Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ferbos

Co to mogło być? Proszę o rady

Polecane posty

Gość ferbos

W nocy paraliżuje mi lewą stronę i szyję, czasami też prawą stronę. Czuję wtedy takie mrowienie a ręce i nogi mam sztywne. Boli mnie czasami serce, choc lekarze przekonują, że mam zdrowe. Zaczynam obawiać sie snu, bo mam wrażenie że jak sie w porę nie obudzę, to umrę :(

Gość byłaś u neurologa
?

Gość ferbos
no tak :( byłam

Gość byłaś u neurologa
postawił jakąś diagnozę? może jakaś neuropatia? podejrzenie SLA? robili Ci badanie EMG?

Gość Może inny lekarz
Pewnie to już wiesz, ale być może warto zażywać magnez + wit.B6? Nie powinno Ci zaszkodzić, a być może są to skurcze mięśni? Pijesz dużo kawy albo mocno się stresujesz? to prowadzi do niedoborów magnezu.

Gość byłaś u neurologa
niedobory magnezu i potasu również mogą powodować skurcze i drętwienie.

Gość ja tez nic nie jem
a moze to nerwica?

Gość helgen
FEBROS mialam podobne objawy i bardzo zle sie czulam ale dowiedzialam sie ze to moze byc niedobor potasu i magnezu wiec przezucilam sie na owoce i warzywa bo maja duzo witamin ,pomidory potasu,owoce magnezu,i co jeszcze? dowiedzialam sie ze to moze byc za duzy cholesterol zrob badania nie zaszkodzi poprostu musialam zmienic diete na lzejsza pomoglo

Gość ferbos
dziękuję macie rację..ostatnio miałam robione badania i okazało się, że mam braki magnezu..z tymże łykam go na okrągło, ale miałam też BARDZO stresujący czas.. martwi mnie tylko to serce :( to też od tego?

Gość ferbos
hej hej.nie zapomnijcie o mnie

Gość taka jednaa
stawiam na brak minerałów - serce wtedy czasem wariuje - możesz mieć tez nerwicę skoro stresów Ci nie brak. Uzupełniaj minerały oraz wyluzuj bo szkoda zdrowka a wszystko będzie dobrze . Pozdrawiam ;)

Gość ferbos
dziękuję :)

Gość taka jednaa
ogranicz tez do minimum kawę i alkohol - wypłukują z organizmu cenne minerały

Gość ferbos
no tak, trochę się też ostatnio piło :( ale mam jeszcze pytanie, czy natenczas, kiedy mam powiedzmy dość spory niedobór magnezu i witamin, może mi się coś stać? mam na myśli zawał czy coś, serce mi wariuje..ale ciśnienie chyba w normie ..hmmm

Gość taka jednaa
ja jeszcze żyję a świętoszka nigdy nie byłam :D ale kiedyś miałam takiego pietra jak ty teraz - echo serca nic nie wykazało staraj się zdrowo odżywiac - suplementy witaminowo - mineralne przy głównym posilku - wtedy niby najlepiej sie wchłaniają i będzie dobrze :)

Gość wiesz u niektorych to
Moze to byc tez tak zwany paraliz srodsenny.Niektorzy okreslaja to mianem mary ,ktora niby dusi ;)

Gość hebros
pietra to jest mało powiedziane..trzęsę sie jak narkoman na detoxie :( ale już sobie zapodałam magnez + potas i nektarynkę..:) zaraz zjem pomidorka..dziękuję za rady..tak to jest po urlopie, niestety:o

Gość wiesz u niektorych to
Dodaj jeszcze sporo witaminy "c"

Gość hebros
kuźwa..najlepiej to byłoby poleżeć pod jakąś kroplóweczką i byłoby z głowy.

Gość taka jednaa
nie strasz dziewczyny paraliżem :D upały plus stresy i niezbyt zdrowy styl zycia a potem skutki się odczuwa - wiele osób tak ma tylko nie każdy się do tego potarfi przyznac - ale najwazniejsze że jest do pokonania . Zmykam i zycze zdrówka

Gość byłaś u neurologa
nidobór potasu może powodować zaburzenia rytmu serca

Gość hebros
niezbyt zdrowy..?:( a te kilkadziesiąt piw na wczasach to niby że niezbyt zdrowo? to maksymalny debilizm

Gość hebros
dziękuję za rady..taka jednaa

Gość moze byc od kegoslupa
zwlaszca odcinka szyjnego. zmieniaj pozycje, unikaj siedzenia przy kompie. Sprawdz, czy w nocy pomaga zmiana pozycji (typu poruszanie szyja, wyciagniecie sie)

zastanów się czy kiedyś nie ukąsił Cię kleszcz, a wokol ukąszenia nie zrobiło się podrażnienie. To moze być borelioza. Jesli ugryzł, choćby i dwa lata temu idź do lekarza i poproś o skierowanie na badanie. Borelizoa lubi się tak objawiać, zresztą poczytaj w internecie. To bardzo groźna choroba i czasem objawy wystepują dopiero po kilku latach. pozdrawiam

Gość hebros
nie, nigdy mnie nic nie ukąsiło..ale chodzi mi głównie o to, że w trakcie takiego paraliżu, bardzo ale to bardzo boli mnie serce..są to takie dwa mocne bóle, po drugim się obudziłam, boje się, że mi serce stanęło na moment i te bóle to tak jakby wymuszenie dalszego rytmu czy coś..boję się dzisiejszej nocy :(