Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 bieeedaczka

Ide z mezem na slub i wesele i mamy tylko 150 zl ...isc wogole???

Polecane posty

Go艣膰 bieeedaczka

wypada tyle dac do koperty?? nie dam wiexej bo mi tez sa potzebne pieniadze, dam koperte i kartke i sie nie podpisze...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ugle
Nie id藕

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ugle
chyba ze sie podpiszesz - to idz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bieeedaczka
a co musze sie podpisac?? ja u siebie dostalam nawet same koperty z kasa bez kartki nawet i bylo git

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malina za grosze
mysle ze w takim wypadku powinnas pomyslec nad jakims prezentem a nie dawac pieniadze. panstwo mlodzi na pewno bardziej uciesza sie z kolejnego kopmletu pieknej poscieli niz z anonimowego "datku". dawanie pieniedzy w niepodpisanej kopercie jest bardzo nietaktowne...pozdrawiam:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dajcie se spok贸j
prezent

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dajcie spok贸j
Pewnie ze idz. Nie o to chodzi, najwazniejsze nie dac pustej;) Ja daje ile mam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dajcie se spok贸j
nie idz ze 150 z艂. Bo teraz to w restauracji jest na osobe 130 z艂. Spalisz si臋 ze wstydu a koperty si臋 podpisuje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bieeedaczka
a co mnie odchodzi ze placi sie od osoby 130 zl?? to wychodzi na to ze ja mam sama za siebie zaplacic?? bez sensu..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dajcie se spok贸j
a jednak

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie przejmuj si臋
bieeedaczka kup jak膮艣 艂adn膮 po艣ciel i 艣migaj na wesele... kasy nie dawaj bo b臋d膮 mieli jakie艣 "ale" no i w niepodpisanej kopercie to te偶 nie wypada dawa膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dajcie se spok贸j
popieram jeszcze raz- prezent

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bieeedaczka
ja np. dostalam piekan satynowa posciel i jestem z niej zadowlona bardzo ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szorszyk
Przepraszam - jakie "ale" maja mie膰 ? To trzeba by艂o ta艅sze przyj臋cie zorganizowa膰 , u babci w stodole , a nie liczyc na "zwroty". Wstretne , zak艂amane , zach艂anne spo艂ecze艅stwo. Rzygac si臋 chce. Jak nie masz wi臋cej , to nie masz i ju偶. Nie cyndol si臋 , zawsze pieniadze sa lepsze niz prezent, kt贸ry si臋 spodoba albo sie nie spodoba. Kazda jedna m臋偶atka mi m贸wi , 偶e najlepszy prezent 艣lubny to pieniadze. Nie zaprasza cie chyba jakis chuj , kt贸ry bedzie robi艂 rozliczenia , kto sie sp艂aci艂 , a kto nie. Ta osoba chce cie widziec przy sobie w tym dniu, bo ci臋 lubi. Wiec wex te pieniadze , kup albo lepiej zr贸b w艂asnor臋cznie do tego kartk臋 , napisz 艂adne , szczere 偶yczenia i daj te 150 z艂. Ta osoba na pewno wie , 偶e ci si臋 nie przelewa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ugle
Jesli cie naprawde nie sta膰 na wiecej to uwazam ze powinna艣 sie podpisac - bliska osoba napewno wie w jakiej jestes sytuacji i ucieszy sie nawet z tych 150 z艂 i zdaje sbie sprawe ze dla ciebie to i tak duzo,. A ludzie kt贸rzy sie nie podpisuja to uazam ze wcale nie sa w takiej strasznej syt tylko s膮 sknerami - i sie boja podpisac bo m艂odzi wiedz膮 ze stac ich na wi臋cej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bieeedaczka
zgadzam sie z sorczykiem....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szorszyk
W og贸le jak tu czytam na tym forum , 偶e "jakie 200 - to si臋 nie zrw贸ci nawet za jedzenie , 300 to minimum a najlepiej 500". Ludzie , halo , halo , spokojnie. 500 ? A jak bedzie 3-4 wesela w ciagu roku , to kombinowac co 3 miesi膮ce 500 zl ? Nie wiadomo sk膮d ? Czy mo偶e samemu nie dojes膰 , nie domy膰 , ale wywalic 500 z艂 na wesele ? Czy wy mo偶e rockefelerami jestescie ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 deli24
W tamtym roku dalismy z narzeczonym koledze 150z艂,nie jestesmy rodzin膮,poza tym ja studiowa艂am i dalismy ile moglismy.Chcielismy tylko,zeby zwr贸ci艂o sie im za nasze jedzenie,60z艂 za osobe.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a mo偶e do艂o偶ysz 50 z艂
i bedzie 200 to ju偶 lepiej wygl膮da, a jak nie mo偶esz to prezent :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dfh
w sobot臋 mieli艣my wesele w rodzinie, by艂a tylko 1 niepodpisana koperta - reszta z 艂adnymi karteczkami i autografami lub w tych kopertach w kt贸rych dostali zaproszenia. nawet do prezent贸w do艂膮czone by艂y kartki (a prezenty by艂y naprawd臋 super i to takie z wy偶szej p贸艂ki typu). nikt nie da艂 mniej ni偶 200 z艂 (wesele jednodniowe)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szorszyk
nie ma nic z艂ego w prezencie z ni偶szej p贸艂ki , jak si臋 do wy偶szej nie dosi臋ga

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bbb
kurna ludzie nie chodzi o to zeby nawalic nie wiadomo ile!!!!!! wiadomo,ze bez niczego nie warto isc,ale nie kazdego stac na wielkie sumy!!!! kazdy daje tyle na ile mu pozwalaja mozliwosci, a nie zeby sie pokazac. Wszyscy tylko by chciali jak najlepiej wypasc, a potem przez pol roku nie bedzie za co zyc. sa w zyciu wazniejsze wartosci niz kasa!!!!!!!!!!!!!!!!! dla nich napewno wazniejsze bedzie,ze przyszlas i jestes z nimi w tym waznym dniu niz to ile dalas, zapewne weidza,ze nie masz duzo i to naprawde nie bedzie istotne:) idz i baw sie dobrze:):):)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bbb
a jesli juz naprawde uwazasz, ze zle sie czujesz z takim prezentem, to zawsze mozesz w pozniejszym czasie jak bedziesz miala wiecej pianiazkow dokupic cos skromnego, ale uwazam ,ze to nie bedzie konieczne, wazne, ze sie starasz jak mozesz:) jak ostatnio bylam z rodzcami na weselu, 6 osob i napewno moi nie nawalili nie wiem ile,bo tez nie maja i zapewne wyszlo mniej niz 150 na jedna i nic sie nie stalo, mlodzi zadowoleni,ze owgole jestesmy:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mo偶e byli zadowoleni tylko
przy tobie a swoje p贸偶niej pomysleli, z tym te偶 trzeba sie liczyc

Udost臋pnij ten post

Nie dawaj poscieli. Ja na poprzednim topiku tez zaproponowalam posciel lub reczniki- jako,ze to sie zawsze przyda, to mnie wszyscy zjechali, ze przeciez panstwo mlodzi moga miec sciany w sypialni bordowe, ty im dasz posciel niebieska i bedzie im sie ze scianami gryzla. I jeszcze mi powiedzieli,ze nie mam nikomu urzadzac mieszkania na sile i generalnie wyszlo na to,ze jestem glupia,bo uwazam posciel za bardzo dobry, przydatny prezent. Poczytaj sobie topik http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3280996

Udost臋pnij ten post

Ludzie, powariowali艣cie??? Jakie podpisywanie kopert? To prezenty te偶 podpisujecie? Koperta to przecie偶 forma prezentu. Ja powiedzia艂am go艣ciom, kiedy pytali, 偶e wol臋 50 z艂 (bo zbieramy na kupno dzia艂ki), niz po艣ciel, kt贸ra nie b臋dzie mi pasowa艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bieeedaczka
nie doloe 50 zl bo jak dolicze dojazd, kwiaty to juz bede miec z 250...a w cos tez musze sie ubrac !!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 radziecka kulomiotka
Niekt贸rym to si臋 wydaje , 偶e ludzie sraj膮 pieniedzmi. Jak mo偶e dac 150 , to mo偶e da膰 150 , a nie o 33% wi臋cej. Ludzie maj膮 swoje 偶ycie , maj膮 sprawy , na kt贸re ida im pieniadze. Nie ka偶dy ma ochote 偶yc na chlebie i wodzie - od wesela do wesela , bo nagle z okazji wesela ma szastac pi臋膰dziesi膮tkami na prawo i lewo - bo co to jest 50 z艂. A moze jej 50 z艂 musi wystarczy膰 na 偶arcie na ca艂y tydzie艅 ? I moze ma nie jes膰 przez tydzie艅 , bo na wesele sie wybiera ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cinnamone
jak patrze na to, co sie dzieje wokol, na te listy, zadania niemalze etc to czuje niesmak. dlatego m in nie znosze tego typu imprez typu 'zastaw sie a postaw sie' Zrob skromny prezent i miej w d*** czy komus cos sie z lista nie bedzie zgadzalo. Chyba znasz na tyle pare mloda, kup jakis elegancki drobiazg, taka pamiatke na lata, napisz piekna kartke z zyczeniami i tyle

Udost臋pnij ten post