Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

JOKO X

ZAPRASZAM MAMUSIE - 26 wiosen + 1 DZIDZIUŚ i nie tylko

Polecane posty

kto chce i nie chce przyjść na ten topik niech spodziewa się dużej porcji promieni pochodzącej z optymizmu :)) - chętnie pocieszę smutasków - ... - a o kolejnych \"sprawach\" narazie sza...

Gość malgorzatka 26
26 wiosen + dzidzius w drodze + duzo niewiadomych nie moge spac. Bo mnie wszystko swedzi. NIe wiem czemu. Cale cialo. POdobno w ciazy tak sie zdaza, ale nie znam przyczyny. Jedna reka pisze, a druga sie drapie. Martwie sie, bo czasami takie swedzenie swiadczy o pewnej niebezpiecznej dla dzidziusia chorobie. Nie mam sie komu wyzalic. Wiekszosc osob, traktuje mnie tak jak bym sobie ubzdurala, ze mnie swedzi, a czasem pytaja czy sie myje. :-( Moge dalej narzekac? Czuje sie ciezka i gruba. Nosze wszedzie moje dodatkowe 14 kilo. Wygladam jak bym sie miala juz rozdwoic, a to jeszcze 2 miesiace do rozdwojenia. A ogolnie to jestem optymistka, lubie jednak czasem ponarzekac i posluchac co inni mysla o podobnych sprawach. Wiec w miare mozliwosci czekam na pocieszenie 🌻 🖐️

Gość malgorzatka 26
i jeszcze nie mam sie w co ubrac bo wszystko za male

Gość karolcia_26
ja również 26 wiosen + dziecko w drodze :D małgorzatka bedzie dobrze a z tym swędzeniem to może do dermatologa powinnaś się udać, też gdzieś czytałam, że to normalne w ciąży ale na pewno przeszkadza i denerwuje. Mi zostało jeszcze 2,5 miesiąca i też czuję się jak beczka:D:D:D ciuszki poszukaj na allegro są tanie i całkiem fajne:D mam nadzieję, że choć odrobinkę Cię pocieszyłam a tak na koniec to przesyłam ❤️

Ja tez 26 wiosen+Zuzia+ pies+mąż. Małgorzatko... Ja będę szczera.. Przed Tobą najgorszy okres:o Dodatkowe kilogramy bedą przybywały, będziesz puchła i jeszcze te upały:(Ja jeszcze ponad dwa miesiace temu, tez sie tak meczyłam. Prawie nie spałam i wyglądałam jak balon. Miałam jakeis 22kg wiecej!!! Teraz jak patrzę na moją pociechę, to stwierdzam ze naprawdę warto było:)

Przepraszam ze nie na temat, ale...... do malgorzatka------------biegiem do lekarza, mozesz miec cholestaze...lepiej sprawdzic enzymy watrobowe! nie ignoruj swedzenia!ktory jestes tydzien? moze to zwykle uczulenie, ale lepiej sprawdzic.. pozdrawiam wszystkie 26-latki ;-)

No to i ja się dopiszę do listy:) 26lat+mąż+dziecko jeszcze w brzuchu(za kilka-kilkanaście dni na świecie) +19kg+grube uda+cellulit na tyłku+kilka innych ciążowych atrakcji:) Teraz już mi tylko pozostało czekanie - kiedy mojej córeczce przyjdzie ochota pojawić się na świecie:) Boję się z każdym dniem bardziej...:( Małgorzatko - dokładnie tak jak pisze Padlinka - jeśli nie miałaś robionych badań enzymów wątrobowych i poziomu bilirubiny powinnaś je mieć jak najszybciej wykonane. Cholestaza nie jest taka rzadka, a dziecko powinno być wtedy pod specjalną kontrolą, są też leki obniżające poziom enzymów i im szybciej zastosowane tym skuteczniejsze. Mam nadzieje, że to jednak zwykłe uczulenie lub rozciągająca się skóra... Pozdrawiam Was Wszystkie - miłego dnia🌼❤️🌼

Gość anuśka 26
heja ja sie też wpisuję na topik mam 3 miesięcznego synka troche mi ciężko jeszcze się oswoic z myślą ze jestem matką i że jest obok mnie mała niewinna bezbronna istotka która potrzebuje mojej czulości i miłości a przede wszystkim opiekiprzez 24h! no ale jakoś sobie radzimy! pozdrawiam!

Gość malgorzatka 80
dziekuje wszystkim za slowa pocieszenia. Tez podejrzewam cholestaze. Robilam juz badania. ALT, AST raczej w normie i kwasy zolciowe podwyzszone. Gdybym byla w Polsce to pewnie juz bym lezala w szpitalu, ale niestety mieszkam w anglii, a tutaj opieka lekarska w ciazy to wielkie nic.

Ponoc przy stwierdzeniu cholestazy licza sie kwasy zolciowe..ja mialam ALT i ASP prawie w normie, no niewiele podwyzszone a kwasy na poziomie 18 i juz sie lekarka zastanawiala czy mnei nie klasc. Dostawalam biliepar i essentiale forte i po tygodniu leczenia bilieparem kwasy znacznie spadly!!!!!!!!!!!!!!!!i uwazaj na diete! Zdrowka zycze :-)

cześc dziewczyny! cieszę się że jesteście :D szkoda że nie mam czasu by z Wami pogadać ale nadrobimy to, może jutro. tymczasem trzymajcie się cieplutko, co ja piszę, sorki, chłodniutko !!! D O P Ó K I W A L C Z Y S Z J E S T E Ś Z W Y C I Ę Z C Ą ! > Dzieci chowane bez pieszczoty są jak kwiaty hodowane bez słońca < (Alfred de Musset)

taki fajny topik, a gdzie sa wszyscy? Zdiagnozowali cholestaze. Zajeli sie mna jak nalezy. Dostalam leki i jestem pod stala kontrola. macie w wiekszosci male dzieciaczki albo na nie czekacie. jak wygladaly wasze pierwsze dni razem? troche sie boje ze ciezko bedzie opiekawac sie taka kruszynka 24 godziny na dobe. Czuje sie jeszcze za mlodo zeby byc prawdziwa kura domowa. Nie mam nikogo z kim bede mogla zostawic mala, zeby gdzies wyjsc. Juz teraz tesknie troche do czasow beztroski... Teraz bede musiala byc taka odpowiedzialna. Zdarza mi sie zapominac o roznych rzeczach.Czasem zapomminamn podlac kwiatki, przypalam cos w kuchni, cos przegapie, czegos nie wiem. A jesli przez moja nieuwage stanie sie cos mojemu dziecku? Zastanawiam sie czy bede umiala byc dobra mama. panowac nad nerwami. Podejmowac odpowiednie decyzje. takie tam razterki 26 latki

Gość NIKKOLA
witam 26 wiosen od 6 lat ten sam kochany mąz i 4,5 letni synek oskar ,pozdrawiam ,fajnie ze jest taki topik ,a i zapomnialam dodac że staramy sie o siostrzyczke dla malego :)

Gość NIKKOLA
malgorzatko :) co do opieki nad kruszynka to moj maly jest wczesniakiem i jak sie urodzil to mial 49 cm i wazyl 1900 i terzsie balam go wziąsc na rece ,ale ogarnia czlowieka taka radosc i euforia z posiadania malej kochanej istotki że nosi sie ja na rekach nastop i nie chce sie wypuscic:) :)

Gość mlo
No to i ja tez 26 lat facet ukochany i 2 letnia wiktoria:)

ja 26 lat+ Olafek w drodze+mezus+suczka alaskan malamute+krolik=dom wariatow:P ja trafilam na najgorsze upaly w ciazy, w dodatku remont w domu i harowa taka ze szok! jakims cudem jednak ani razu nie spuchlam (odpukac) a na plusie 7 kg. Eak wiec chyba zalezy. slyszalam ze skora swedzi dlatego ze sie rozciaga, mnie czasem wlasnie brzuszek straszni swedzial! no i hormony ponoc tez robia swoje,,..ale najgorsze jak dla mnie sa rozstepy ehh...brzuszek sie uchowal, za to uda i piersi-nie jeszcze tylko 3 tyg do terminu!nie moge sie doczekac;) pozdrawiam!!!!!!!!!!!🌻

Gość karolinav
26 lat i 4 dzieci. cześć wam

ja bylam dzis u lekarki, wyglada na to ze narazie nie bede jesczze rodzic:) maly jeszcze troche pomieszka w brzuszku pozdrawiam:)