam w Sadyba Best Mall, tam jest champion 0,5 sa na pewno w Elei na Czerniakowskiej sa dostepne wszystkie rozmiary;)

w championie mysle, ze tez ale nie wchodzilam do dzialu z napojami wiec 100% pewnosci nie mam. ale mysle, ze jest;)

Gość uzależniona od tego jesteś
czy co?

Gość łojezuuuuu
gówniane węglowodany od ktorych rosnie dupsko! trucizna ot co!

nie, ale na diecie i czasami chce wypić coś innego jak mineralna :o

Gość błyszczyk
ja lubie cole lihht baaardzo ;)

cocacola light właśnie nie ma kcl!!! zwykła cola to jest.. ale tej nie pije bo się ODCHUDZAM :P

Gość łojezuuuuu
sok owocowy a nie to gówno. widac nie masz pojecia o dietetyce

Gość dziwne...bo te wszystkie light
czasem maja wiecej dosladzaczy a w zwiazdku z tym wiecej curku niz normalne... wiec polecam raczej jakis sok..warzywny lub pomaranczowy..nie dosladzany... napoje gazowane + dieta? dziwne polaczenie

Gość łojezuuuuu
przeczytajcie na etykiecie ile to gowno zawiera węglowodanow.... porazka......... poza tym zapierdalac po calej warszawie zeby kupic butelke sikow gorzej niz alkoholiczka. psychiatryk

Gość dziwne...bo te wszystkie light
racja

esu.. cocacola light nie zawiera cukru!! tylko substancje słodzące!! soki maja 40 kcl w 100ml a cola light 0.2 kcl więc chyba logiczne ze cola jest lepsza jezeli chodzi o diete. pozatym nie mów mi ze sie nie znam na dietetyce, skoro nie wiesz wielu rzeczy o mnie. ja sie tylko spytałam co się z nią stało ze jej w sklepie nie ma. ot co! a pozatym dietetyku jestem na diecie cambridge(chyba wiesz co to za dieta oczywiscie) i tam dozwolona jest tylko woda oraz cola light, którą czasami lubie wypić. np jak idę do baru ze znajomymi.. czy coś. zamawiam cole zamiast piwa..

Gość hahahahah
"od czasu do czasu" i dlatego dymasz po miescie za glupia butelka??? hahahahahahah kolejna szurnieta nastolatka a kyszzzzzzzzzzzz

tak węglowodany ciekawe z czego ze słodzika???? przepisuje z etykietki: Wartość odzywcza w 100ml Wartość energetyczna 0,2kcl białko mniej niż 0,01g węglowodany 0g tłuszcze 0g doształc się zanim zaczniesz mnie pouczac w sprawie dietetyki

Gość benzoesan sodu czyli
samo zdrowie:D

Gość kapka nie przejmuj
sie debilami, to sa takie male zakompleksione zera, ktore probuja wszystkim wmowic ze maja cos istotnego do powiedzenia, bo wiedza ze nia maja i probuja sie same oszukiwac, hehe.

U nas w Kauflandzie Coca Coli light ci u nas dostatek, wiem, bo ktoś zostawił przy mojej kasie i odnosiłam na stoisko z napojami. Przybywaj na Mazury po Colę :D Odłożę Ci całą zgrzewkę :D

Gość przeniesione z innego forum
Aspartam to oligopeptyd, dlatego nie ma zbyt wielu kcali; zaburza gospodarke glukokortykoidową, ale jest polecany przy cukrzycy, ponieważ jego działanie hipoglikemiczne, a bardziej- nie zwiększające poziomu glukozy, bo raczej go nie obniza ( po nim chce sie jesc) jest w tym przypadku korzystniejsze, nie stosuje sie go do wypieków- peptyd to sie w wysokiej temp. rozklada. naukowcy lacza wszedobylskosc produktow light (w tym z zawartoscia aspartamu) z otyloscia na duza skale np. w USA Co do aspartamu, to kiedyś słyszałam rewelacje, że podejrzewają go o wywoływanie zespołu chronicznego zmęczenia, tocznia rumieniowatego, nowotworów... z tego co wiem to badania toksykologiczne dowodzą,że jednak ma szkodliwe działania, aczkolwiek potwierdza to połowa badań więc w sumie niewiadomo

łoj dobra jeszcze 9 dni diety i bedę piła soczki marchwiowe... teraz poprostu mogę pić tylko to!!!(no i wode) a wy odrazu ze uzalezniona i psychiatryk

Gość przeniesione z innego forum
przeczytaj jeszcze raz co tu wkleilam i zacznij pic wode, albo wode z cukrem ;)

Gość robiłem kiedyś eksperyment
Pani od chemii dała nam na kółku chemicznym papierki lakmusowe, abyśmy w domu sprawdzili sobie pH czegoś. Ja sprawdziłem pH Coca-coli, bo swego czasu dużo jej piłem. Okazało się, że pH Coca-coli wynosi między 3 a 4, a dla porównania kwas solny w żołądku ma 2,7 :-) Ale i tak jeszcze czasem piję Coca-colę (tylko nie w wersji light - bo to jest ohyda :-O ), bo lubię ten smak.