Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cinamonka 6

Mam dosyc tych pierdolonych upalow!!!!

Polecane posty

Gość jasny
a na pomorzu chmury jakies to jest dopiero kicha, slonca chce! :D

Gość jasny
Cinamonka6 tak takie mamy morze - jak troche poswieci slonce to zielone swinstwo sie rozplenia kapac sie mozna raz syf straszny :)

Gość Normalnyfacet
też mi coś,panika to dopiero będzie w nastepnych latach jak bedzie ciagle po 35-37 stopni a deszcz spanie dopier we wrzesniu,woda bedzie racjonowana,Praktycznie już teraz na naszych oczach zachodnie i środkowe rejony Usa zamieniaja się w Pustynie,to samo będzie w europie za niedług,dopieor jak powysychaja wszystkie rzeki zrozumiemy że wody nie mozna wypłacić z bankomatu i nie pordukuje się jej w sklepie na zapleczu

Gość Cinamonka 6
Ale jak bylam w sierpniu i sloneczko w dzien dzien swiecilo to moglam sie kapac i nic nie bylo .A w sumie to od czego to paskudtwo sie bierze?

Gość Normalnyfacet
jak byłem rok temu w trojmiesie to kilka prywatnych promów które przypłyneły na festiwał w sopocie zanieczysciło wode,ich własciciele wylali swoje szambo do zatoki,za coś takiego w skandynawii by się niewypłacili do końca zycia chyba ale w polaczkowie ekologie ma sie głeboko w dupie,tak jak wszystko inne,liczy się tylko hajs i zakłamana religia

Gość Cinamonka 6
Przyznaje ci absolutna racje tak to juz jest w polsce. to okropny zklamany kraj i wszystko jest tu na pokaz religia tez a ekologia lepiej nie mowic

Gość a ja uwielbiam
jak mi pot po tylku leci :D nienawidze zimna !!!

Gość jasny
Cinamonka, szczerze to nie wiem skad sie to bierze baltyk jest chyba dosc cieplym (bo plytkim) akwenem, nagrzewa sie szybko, wysoka temperatura i naslonecznienie powoduja nadmierny rozrost glonow czy ch.. wie czego ;) pewnie ma to tez zwiazek z zachwiana rownowaga ekologiczna a jesli sie kapac to nad otwarte morze.. w zatoce zawsze najwiekszy syf

Gość Cinamonka 6
A gdy bywam nad morzem przewaznie tj.pod koniec sierpnia a poczatek wrzesnia zawsze znajuje jeakies glony czy algi. Chodzac po brzegu czy zanurzajac sie zawsze zaplatuje sie w jakies roslinki :P i sadzisz ze to one sa sprawcami tych bakterii?

Gość Cinamonka 6
Pada pada pada u mnie la la la la :D

Gość jasny
szczerze mowiac moja wiedza o sinicach ogranicza sie do stwierdzenia baltyk+slonce = sinice :) ale poszukalem troche sinica to bakteria, zaliczana do glonow (bakteria glonem? ale niech bedzie.. biologia dawno byla) przezyznienie cieplych, naslonecznionych wod w zwiazki fosforu i azotu powoduje nadmierny rozrost sinic, do tego zawieraja malo substancji latwoprzyswajalnych dla innych, cudzozywnych organizmow (sinice sa glownie samozywne na drodze fotosyntezy, stad ich rozkwit przy slonecznej pogodzie) skad przezyznienie w zwiazki azotu i fosforu? scieki i wyplukiwane nawozy z obszarow rolniczych cos gdzies jeszcze czytalem ze zawartosc zelaza tez sprzyja ich rozwojowi, ale nie pamietam juz tak, nudzi mi sie ;) no ale moze troche chmur i deszczu akurat sie przyda w tym przypadku

Gość Cinamonka 6
pewnie czlowiek rozbity jest w takie upally i niewie co robic. dlatego nuda gora.

Gość jasny
bylem sie poruszac, pobiegalem teraz pada, jest chlodno, swiezo a spac i tak nie moge eh :) a jutro kawe bede w siebie wlewal zeby sie do zycia nadawac ale licze na upaly chociaz ;p