Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Blada chce isc do solarium

Blada chce isc do solarium

Polecane posty

Gość Blada chce isc do solarium

NO wlasnie. Moja cera jest ewidentnie blada. Mam wiele pieprzykow a na twarzy piegow sporo. OPalam sie na tzw RACZKA choc moge powiedziec, ze potem brązowieje. Chcialambym pojsc do solarium, lecz boje sie, ze opale sie na czerwono. Boje sie raka skory, a aiwadomo, ze biala cera jest najabardziej zagrozona. Moze ktoras z Was wie cos na ten temat ??? BO ja ciagle nie wiem czy isc czy nie....Chcialabym byc choc troche opalona....:)

jedz BetaKaroten (1 tab dziennie) , na solarium możesz iść ale najpierw na 4-5 min i z czasem zwiększaj czas do 8-10 min (1 raz w tyg) . Mozesz używać też przyśpieszacza do opalania. A jak nie chcesz korzystać ze słoneczka lub solarium to może dobre będą balsamy brązujące bo przy samopolaczach jak się źle je rozsamruje wychodzą smugi i zapach jest :o.

na solarium jak pojdziesz to jak jest dobre powinni ci zaoferowac specjalny balsam ktory \"zabija\" bariere ochronna twojej skory przed oparzeniem slonecznym - normalnie czlowiek ma taka bariere i opalajac sie za pierwszym razem bedzie mial jakis tam odcien brazu - zalezy od karnacji a po n-tym razie odcien juz sie nei zmieni bo ta naturalna bariera na to nie pozwala Natomiast balsamy z solarium usuwaja ta bariere dlatego niektore laski maniaczki solarium to wygladaja jak murzynki ;P

ewentualnie skoro taka ladna pogoda uzywaj balsamu przyspieszajacego opalanie Ja tez mam jasna cere i troche piegow na twarzy i od kilku sezonow uzywam balsamu z beta-karotenem z Avonu i polecam ci go Kiedys opalalam sie na czerwono - pozniej nie dosc ze bolalo to jeszcze skora platami mi schodzila i czasem nawet przebarwienia zostawaly :( a z tym balsamem to pieknie na brazowo sie od razu opalam i to krotszym czasie A w dodatku nigdy mi jeszcze skora nie zeszla i do zimy dochodzilam z piekna opalenizna :)

Gość Blada
dziekuje za odpowiedzi. Opalam sie i moge powiedziec, ze mam dosc lanie opalone nogi i brzuch, no ale opalic sie rownomiernie na malym balkoniku to trudna sprawa, a ja chcialabym byc cala taka apetycznie brazowa hehe Uzywalam tego balsamu z Avonu i to fajna rzecz byla, ale sie skonczyla heheh Z kolei blasamy brązujące (mam akuart Johnsona) tez troche zostawia plamy w niektorych miejscach np kolanach, stopach, i jestem pomaranczowa hehe Do solarium chyba raczej nie pojde....Strach przed jakimis zmianami skornymi jest wiekszy. No trudno..heheh Oki Dzieki :)

Gość oooooooojjjja
Hej ja proponuje nie szaleć ze słońcem i z solarium, to bedziesz miała długo ładna skórę, nie przesuszoną i z mniejszymi zmarszczkami i przebarwieniami. Ja stosuje od dłuższego czasu samoopalacze, ale ostatnio pojawił sie wysyp tych balsamów lekko opalających i są rewelka - lepsze niż zwykłe samoopalacze. Stosowałam Garniera i Dove, Garnier ładnie wygląda na skórze i jest wydajny, ale moze troszke podchodzi pod żółty, ale minimalnie, natomiast po balsamie brązującym Dove skóra ma kolor jak po opalaniu, jeszcze sie tego lata nie wystawiałam na słońce :) a ciagle słyszę czy gdzieś wyjeżdżałam, bo mam sliczną opaleniznę i nikt nie widzi, ze to samoopalający balsam. Radze wypróbować, mimo jednak ,ze jest mniej intensywny taki balsam dobrze jest przed zrobić peeling i uważać na łokciach, kolanach i kostkach jak przy zwykłym samoopalaczu. Chociaż już śpiesze zaznaczyc, że przy zwykłym samoopalaczu bywało ,ze robiły mi sie smugi... a przy tych balsamach :) jeszcze nie miałam takiej historii, ładnie sie rozprowadza i nie ma smug.Polecam. Słońce niszczy skórę.Niestety.

Gość blady truposz*
A co robić, gdy ktoś ma ewidentne przeciwskazania co do stosowania solarium - tzn. pełno pieprzyków - małych i dużych??? A jest przy tym tak blady, że przypomina białą ścianę???? Uwierzcie mi mam tak bladą skórę, że gdy nie zastosuję żadnego samoopalacza lub kremu brązującego, i długo się nie opalam (np. w zimie) - moja skóra staje się tak biała, że niemal przezroczysto - niebieska!!! I ludzie na mój widok pytają się, czy.... dobrze się czuję, bo tak zle wyglądam!!! I teraz mam takie opcje: 1) Solarium - odpada, wiadomo niezdrowe. 2) Samoopalacze, balsamy brązujące - brązują na 3,góra 4 dni i schodza z ciała paskudnymi plamami, a na dokładkę jak zle się rozsmaruje to tragedia.... 3) Tabletki z beta karotenem lub picie hektolitrów soku marchwiowego - wątroba siądzie.... zdaniem lekarzy nie powinno się zbyt długo przyjmować beta karotenu I co taka osoba ma zrobić?? :( :( :( :( :(

zimą chyba nie musisz samoopalać całego ciała? ja używam samoopalacza do twarzy 2 razy w tygodniu i nie narzekam - z twarzy jeszcze żaden nie schodził mi plamami.