Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lutka18

Używacie płynów do higieny intymnej?

Polecane posty

Gość lutka18

Zawsze używacie płynów do higieny intymnej, czy tylko teraz w te upały, kiedy łatwiej coś załapać ? jaki możecie polecić?

polecam Lactacyd, dobry i polecany przez ginekologów

zawsze uzywam od wielu lat :) wczesniej aa oceanic a teraz lactacyd

Gość zdrowieiuroda
Nie. Tylko wode i mydelko bambino. --> opinia dwoch lekarzy ginekologow i lekarza domowego.

ja tezuzywam lactacyd - i tez polecam; kiedys mialam problem z infekcjami, wystarczyla jedna wizyta na besanie i od razu pojawial sie problem... teraz wszystko jest ok :-)

Gość lutka18
Lactacyd - to ten z kwasem mlekowym regulując y pH w pochwie? Ja biorę teraz kapsułki LaciBios Femina z kwasem i pozbyłam się w końcu upłwów, myślicie że jeszcze warto inwestować w taki płyn z kwasem mlekowym, czy lepiej na zimne dmuchać?

Gość tez pytanie
to chyba normalne ze kazdy uzywa, mowie kazdy bo znam mezczyzn co tez uzywaja.

Gość agulaaaa
Myśle że warto!!! Kwas mlekowy ma doskonale właściwości odbudowujące naturalną mikroflorę w pochwie, dzieki czemu zmniejsza sie ryzyko jakis infekcji, wiesz jak w wakacje łatwo załpać jakies świństwo???Wystarczy że wejdziesz do wody w jeziorze, albo morzu - a feee, pewnie pełno tam grzybków!!! Ja się wole ochronić podwójnie!!!

Gość to prawda
bakterii w wodzie jest pełno, czasami jak patrze co tam w niej pływa , to odechciewa sie wchodzic. Tez używam plynu AA i biore kwas mlekowy doustnie. Jaka cena tego plynu do higieny intymnej z kwasem mlekowym?

Gość gniśka
ja też Lactacyd, 200 ml 9 zł i Lacibios femina, 10 kapsułek, 21 zł - na szczescie po powrocie z morza nic nie przywloklam ze soba :D

Gość ja tylko woda i mydlo bobas
albo bambino. po wszelkich płynach, nawet po lactacydzie mialam straszne uczulenie, swiad, uplawy, nie moge tez uzywac kolorowego zapachowego papieru toaletowego ani bialego ylko zwykly szary!!!!!!!!

Gość saffi
a ja używam tylko płynów pod prysznic i w życiu nie mialam żadnych infekcji itp. kiedyś uzyłam takiego płynu do higieny intymnej i dostałam po nim niesamowitej swędziawy .....tragedia...:( i od tamtej pory unikam wszystkich produktów do higieny intymnej ( husteczki, płyny)

Gość joj
ja używam mydla "oilatumn" drogie ale dobre. Zrobione z wyciagu z oliwek. Po husteczkacz intymnych dostaje wysypki i piekielnie mnie swedzi. Zwykle mydlo wysusza, a po plynach do higieny wydaje mi sie ze jestem niedomyta.

zawsze używam płynów do higieny intymnej, bo przecież wiadomo, że mydło tym okolicom szkodzi.

ja uzywam płynu do higieny intymnej + chusteczek do higieny intymnej + dezodorantu do higieny intymnej Higiena i trzeba o nia dbac

Gość ehhhhhh
..nie wyobrażam sobie nie używać płynów do higieny intymnej. Mam swój jeden wypróbowany (choć uzywałam wielu). najbardziej delikatny i niepowodujący podraznień okazał sie płyn z avonu. Słyszałam o płynia lactayd i z tego co wiem to są dwa rodzaje (płyn ginekologiczy i emulsja); czy ktoś wie coś na temat tego płynu więcej?

Gość mnemonika
ziaja o zapachu migdałowym

Gość Nicoole
Ja również używam emulsji Lactacyd, zużyłam już jakieś 5 buteleczek i przymierzam się do kupna płynu AA Oceanic. Jeśli któraś z Pań wypróbowała oba płyny do higieny intymnej to proszę o radę, który z nich wybrać, bo jutro jadę na zakupy :) Pozdrawiam

Gość Lele21
Kapsułki LaciBios Femina ... trzeba mieć receptę?

Gość KasiaKa
A płyny Ziaji? Jesteście zadowolone?

Gość mnemonika
ja używam od kilku lat i mi bardzo odpowiadają

Gość isik
LaciBios Femina dostępny jest bez recepty i można go stosować doustnie albo dopochwowo jak kto woli, dla mnie wygodniej jest doustnie, ale jak leczyłam grzybicę , to brałam i doustnie i dopochwowo, tak mi lekarz zalecił .

Gość ośka23
ja uzywam plynów z serii AA, nie myję mydłem , bo może podrażniać tamte okolicew, ale nadmierna higiena też nie jest wskazana.

Gość lutka18
heja, no to ja chyba tez zakupie sobie ten plyn z kwasem mlekowym, bo lekarz mi zalecil stosowanie tych paleczek, to jak kupie jeszcze plyn to powinnam byc "zabezpieczona" hihi :D boje sie niemilosiernie tych wszystkich grzybic fuuu!! juz uplawy mialam, ale wyleczylam tym lacibiosem femina, na szczescie nie byla to żadna grzybica :/