Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szał szał

Olejek pichtowy - czy mogę....

Polecane posty

Gość szał szał

...mieszać go z wodą i przemywać tym twarz? Czy taki roztwór nie będzie za mocny (nie wypali mi skóry)? słyszałam, że powinno się mieszać z naftą, ale nie mam jej w domu.

Gość szał szał
Dzieki za odp. moka. Myslisz, ze moge go dodac do kremu marchewkowego Apotheker Scheller? Aktualnie jest tam ok. 60 ml... Ile kropli olejku mam wlac? Nie znam proporcji :|

raczej bym do niego olejku nie wlewała. Wybrałabym raczej krem o prostszym składzie np. z Babydream. 2-3 krople na łyżkę kremu

Gość szał szał
Z Babydream, np. ten Zartcreme? Czyli dodawac olejek codziennie, do porcji kremu, a nie raz do calego opakowania? A wracajac do w/w kremu, to czy jesli jestem uczulona na rumianek, powinnam go stosowac?

jesli jestes uczulona to nie olejek dodaje sie do porcji którą chcesz wykorzystać. Nie wiem jak olejek zachowa się zmieszany i zamknięty w kremie kiedy bedzie stał tak ileś dni.

Gość szał szał
A mozesz polecic jakis inny prosty krem, bez rumianku w skladzie?

no i tu jest problem. nawet jesli to taki z Eco-cosmetics kosztuje 30 zł. a czy z babydreamu taki do twarzy i ciała też ma rumianek??

Gość szał szał
hmmm... szczerze mowiac to nie wiem, bo mam tylko ten zartcreme i oliwki z Babydream (super jest ta w zoltym opakowaniu, przeciw rozstepom!) A z eco - ktory konkretnie? cena nie gra roli - wydam ostatni grosz na to, zeby uratowac moja zniszczona cere... :(

a właśnie od tego zacznijmy - właściwie jaką masz cere? tradzikową?

Gość szał szał
sama juz nie wiem jaka mam... Zawsze mialam mieszana, zanieczyszczona - zaskorniki, grudki, czasem jakis pryszcz wyskoczyl wiekszy. Ale teraz cierpie na tradzik neuropatyczny, z zazdrapania, tzn, ze katuje sobie twarz i rozdrapuje kazda nierownosc. Mam troche ranek, blizn, no i wieksza ilosc grudek i zaskornikow. Nie chce stososwac zadnej chemii, bo to tylko pogorszy sprawe.... Gdybys mogla mi pomoc, bylabym wdzieczna.

Gość szał szał
halo? moka? nie zostawiaj mnie :)

Gość nieważnaaaaa
zrób sobie test tym olejkiem na jednej kroście - zobacz czy nie pali - jesli nie to smiało uzywaj . ja np. często stosuje nierozcienczony wbrew instrukcjom bo mnie nie podraznia

Gość nieważnaaaaa
a tak wogóle to olejki stosuje sie na oleju bazowym - może być zwykły np. z oliwki czy pestek z winogron ale im mniej rozcienczony to na efekty krócej się czeka

Gość szał szał
dzieki za odp. Generalnie cere mam niewrazliwa, no ale teraz jest podrazniona po masakrze, wiec boje sie stosowac calkiem nierozcienczony... Mam jeszcze olejek herbaciany w domu - myslicie ze mozna polaczyc te dwa i dodac je do kremu? To juz by chyba byla mieszanka wybuchowa...

Gość nieważnaaaaa
jasne - ale zawsze wcześniej wypróbój na małym fragmencie czy nie pali ;) każdy jest inny najlepiej mieszaj z kremem lub olejem przed samym użyciem - wtedy masz gwarancję że olejek sie nie ulotni ja uzywam nieroozcienczony pichtowy i hebaciany - one nie sa palące w odróznieniu do innych np. tymiankowego czy goździkowego

Gość szał szał
Moka? Pomoz :(

Czesc, ja dodaje olejek pichtowy do kremu ziaji, tak ok 10 kropel na 1/2 opakowania i taki sobie jest dopuki go nie zuzyje. Nic sie nie psuje ani nie pali. Czasem tylko czyje ze moja skora ma go dosyc wiec robie przerwe na pare dni. Buzka jest gladka jak d... niemowlaka. Poza tym mieszam go w ten sam sposob z kremem do stop, balsamem do ciala i wiosna jak mi wypadalo dosyc sporo wlosow (linialam albo co?) to do balsamu do wlosow. Pozdrawiam

Gość boża krufka
Dzisaj zakupiłam pichtowy krem antybakteryjny nawilżający firmy proderma (producent profarm). Na wizażu zebrał świetne opinie. Myślę, że warto wypróbować. Zapłaciłam za niego 8,43zł:)

szał szał na takie problemy najwięcej moze pomóc wizyta u dermatologa. Krem z pichtą niewiele tu zadziała. Co powiedz na okłady ziołowe? ps. sorry ale nie moglam znaleźć tego tematu :o

Gość szał szał
dermatolog nie pomoze, bylam kiedys i nic. Poza tym nie chce zadnej chemii ani tym bardziej lekow! Mozesz polecic jakis naturalny krem nawilzajacy, taki do ktorego moge dodac ten olejek?

Hmm... bedzie trudno bo nie chce abyś wydała kase na coś co może ci nie posłużyć... Napisze ci co jest do kupienia via net : krem nawilżający Eco-cosmetics - ok. 30 zł Fluid nawilżający Lotus & Biała herbata SAnte - 33,20 Soft Krem Lotus & Biała Herbata 40ml Sante - 38 te są takie moim zdaniem \"podstawowe\" bez składników które moim zdaniem mogłaby by sie gryźć z olejkiem pichtowym. A tak - albo olejek herbaciany albo pichtowy - oba sa mocne i bóg wie co sie może stać. Ewentaulnie zrób sobie taki test na jednym wyprysku i za pomocą wacika nałóż go na niego. Jesli po 24 godzinach nie zaobserwujesz nic złego to zrób to samo na kilku innych. Nic lepszego chyba nie mogę ci doradzić. Nie wiem nic o tym typie tradziku.

Gość szał szał
Dzieki Ci moka!! Naprawde ciesze sie, ze mi poradzilas. Niestety musze Cie jeszcze pomeczyc, mam nadzieje, ze nie sprawiam Ci duzego klopotu... Otoz postanowilam ze wezme na sprobowanie ten Eco-Cosmetics. I pytanie: gdzie najtaniej moge go kupic? Czy tutaj?: http://www.ekologiczny.pl/x_C_I__P_136010021-136010001.html A moze u slynnej pani Adriany jest jeszcze taniej?

p. Adrianna nie ma kosmetyków Eco-cosmetics. Nie wiem gdzie mieszkasz, może poszukaj w dobrze zaopatrzonych sklepach z ziołami ipt.?

Gość szał szał
jestem z Trojmiasta. Ale szczerze mowiac nie mam czasu na lazenie po sklepach. O wiele wygodniej jest dla mnie kupic w internecie. Co jeszcze mozesz polecic z tej firmy do twarzy? Zrobie hurtowe zakupy, skoro juz musze placic za przesylke.. Mam jeszcze pytanie - orientujesz sie w kosmetykach Alvy? Zastanawiam sie, czy ten krem na noc z serii Sanndorn bedzie dobry dla 22latki? On jest przeciwmzarszczkowy i generalnie polecany od 30ego roku zycia.. Potrzebuje na noc cos do regeneracji, a innego oni nie maja...

Gość szał szał
Hmm, widze tam Twoja recenzje kremu Sanddorn na noc? A ile masz lat, jesli moge spytac?

to nie jest moja recenzja, pod spodem jest tylko moj komentarz. Mam 20 lat, ale seria Rokitnikowa jest szczegolnie polecana po 30 roku zycia. Nie jest skierowana tylko do jednej grupy wiekowej bo rokitnik można stosować nawet u małych dzieci.

Gość szał szał
No tak, chodzilo mi o komentarz... Kupilam juz kremy z Eco-Cosmetics 0- nawilzajacy na dzien i odzywczy na noc. Zobaczymy jak sie spisza. Czasem bede mieszac nawilzaajcy z olejkiem pichtowym. Mam nadzieje, ze wyleczy mi cere. Dzieki jeszcze raz za wszystkie rady i linki! 🌼