Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Laura87

pomóżcie

Polecane posty

właśnie skończyłam 2 opakowanie Yasminek i w czwartek wzięłam ost tabletke. dziś jest już niedziela a ja nie mam jeszcze okresu a ostatnim razem dostałam w sobote. wogóle troszke sie boje bo nie odzuwam normalnych oznak zbliżającego sie okresu.... podczas brania pierwszego opakowania miałam plamienia przez cały miesiąc a za drugim już było normalnie tylko zaczłam mieć mdłości i troszke dziwnie sie czułam. jednego dnia z rana troszeczke wymiotowałam i źle sie czułam później przez pewien czas uważałam podczas stosunków. przez 2 dni zapomniałam o tabletkach i wzięłam je po ok 1,5h i 2h później. dziewczyny prosze dajcie znać czy to normalne żebym nie miała teraz okresu i czy mam sie bać.... ostatnio też miałam bardzo dużo stresów więc wydaje mi sie że to też może być powodem opóźnienia okresu i wogóle pogoda jest teraz bardzo gorąca dajcie znać czy to mogą być czynniki spóźnienia sie okresu czy co. boje sie ponieważ to było dopiero moje 2 opakowanie więc nie wiem jak to bywa.. pozdrawiam

Uważam ze nie masz sie co martwic. Ja tez biore Yasmin. NA poczatku rowniez mialam mdlości. Co do objawów przed okresem to wlasnie tak jest ze nie odczuwasz i tak mocno jak przed tabletkami. Mam nadzieje ze po wymiotowaniu zabezpieczylas sie dodatkowo i ze \"zaprzyjaznilas\" sie z ulotka co do postepowania w razie wymiotów. A co do 2 godzinnego opoznienia w przyjeciu tabletek to nie musisz sie martwic bo do 12 godzin musisz je porzyjac ale lepiej abys pamietala, bo wtedy bedziesz spokojniejsza. Jesli pwszystkie procedury zostaly spelnione to nie martw sie. Ale nawet dla wlasnego poczucia mozesz zrobic sobie test to wykluczy twoja niepewnosc.

dzięki Amelio :* a co do tabletek to zapomniałam o nich bo byłam na weselu i dlatego ;) ale normalnie to zawsze pamiętałam i pomagało mi w tym przypomnienie z telefonu ;) a co do testu to poczekam jeszcze 2 dni i wtedy sobie zrobie. mam jednak nadzieje że nie będe musiała go robić