Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość axxis

policjanci zabili

Polecane posty

Gość Eh a co ja wiem...
No ok faktycznie - chłopak nie zatrzymał się choć powinien. Ostatnio też była taka sytuacja w mojej miejscowości - tylko, że chłopak jechał samochodem - zginął również, ale nie od strzału, tylko brak prawka i alkohol pomógł mu przejśc na tamten świat Nie bronię policjanta ale i nie neguję - hmm chociaż...ja rozumiem 1 strzał, ale 10 ?? Oczywiście nawet gdyby TYLKO trafił w udo (a prawdopodobnie trafil za drugim razem?!) to obrażenia na skutek wypadku - stłuczenia mózgu, złamania podstawy czaszki, złamania kręgów szyjnych może nie doprowadzilyby do śmierci

O ile wiem .to policja ma prawo do obrony koniecznej ,gdy zagrożone jest żucie jego i osb postronnych ,a jeśli już to tak żeby nie stwarzać zagrożenia swoim działaniem ! A chłopak przecież UCIEKAŁ i dostał kule w PLECY ! A oddając 10 strzałów takie zagrożenie stworzył;umierający motocyklista potrącił rowerzystkę. Druga sprawa,to że jeśli szukali motocyklistów ,to powinni mieć szybki motocykl,lub samochód ,który by podjął pościg ! Dla mnie to wygląda tak ,że psychopata WRESZCI MÓŁ sobie kogoś zabić ,a nie trzeba było mu wyjeżdżać do Iraku ,zwłaszcza ,że tam przeciwnik mógłby mieć broń,a tu był BEZBRONNY

Gość ddddddddd
gajowy kanarek, szkoda slow na rozmowe z toba, glupi jestes i tyle

Gość ddddddddd
to nie byla obrona konieczka a lapanie bandyty, a bandyta jako ze jest bandyta powinien liczyc sie z tym ze jak ucieka to beda strzelac. jak ci sie nie podoba to wynocha do innego kraju

\"Renegata\" się naogladał i tyle, wlasna głupota go zabiła a nie policjant. Dziwne jest to że rodzina zamiast opłakiwać zmarłego udziela się w mediach opowiadając o strasznej policji, że juz nie wspomne o pogrzebie. On ma być dzisiaj? Pogrzeb w niedzielę? To chyba rzadko spotykane, no ale pokazówa musi być, brak słów... Ps. O tym ze wariat motocyklista cięzko ranił rowrzystkę jakoś nikt za często nie wspomina...no ale o zmarłych nie powinno się mówić zle, czyż nie? ;)

Gość Eh a co ja wiem...
Sytuacja - Jadę sobie np. z warszawy do Krakowa. Jest wieczór, z daleka widzę policyny radiowóz, lizaczek mam sie zatrzymać...przytrzymuję się widzę - Policjant poza terenem zabudowanym jest sam. Prawnie moge nie zatrzymac się a pojechać dalej i zgłosić w najbliższej jednostce policji, że takie zdarzenie miało miejsce. No i do czego dążę.... Równie dobrze wspomniany policjant może zrobić to samo co ten z tym 21 - latkiem. Nie zatrzymałam się choć powinnam, i jestem zagrożeniem!

Gość Żołnierz
Tacy jak " Gajowy Kanarek " i wszyscy jemu podobni to młodzi bezmyślni typowi bezmózgowcy . Z ogromnymi brakami w wiedzy podstawowej np. co to było gestapo. A co do tych co to byli w wojsku i wiedzą cos o strzelaniu . .... Gdybyś był , to byś wiedział , że z chwilą wyciągnięcia i odbezpieczenia broni zaczynają działać odruchy , ćwiczone godzinami , miesiacami aby wyłączyć naturalne sygnały płynące z mózgu typu strach , wątpliwości , obawy.. Bo te sygnały w innej sytuacji mogą spowodować twoje zawachanie na ułamek sekundy i nieżyjesz dzieciaku... Służyłem w pomorskiej... , byłem i w Bośni i w Iraku ...Coś o użyciu broni wiem..

Gość ddddddddd
eh co ja wiem - no i zrobilas zle i moglam sie liczyc z tym ze to spotka i ciebie. twoja wina.

Gość Eh a co ja wiem...
Są Policjanci i policjanci.... Choć sama wybrałam kierunek studiów preferowany do pracy w Policji to czasami kiedy widzę postepowanie tych matołów to żal serce ściska. Może i faktycznie są strużami prawa, dając nam bezpieczeństwo, ale zawiodłam się na nich tak wiele razy, w momentach kiedy potrzebowałam pomocy - usłyszałam w słuchawce - Policja "będzie kiedy przyjedzie"

Gość Eh a co ja wiem...
ddddddddd Ja nie byłam w takiej sytuacji tylko podałam przykład, ale po pierwsze policjant nie może Ciebie zatrzymywać jeżeli w radiowozie jest sam...poza terenem zabudowanym! Równie dobrze mogłam zajechac do najbliższej jednostki policji i powiedzieć, że tyle sie słyszy o podszywanych policjantach, że jechałam sama i bałam sie zatrzymać...

Gość ddddddddd
ech co ja wiem - zeby nie bylo ze sie czepiam, ale robisz podstawowe bledy ortograficzne. to sprawia ze twoja wypowiedz ludzie beda traktowac mniej powaznie.

Gość ddddddddd
no t o wtedy ruszy za toba w poscig albo odda strzal ostrzegawczy i sie zatrzymasz jesli nie jestes matolem. a jesli jestes matolem, tak jak ten motocyklista to bedziesz uciekac dalej. kumasz roznice?

Gość Eh a co ja wiem...
Przepraszam z góry za błędy... !

\"Ja nie byłam w takiej sytuacji tylko podałam przykład, ale po pierwsze policjant nie może Ciebie zatrzymywać jeżeli w radiowozie jest sam...poza terenem zabudowanym! Równie dobrze mogłam zajechac do najbliższej jednostki policji i powiedzieć, że tyle sie słyszy o podszywanych policjantach, że jechałam sama i bałam sie zatrzymać...\" Obawiam sie ze tam trochę więcej policjantów niż jeden więc porównanie jest co najwyzej śmieszne. Co do policji - mysle ze jest nieprzygotowana do tego typu akcji, albo inaczej - nie spodziewa się ich, w koncu to Polska a nie USA

Gość kerami
Nib policja amerykanska jest bardzo brutalna. Owszem jest. Jednak to co przezyłam w Polsce wraz z moją rodziną, kiedy to nasze zycie było zagrozone przez psychopate, a policja nie miała odpowiednich uprawnien, było pieklem. Mam wiec prawo tak jak niektorzy biadolic jaka jest policja. Byłam rowniez ofiarą niesprawdzonych pomowien ktore doprowadziły do przetrzepania domu mojej rodziny a nastepnie do... umozenia sledztwa. Policja jest skorumpowana. Jednak pomio wszystko, popieram ich działanie w tym przypadku. Brutalne, owszem. Jednak nigdy nie czułam sie tak bezpiecznie jak w ... Stanach. Nigdy policja nie przyjechała po tym jak przez pomylke rąbnełam sie jakos w numerze telefonicznym, a oni przyjechali i uprzejmie.. odjechali sprawdzając najpierw czy u mnie wszystko ok. Film? Iluzja? Nie wiem, dla mnie szok, po tym co tutaj przechodziłam. Dlaczego u nas tak byc nie moze? Nie maja uprawnien? Niech mają, tak jak w tym przypadku - niech zasady bedą ostre, ale JASNE. Nie ma zmiłuj sie. Dlaczego na naszych drogach co drugi kierowca jest w stanie zabic mnie kiedy spokojnie jade ze swoją rodziną. Bo.. mu sie spieszy? Ludzie nie czuja zadnego szacunku do policji. Nie wiem dokładnie na jakiej zasadzie to działa, ale w USA uczą dzieci od małego ze pan policjant jst dobry i Ci pomoze. Co u nas uczą? Pomoz sobie sam, policjant to skorumpowana swinia. No i takie młode knypki sobie pomagają - PAN I WLADCA Życia swojego i ... innych. Dla mnie nie jest wazne ile wystrzelił kul ten policjant, wazne ze postapił tak jak powinien w moim odczuciu. A tamten chłopak... Zal, zal ze głupota nie boli, ale zabija.

Gość Eh a co ja wiem...
Nie zdarzyło mi się, że byłam w takiej sytuacji jak opisałam poprzednio. Ja nie mając nic na sumieniu jak prawowity człowiek zatrzymałabym się okazując proszone dokumenty. 21 –latek nie miał prawa jazdy, przepłacił za to życie. Z drugiej strony – po co wsiadał na ten motor? ...Temat szeroki i głęboki :( Jedni będą bronić chłopaka, bo niewinny człowiek po raz kolejny poniósł śmierć, inni stanął twardo za Policją. Każdy ma prawo wypowiedzi i każdy ma swoją rację. Pozdrawiam życząc miłego dnia - :)

Gość Żołnierz
Z naszego podwórka do policji poszedł największy zabijaka , co to niejednego wyprał , lubiał to robić i umoał. Gdyby nie poszedł do policji miał duże szanse zejść na złą droge. Ale jwgo , właśnie jego jestem pewny , że w nocy w ciemnej uliczce stanie w obronie każdego pokrzywdzonego . Brak mu salonowej ogłady , ale do walki z chuligaństwem nadaje się jak nikt inny.. ---> Ech , co ja tam wiem ---> chciałabyś , aby w patrolach chodzili chłopcy z dobrych domów , synowie wychowani w ideach humanistyczno- pacyficznych , z wyniesionym z domu obrzydzeniem do wszelkich przejawów użycia siły itd...?????????? Policjant na ulicy ma być skuteczny , a nie grzeczny... Podoba mi się to : " myśleć k...a , myśleć , to nie boli "

Gość Eh a co ja wiem...
Tzn. nie dokońca niewinny

Gość Eh a co ja wiem...
No, ale zaraz, mieszkam na dość dużym osiedlu tutaj nie widzę patrolu, który co jakoś czas czuwał nad moim bezpieczeństwem, kiedy wracam do domu. Kiedy wezwałam policje do interwencji to z „bandziorami” rozmawiali jak z dziećmi – Policjant mnie uciszał, żebym się zamknęła a nie tego który był sprawcą !!

Gość Eh a co ja wiem...
Dopiero jak dowiedział się, że mam kogoś w Policji to inaczej ze mną rozmawiał - milutki, wytlumaczył co i jak mam robić, że już wszystko dobrze!

Gość Żołnierz
Widocznie Twój komendant , przejął się zbytnio i do policji naprzyjmował grzecznych chłopców , żeby wizerunek policji poprawić . Takie są traz tego skutki ! Albo grzeczny , albo skuteczny... A ten skuteczny częściej popełnia błędy ...niestety... trudno to połączyć...

Gość Eh a co ja wiem...
Powtarzam się po raz kolejny, ale za dużo razy zawiodłam się na nich. Chociaż są tacy co mają miękkie serce :D i po krótkiej rozmowie zapominają o mandacie:P

Gość Żołnierz
To nie Ty się zawiodłaś , tylko każda interwencja jest inna i znaleść sposób na odpowiednie zachowanie żeby konflikt załagodzić , a nie pogłębić jest bardzo trudno. Wiem to z Bośni - tam naprawdę było trudno , Irak to była bułka z masłem...

Gość Żołnierz
przez takich jak ty WP jest kojarzone z brakiem honoru i jakichkolwiek zasad moralnych ! Nie życzę sobie aby ktoś taki jak ty "bronił mojego kraju" Ciekawe ilu cywilów zabiłeś !!!

Gość Żołnierz
Nie zabiłem , ale wielu obroniliśmy przed pewną śmiercią z rąk ludzi z któtymi mieszkali od pokoleń na jednej ulicy . To politycy w większości krajów zatracili honor , to politycy rozpoczynają wojny nie żołnierze. Ale na tym poziomie nie będe dyskutował , bo nie o tym jest też ten topik.

Gość do angeli
ty chyba jesteś naprawdę jakaś nienormalna. Przecież to była obława, był napad na hurtownię, a złodzieje uciekali na motorach. Skąd do cholery policjant miał wiedzieć, że ten chłopak jedzie tylko do dziewczyny, a nie jest złodziejem. Ominął blokadę, co miał niby policjant zrobić? Spisać numery i wysłać zaproszenie na komisariat w celu wyjaśnienia sprawy :O? Najpierw próbował zatrzymać pokazując lizak, potem były strzały ostrzegawcze, a potem już policjant może strzelać. Takie jest prawo (sic!)!!! W każdym kraju (sic!)!!! I nie pisz do cholery, że on tylko prawka nie miał. Skąd policja miała to wiedzieć. W końcu może ludzie się nauczą i zaczną szanować stróżów prawa i powinno się zaostrzyć przepisy. Jak policjant kogoś zabije, to wielka afera, ale jak już policjanta zabiją ...... k.... m... :O

Gość A nam TREPY
Kradli ze stołówki chleb i wynosili do domu ! Oficer dyżurny obrazil się jak mu na śniadanie przyniosłem to co jedli żołnierze służby zasadniczej ! Ofiserek po szkole straszył nas co to nam nie zrobi,pokaże jak powinno wyglądać wojsko,a na strzelnicy po strzelaniu zostawił ostrą amunicję w broni i wystrzelił !!! :D:D:D Całe szczeście że debil nie celował w ludzi,tylko gdzieś w powietrze !!! Przez miesiąc potem się nie pokazywał ! Dowódca na poligonie w Nowej Dębie kradł drzewa ! Tacy to są ci WIELCY MIŁOŚNICY STRZELANIA !!!

Gość policjanci zabili a komuchy
NAKRADLI