Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 madame fanny

siostra narzeczonego na wieczorze panie艅skim hmm..

Polecane posty

Go艣膰 madame fanny

Ten wiecz贸r jest jeszcze bardzo bardzo odleg艂y, niemniej jednak zacz臋艂am si臋 zastanawia膰 ju偶 nad wpisanym wy偶ej problemem. Ot贸偶..naszymi 艣wiadkami b臋d膮 jego siostra i m贸j brat. Wszystko by艂oby fajnie gdyby nie to, 偶e czyta艂am, 偶e to 艣wiadkowa wsp贸艂organizuje wiecz贸r panie艅ski. Powiem szczerze, 偶e nie jestem z ni膮 w jakich艣 za偶y艂ych kontaktach. Nie ma mi臋dzy nami niech臋ci ale \"wielka przyja藕艅\" z jego siostr膮 to nie jest. Mam grono super przyjaci贸艂ek, wspania艂ych babeczek z kt贸rymi chcia艂abym sp臋dzi膰 ten wiecz贸r. Wydaje mi si臋 jednak, 偶e je偶eli nie zaprosz臋 siostry to b臋dzie wielki afront dla niej (obrazi si臋). Naprawd臋 wola艂abym sp臋dzi膰 ten wiecz贸r tylko w gronie moich przyjaci贸艂ek. Jej obecno艣膰 raczej wszystko zepsuje. Nie b臋dzie ju偶 takiego szale艅stwa( ona pewnie wszystko nakabluje matce i jemu) . B臋dzie dr臋two i nieswojo.Wiem jak wygl膮daj膮 imprezy z ni膮. Nie mam zamiaru na tym wieczorze wyczynia膰

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 madame fanny
偶adnych g艂upot, ale uwa偶am, 偶e wiecz贸r panie艅ski to wiecz贸r szczero艣ci wspomnie艅 i zwierze艅( mamy pewne sekrety z przyjaci贸艂kami) i nie chcia艂abym aby ona mia艂a do nich dost臋p. Czy jest jakie艣 dyplomatyczne wyj艣cie z tej sytuacji? Czy wy dziewczyny zapraszacie na swoje wieczory siostry narzeczonego??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to jej nie zapraszaj
i zorganizuj sama.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 madame fanny
jasne, tylko, 偶e ona si臋 dowie i obrazi

Udost臋pnij ten post

C贸偶 nic ju偶 nie poradzisz.Nie jest powiedziane 偶e 艣wiatkowa musi organizowac wieczorem ale je艣li jej na nim nie b臋dzie to na afere musisz te偶 liczy膰.U nas te偶 by艂a siostra mojego me偶a 艣wiatkow膮 (ma艂o ze sob膮 rozmawiali艣my tyle co nic,przepada膰 za sob膮 tez jakos specialnie nie przepadami) a jednak by艂a na wieczorku panie艅skim ale zdecydowanie nie zgodfzi艂am sie by ona jego organizowa艂a-inne gusta itd itp

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no tooo moooze
zorganizuj dwa,jeden taki z kumpelami i ni膮 :P mniej wystrza艂owy,a drugi ... :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to jej nie zapraszaj
a niech si臋 obra偶a, to Tw贸j wiecz贸r a nie jej. Powedz, 偶e zapraszasz tylko przyjaci贸lki i to te najbli偶sze po sprawie. Je艣li b臋dzie na tyle inteligentna to zrozumie.......a je艣li nie to olej to. Potem wypapla wszystko te艣ciowej i m臋偶owi Twojemu, bo zrobi to na 100%.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ale jezeli ona jest swiadkowa
twojego meza to nie masz zadnego obowiazku proszenia jej na panienki :O twoj maz na kawalerski tez twojego brata nie musi prosic jezeli on (tw贸j brat) jest z Twojej strony

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pysio 345
Powiedz ze kumpele wzi臋艂y cie z zaskoczenia, nawet nie wiedzia艂as ze co艣 organizuj膮 co sie bedziesz wi臋cej t艂umaczyc i mi艂ej zabawy ;D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nie rozumiem ale
Po pierwsze to mia艂a艣 tyle fajnych przyjaci贸艂ek i masz nadal to dlaczego nie poprosilas jedn膮 z nich aby zosta艂a Twoim swiadkiem? Ja mam siostre m贸j ch艂opak te偶 ma brata, ale oni jako 艣wiadek i 艣wiadkowa? he he 艣mieszne:) mam u艂atwione bo moja siostra jak i Jego brat nie chca by膰 w tej roli....... Przecie偶 to Ty mia艂a艣 prawo decydowac kto b臋dzie Twoj膮 艣wiadkow膮... a teraz problem, no pewnie 偶e wszystko wypapla, a jak nie zaprosisz to b臋dziesz mia艂a wroga przez ca艂e 偶ycie. Zr贸b dwa jak kto艣 tam zaproponowa艂, jedno spokojne a drugie szalone:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nie rozumiem ale
ale jezeli ona jest swiadkowa twojego meza Hmmmmmmmmmm To dziewczyna mo偶e by膰 艣wiadkiem u ch艂opaka (przysz艂ego m臋偶a?) Pierwszy raz o tym s艂ysz臋!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a kiedy jest ten 艣lub
a kiedy jest ten 艣lub? bo jak jest sporo czasu to co艣 wymyslisz, a swoja droga pomy艣l jak ona si臋 poczuje!? po co ma byc twoim swiadkiem jak nie chcesz z nia spedzac wieczoru?:O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 madame fanny
nawet jakby nie by艂a t膮 艣wiadkow膮, to i tak trzeba by by艂o j膮 zaprosi膰. Ale 艣wietny pomys艂 z tymi 2 imprezami. :) jeden oficjalny a drugi dla VIP贸w :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a kiedy jest ten 艣lub
ale kto ci kazal brac ja na swiadka?? nie rozumiem i pomysl nie tylko o sobie ale tez o jej uczuciach bo ja jej wspolczuje! No i skad ta pewnosc ze wieczor ten wlasciwy w jej towarzystwie bedzie do bani?? Ciekawe czy twoj przyszly maz wie jak chcesz potraktowac jego siostre! :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 madame fanny
ona sama si臋 zaoferowa艂a na t膮 艣wiadkow膮 i to bardzo ch臋tnie a ja chcia艂abym te偶 aby 艣wiadkiem by艂 m贸j braciszek. Ne zrozumcie mnie 藕le, 偶e nie za bardzo chcia艂abym j膮 na tym wieczorze, gdy偶 to plotkara i ze wszystkim leci do mamy :0 Niemniej jednak wiem, 偶e to b臋dzie in minus je艣li jej nie zaprosz臋 a nie chc臋 z nikim 藕le 偶y膰 wi臋c j膮 zaprosz臋. Tyle tylko, 偶e zrobi臋 chyba jeszcze drug膮 imprez臋, dla przyjaci贸艂ek(tylko). Wspomn臋 jeszcze o jednym incydencie. Rok temu odby艂 si臋 艣lub kuzynki mojego ( zna艂am j膮) i ja nie zosta艂am zaproszona na wiecz贸r panie艅ski. M贸j luby potraktowa艂 to jako straszny afront i si臋 obrazi艂. Ja si臋 nie obrazi艂am, ale troszk臋 by艂o mi przykro. Uwa偶am jednak 偶e mialy prwo mnie nie zaprasza膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Van Disel
Jaka g艂upia baba - ta siostra !!!! JAk mog艂a powiedzie膰 , 偶e chce by膰 艣wiadkow膮 ... Dla mnie 艣wiadkami sa osoby dla mnie wazne i z kt贸rymi si臋 przyja藕nie - to takie wyr贸偶nienie .... jezeli masz kilka przyjaci贸艂ek , z kt贸rymi przyjaxnisz sie na "r贸wni" to powinna艣 je zrobi膰 druhnami .... Ale w takim wypadku to niestety musisz ja chyba zaprosi膰 :( Nie wszystkie kobiety b臋d膮ce na 艣lubie musz膮 buy膰 na wieczorku panie艅skim .. no ale 艣wiadkowa niestety ale musi by膰 ... Wsp贸lczuj臋 szczerze ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a ja mysle偶e
Jak przeczyta艂am to wszystko to zdecydowanie 偶al mi tej dziewczyny-siostry, bo jako艣 nie wierze, 偶e Ty jej nie chcia艂a艣 na tego 艣wiadka i ona sama si臋 wepchne艂a. Ja bym si臋 czu艂a strasznie gdybym mia艂a byc 艣wiadkiem, a potem by si臋 okaza艂o 偶e moja bratowa kombinowa艂a jak zrobi膰 by mnie na tym wieczorku nie by艂o! zreszt膮 wed艂ug zasad to 艣wiadkowa powinna Ci przygotowa膰 ten wiecz贸r!

Udost臋pnij ten post

Teraz to ja jeszcze jednego nie rozumiem.Co z tego 偶e ona chcia艂a.Ale w ko艅cu Ty ze swoim przysz艂ym m臋偶em zgodzili艣cie si臋 by ona by艂a.Chyba nie powiesz 偶e zgodzi艂a艣 si臋 na lito艣膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 .annka
Tydzie艅 przed uroczysto艣ci膮 zr贸b sobie z przyjaci贸艂kami ma艂膮 imprez臋, nikogo o tym nie informujcie, tylko spotkajcie si臋 we w艂asnym gronie. Oficjalny wiecz贸r panie艅ski zorganizujcie je艣li 艣wiadkowa wyst膮pi z tak膮 propozycj膮, je艣li nic takiego nie powie, Ty go na si艂臋 nie organizuj, bo ju偶 i tak b臋dziesz po jednym.

Udost臋pnij ten post

Czy ona pytala Ci si臋 co艣 odno艣nie do tego wieczoru??? Czy chcia艂aby go zorganoziwa膰??? Je艣li nie to wcale nie masz obowi膮zku jej prosi膰. A jeszcze jedno kto j膮 wybra艂 na 艣wiadka? Ty czy Tw贸j przysz艂y ma艂偶onek??? Czemu nie wybra艂a艣 kogo艣 spo艣r贸d swoich kole偶anek? Jakbym by艂a na Twoim miejscu nie zaprasza艂abym jej, i wcale nie musialabym jej o tym informowa膰 w ko艅cu mog艂a Ci to zorganizowa膰 kumpela i Ty o tym wcale nie musia艂a艣 wiedzie膰 ;) A czy jeste艣 pewna 偶e nakablowala by o wszystkim???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 abadaaba
Zr贸b panie艅ski bez siostry narzeczonego. Kiedy艣 moja kole偶anka zaprosi艂a na panie艅skie swoj膮 przysz艂膮 szwagierk臋 a ta potem szanta偶owa艂a j膮 偶e o wszystkim powie bratu i rodzicom. A by艂o o czym opowiada膰. By艂y pikantne ploty i ta艅cz膮cy facet, w sumie nic z艂ego si臋 nie dzia艂o ale zawsze lepiej zatrzyma膰 to w tajemnicy. Fina艂 by艂 taki 偶e ta moja kole偶anka sama wszystko opowiedzia艂a narzeczonemu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mamusia muminka
kasiak , nigdzie nie jest napisane , 偶e panna m艂oda zapewnia 艣wiadkow膮 , a pan m艂ody swiadka; u nas by艂o dw贸ch panow 艣wiadk贸w na przyk艂ad; nie ma przepisu , 偶e ma by膰 "parka" od autorki b臋dzie 艣wiadek - jej brat - wi臋c pan mlody wybral sobie 艣wiadkow膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wszarz

Udost臋pnij ten post

Mamusiu muminka nie twierdz臋, 偶e jest tak 偶e m艂oda za艂atwia swiadkow膮 a m艂ody 艣wiadka!!! Ale kto艣 j膮 w ko艅cu wybra艂!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 radziecka kulomiotka
no 艣wiadkow膮 wybral pan m艂ody , a 艣wiadka pani m艂oda wszystko jest sprawiedliwie :P

Udost臋pnij ten post

Po prostu nie zapraszaj jej. Na moim panie艅skim nie by艂o mojej 艣wiadkowej i z tego opwodu 艣wiat sie nie zawali艂 cho膰 艣wiadkowa jest z mojej strony (nie bylo jej bo nie mog艂a dojecha膰). Mnie wciskano siostr臋 mojego kofanie na m贸j wiecz贸r a ja wcale jej na nim nie chcia艂am i nie by艂o jej. To jest tw贸j dzie艅 (a raczej wiecz贸r) i na pewno twoje przyjaci贸艂ki zorganizuj膮 tobie tak膮 imprez臋 jakiej nie zapomnisz. Co do organizacji wystarczy, 偶e je zaprosisz i przugotujesz co艣 do ucztowania jak b臋dzie to imreza w domu. Ca艂a reszta wyjdzie wyjdzie w prani i g艂owa do g贸ry. Wierz mi ten wiecz贸r ma co艣 w sobie - ja wiem bo ju偶 jestem po (niestety).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 obszczymuuurek
zapro艣 swoje przyjaci贸艂ki tydzie艅 czy 2 przed slubem i si臋 bawcie; jak 艣wiadkowa si臋 poczuje w obowiazku , to niech sama wyjdzie z propozycj膮 - nic nie szkodzi na przeszkodzie , tydzie艅 po藕niej pobawic sie jeszcze raz , tylko w jej towarzystwie :P ale na ten "sw贸j" wieczorek nie masz obowiazku jej zapraszac , ona nawet nie musi o tym wiedziec , masz wyjscie z kolezankami i tyle

Udost臋pnij ten post