Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lady_devil

podczas ciąży opalałam sie w solarium i piłam alkohol

Polecane posty

\"solarium w zdrowej ciąży\" - to może przytoczysz opinie tych lekarzy, którzy uważają ze promieniowanie UV nie wpływa źle na płód. Już widzę jak tam sobie w solarium czytujecie Science i wymieniacie się nowymi wynikami badań :) A rozszczep cewy nerwowej? A zmiany w układzie nerwowym, kręgosłupie, kośćcu? A upośledzona synteza melanin? To są skutki nadmiernego promieniowania UV...

Gość umap
mało która kobieta jest świadoma pierwszych tygodni ciąży. Ja dowiedziałam się w szóstym. w tym czasie w ciągu trzech pierwszych tygodni brałam antybiotyki na zapalenie ucha, piłam alkohol i brałam narkotyki w niezbyt dużych ilościach. Lekarz powiedział, że mam się tym nie martwić- matka natura sprytnie sobie obmyśliła to wszystko- na początku komórki nie są jeszcze wyspecjalizowane, nawet jeżeli coś się im przydarzy to są zastępowane innymi.

Gość kasienka00000
Gratuluje wszystkim mamom :) Ja tez niedawno dowiedzialam sie ze jestem w ciazy. A w poprzednim miesiacu bylo picie takie ze hej (urodziny, obrona pray mgr, panienski kolezanki). Martwie sie strasznie ;/ Hmm czy ktos sie zna odnosnie urzedu pracy? Zapisalam sie jakis czas temu po obronie i teraz nie wiem jak to bedzie ;/

Ja jestem ubezpieczona w Urzędzie pracy i chodze co 3 miesiące do podpisu:) O to Ci chodzi;)?

Gość Kindzia838
Jestem w 15 tygodniu ciąży a dowiedziałam się około 2 tyg. temu. Miałam miesiączkę regularnie więc nic nie podejżewałam. Poznałam wcześniej chłopaka z którym ciągle imprezowałam (dużo alkoholu i papierosy) Byłam już u lekarza i stwierdził ze z płodem wszystko jest ok., jednak ja boję się tego co zobaczę po porodzie... BŁAGAM POMÓŻCIE!!!!!!

Gość gość
Po miesiacu juz powinnas sie kapnac..

Gość gość
ja ostatni okres mialan na poczatku maja test zrobilam na poczatku lipca i tez sie nie domuyslalam. nibytam czulam sie zle ale myslalam ze przez prace. a okres mi sie ostatnio roche spoznial

Gość a co powiecie
na to jak widziałam na słońcu opalającą się kobietę w ciąży z dużym brzuchem obstawiam 7 miesiąc? To jest NORMALNE? Brak słów

Gość gość
Ale co niektorzy bezsensu piszą to czytac sie tego nie da.Moja kuzynka dbala o siebie w ciązy jak tylko to bylo mozliwe nie chodziła na solarium nie piła alkoholu odzywiała sie wyśmienicie i urodziła chorą coreczkę z rozszczepem kręgosłupa i niedowładem nóg a ja z kazdym dzieckiem chodzilam na solarium i urodziłam 2 zdrowych synów jestem obecnie w w 33tygodniu ciązy i przestancie pisac takie bezsensowne rzeczy bo zygac sie chce od tych bzdur!!!!

Gość gość
ja tez w ciazy chodzilam na solarium(nie wiedzialam) i bylam na kilku ostro alkoholowych imprezach, dzieci maja 6 i 13 lat i zdrowe jak malo kto