Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość deli24

koniec z plastrami

Polecane posty

Gość deli24

właśnie odstawiam plastryEvra.Kiedy mam sie spodziewać dwóch pierwszych miesiączek?Boję się zebym nie miała okresu na ślubie,biorąc dalej plastry akurat wypadłby mi na23wrzesnia.

Gość deli24
to juz 23 dzien cyklu, na początku czułam się kiepsko,straszne bóle głowy,mdłości,teraz jest ok,mierze tempke,ciągle sucho,chyba cykl bezowulacyjny..jak u was?

Gość lalallalalalalalallalllla
jestem ciekawa czy plastry to dobra antykoncepcja. Czy moglabys napisac mi cos wiecej o plusach i minusach ich stosowania? Nie bralam nigdy ani tabletek ani nie stosowalam plastrow, ale chyba sie zdecyduje. Czy trzeba robic badania tak jak przed tabletkam? jak tak to jakie?i czy sa drogie?

Gość deli24
najpierw przez 3 mies brałam tabletki(miałam tylko cytologię i zwykłe badanie ginekologiczne),potem miałam skierowanie na podstawowe badania krwi i ALAT ASPAT,wyszło jednak,ze mam podwyższone próby wątrobowe i nie mogę brac dalej tabletek.Przeszłam na plastry,używałam ich dwa lata,teraz zrezygnowałam.Przy plastrach czułam się dobrze.

Gość lalallalalalalalallalllla
czy moge kupiac je bez konsultacji z lekarzem? bez recepty i bez badan?

Tabletki, plastry ogólnie hormony wyłącznie na receptę. Najlepiej gdybys zrobiła poziom hormonów, wtedy łatwiej jest dobrac tabsy. Ale ogólnie nie polecam, po pierwsze mnóstwo skutków ubocznych. Np. spadek libido, bóle głowy i inne. Poczytaj topiki gdzie dziewczyny piszą o tym dlaczego przestały uzywać takiej antykoncepcji. Po drugie po odstawieniu organizm długo dochodzi do siebie. Nie jest prawdą, że takie kilkuletnie branie hormnów nie pozostawia żadnych skutków ubocznych. Jak sie je odstawia to widać to najlepiej... Jesli możesz to lepiej znajdź sobie jakąs inną metodę antykoncepcji... Nie hormony.