Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość soczewka

MOJE PIERWSZE SOCZEWKI!!!

Polecane posty

Gość soczewka

Mam 18 lat jutro ide do okulisty po moje pierwsze wzyciu soczewki. Chciałam się spytać o jakieś porady w zwiazku z ta pierwsza wizyta u okulisty. Czy moge sie jutro umalować czy raczej iść bez makijażu. Jak to było u was czy od razu pierwsze soczewki były dobre dla was dobre?? chciałam sie jeszcze spytać czy nosząc soczewki można sie opalać na słoncu i wsolarium???

Gość *marika*
Lepiej nie maluj rzes ani powiek przed pojsciem na zalozenie soczewek.Nie wiadomo czy Twoje oczy beda je tolerowac a makijaz moze je dodatkowo podraznic albo przeszkadzac gdy bedziesz pocierac oczy.Zdecydowanie sie nie maluj. Dla mnie moje pierwsze soczewki byly dobre i szybko przyzwyczilam sie do zakladania i zdejmowania.Nosze je juz 6 rok. Opalac mozna sie bez problemu zarowno a sloncu jak i w solarium chociaz pewnie wplywa to na szybsze wysychanie soczewki. Pozdrawiam i powodzenia.

Gość soczewka
Dzieki wielkie :) moze sie ktoś jeszcze wypowie :)

Marika ma rację- lepiej zrezygnuj z makijażu oczu, pomijając to, że może Ci to niepotrzebnie podrażnić oczy, to przy zakładaniu soczewek po raz pierwszy w życiu na 99% się popłaczesz ;) A cały makijaż Ci się rozmaże. Zdecydowanie lepiej pójść z niepomalowanymi oczami. Zadbaj też o paznokcie- tj o ich odpowiednią długość- powinny być krótkie, spiłowane na wysokości opuszka palca. Jak nabierzesz wprawy w nakładaniu i ściąganiu soczewek będziesz mogła nosić dłuższe paznokcie, ale na razie się z tym wstrzymaj.

Tak, paznokcie doskonale kroja miekkie soczewki a poza tym przy braku wprawy beda Ci tylko przeszkadzac. Z czasem, gdy nakladanie soczewek stanie sie rytualem,bedziesz mogla nosic paznokcie jakie chcesz.Pozdrowionka.

Gość kolejna rada
Ja od 3 miesięcy noszę soczewki i jestem bardzo zadowolona. Rady: 1. Musisz mieć krótkie paznokcie 2. Makijaż możesz robić, ale po założeniu soczewek, tylko uważaj jak używasz pudru sypkiego, zamykaj wtedy oczy. 3. Najpierw ściągnij soczewki, potem zmywaj makijaż. 4. Rób sobie przerwy w noszeniu soczewek, np jeden dzień w tygodniu nie noś soczewek, niech oczy odpoczną.

Gość missmarta
wszystko to, co napisały Koleżanki - popieram. ja byłam mało mądra, poszłam do okulisty umalowana, ale na szczęście nie było to przeszkodą dla zaaplikowania soczewek. teraz maluję sie już po założeniu - tymi samymi kosmetykami, co za czasów bezsoczewkowych. też robię im czasem odpoczynek i nosze wtedy okularki. dla mnie soczewki to genialny wynalazek! jak pomyslę, że gdybym urodziła się kilkanaście lat wczesniej i musiałabym nosić wstrętne ogromne bryle z grubaśnym szkłami, to... aż mnie skręca.

Gość aha a
Mnie tez trudno byłoby się teraz ponownie na okulary, moja wada wzroku to -3.25 i niestety ciagle sie pogłębia :(

Gość aha a
zjadłam słowo :), trudno byłoby mi się oczywiście przestawć