Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brevoxylka

Czy wy też tak miałyście po Brevoxylu?

Polecane posty

Gość brevoxylka

Po drugiej nocy używania tego kremu, zauważyłam, że skóra rano jest ściągnięta, sucha i lekko zaczerwieniona. Teraz jest już lepiej (po dwóch warstwach kremu nawilżającego). Zastanawiam się czy przerwać stosowanie Brevoxylu, czy nie zważać na to i stosować dalej? Chciałabym wyleczyć cerę i nie wiem czy jak będę robić przerwy, to to leczenie coś da, bo może trzeba zachować ciągłość przez min. dwa tygodnie????

Tak, to normalne. Ja mam wrażliwą cerę i przez pierwsze dwa dni nakładałm 2 razy dziennie i mi strasznie spalił skórę 😭 Głupia byłam i tyle. Teraz stosuję go raz na tydzień na noc i jest ok.

Gość chefta
ja tez tak mialam wiec zaczelam uzywac go punktowo-tylko na wyprysk a nie na cala twarz i tez zdalo egzamin.Ale teraz przerwij kuracje dopuki zaczerwienienie nie zejdzie calkiem

Gość brevoxylka
Ok, to dzisiaj zrobie przerwe. A jutro zobaczymy. Moze jak bede nakladac co drugi dzien, to wystarczy. Zalezy mi na szybkich efektach. Myslicie, ze przy nakladaniu co dwa, trzydni - one beda?

a ja stosowałam codziennie mimo swędzenia,pieczenia i zaczerwienienia ..i po jakimś czasie przeszło,skóra się przyzwyczaiła;)

Gość chefta
napewno beda bo to silnie dzialajacy krem

Gość brevoxylka
hmm, Mandylia - ale mialas mocne zaczerwienienia? Po ilu dniach przeszlo?

Miałam mocne zaczerwienienie...i do tej pory mam silną reakcje alergiczną jeśli użyje jakiejś nieodpowiedniej odzywki do włosów,i jak włosy opadają na policzki(na których wcześniej miałam nałożona maśc brevoxyl).Jednak teraz twarz jest ładna,bez pryszczy,wągrów itp.(no..czasem coś wyskoczy).Ta początkowa silna reakcja na krem przeszła mi gdzieś po ok.dwóch tygodniach stosowania:)

Gość brevoxylka
dopiero po dwoch tygodniach? Jak ty to wytrzymalas?? Skora nie schodzila ci platami z twarzy?

Gość agaaai
ja mialam tez taki problem, ale u mnie silne zaczerwienienie nastapilo po jednym nalozeniu. od tamtej pory juz wogole nie nakladam bo boje sie ze znow bedzie taka makabra jak wtedy. troche szkoda bo ponoc jest swietny. jestem ciekawa ile Wy go nakladacie? czy taka warstwe zeby tylko wchlonelo i zeby widac nie bylo czy grubsza?? bo mozliwe ze moj blad polegal na tym ze mimo ze nalozylam punktowo to troche gruba warstwe.

Gość brevoxylka
ja nalozylam dosc grubo, wklepalam, a potem jeszcze na miejsca ze zmianami nalozylam kolejna warstwe...

Gość agaaai
czyli pewnie jestem uczulona, bo u mnie pojawilo sie nie tyle co zaczerwienienie czy wysuszenie tylko taka czerwona wypuklosc, ktora goila sie gdzies 2 tyg. ciesze sie tylko ze nie wysmarowalam calej twarzy a kilka punktow na czole. poza tym ten zapach... nie drazni Was???

Gość brevoxylka
mnie zapach nie drazni, w zasadzie w ogole go nie czuje. Nie przeszkadza mi tez swedzenie i pieczenie, jakie sie odczuwa po nalozeniu. Tylko ta skora na drugi dzien rano, taka wysuszona.. Ale chyba warto sie przemeczyc...

Wyglądałam poczatkowo jak burak:P,tzn.miałam takie jakby rumieńce na policzkach i mnie skóra swędziała,ale przetrzymałam i nie drapałam tego... I..... nakładam baaardzo cieńka warstwe....,podziała tak samo,z tym,że grubsza dodatkowo może wysuszyć i podrażnić. No i ja mam tłustą skóre.

Gość brevoxylka
Ok, nalozylam po raz kolejny brevoxyl. Zobaczymy jak bedzie jutro. Nalozylam ciensza warstwe, ale i tak czuje pieczenie. Trzymajcie za mnie kciuki.

Gość brevoxylka
swedzi :|

Gość aneta21lat
mnie też z poczatku po brevoxylu swędziło i piekło i nawqet teraz kiedy jeszcze posmaruję to tez coś czuję ale czego się nie robi zeby mieć ładną cerę:)

Gość kucyk pucyk
a czy ten kremik jest na recepte???

Gość i jak po
stosowaniu?? dalej uzywacie tego kremu?? mam to samo co wy, po drugim dniu stosowania, ma zaczerwieniana "szczypiaca" skore na buzi. nie wiem, czy przerwac, czy sprobowac to przetrwac... prosze o pomoc

Gość jenyyyy
kucyku ta masc nie jest na recepte i kosztuje ok 20 zł :)

Gość brevoxylka
Po ciaglym smarowaniu przez 4-5 dni musialam zrobic jednodniowa przerwe, bo skora byla bardzo wyschnieta i schodzila platami... Nastepnego dnia po przerwie znowu go nalozylam i teraz jest juz chyba ok. Wczesniej oczywiscie musialam zrobic peeling i mocno nawilzac twarz. Byc moze teraz, skoro skora sie troche przyzwyczaila, bedzie lepiej.

Gość kiii99
brevoxylka, czy nawilzalas dodatkowo skore w czasie smarowania tym kremem, czy tylko w czasie tego dnia przerwy? mam podobna sytuacja jak ty, wiec sadze ze to normalna reakcja. zreszta jest o tym na ulotce. widzisz poprawe?

Gość brevoxylka
Poprawe widze ogromna! mimo ze stosuje dopiero pare dni, a generalnie poprawa powinna byc po dwoch tygodniach... Dlatego mam zamiar stosowac brevoxyl nadal, pomimo skutkow ubocznych. Skore oczywiscie nawilzam - na dzien nakladam dwie warstwy kremu nawilzajacego, a na noc brevoxyl.