Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studia humanistyczne

Czy da sie zacząc dwa kierunki na raz i fizycznie wyrobic z czasem?

Polecane posty

Jak ludzie godza studiowanie dwoch kierunkow rownolegle, co robia z nakladajacymi sie na siebie zajeciami? Czy znacie kogos kto zaczal dwa kierunki w tym samym roku? Czy lepiej poczekac i zaczac drugi pozniej a nie robic wszystko na raz? ;) jak myslicie?

mam znajomą która równocześnie skonczyła prawo i ekonomie wielu moich znajomych jest jednoczesnie na polonistyce i dziennikarstwie znam tez ludzi którzy jednoczesnie studiowali tu i poza krajem tylko wtedy musisz sobie zalatwic indywidualny tok nauczania kilka osob ktore znam konczylo malarstwo i filozofie jesli chcesz pokrewne kierunki na jednym uniwersytecie moze byc tak ze bedziesz zwolniona z wielu egzaminow tzn wystarczy ze tylko zdasz egzamin na jednym kierunku powodzenia

dzieki za odp :) dowiadywalam sie u dziekana i na pierwszym roku nie moge miec indywidualnego toku... a chodzi o to, ze beda nakladac mi sie na siebie godziny cwiczen i nie wiem za bardzo co z tym fantem zrobic ;) chce zaczac od tego roku wlasnie polonistyke i dziennikarstwo, myslalam, ze to pokrewne kierunki ale okazalo sie, ze zadne egzaminy sie nie pokrywaja a przedmioty moze dwa, takie ogolnowydzialowe... wiec te kierunki raczej sie uzupelniaja a nie pokrywaja... poza tym na dziennikarstwie jest bardzo duzo godzin i egzaminow, boje sie, ze sie nie wyrobie po prostu. Moze lepiej zaczac jeden kierunek ale porzadnie? :P

Gość niewiadomoktooooo
1 a [porzadnie

a moze jdnak warto sprobowac i przekonac sie na wlasnej skorze jak to wyglada? :) zawsze z jednego kierunku mozna wtedy zrezygnowac...

???

Ja studiuje dwa kierunki, w pazdzierniku zaczynam drugi i drugi rok, pozdrawiam :). Wszystko da sie zrobic, mozna zazwyczaj tak sobie ustawic plan, ze nic ze soba nie koliduje, ale za to spedza sie na uczelni praktycznie cale dnie.

no wlasnie, najlepiej chyba zaczac drugi kierunek na drugim albo trzecim roku, wtedy mozna wszystko sobie poustawiac indywidualnie, jak narazie to nie mam praktycznie na uczelni zadnych praw, co innego, jakbym juz pierwszy rok na jakims kierunku miala zaliczony... no nic, bede sie dalej intensywnie zastanawiac :)

Gość Mozna robić
dwa kierunki jednocześnie, ja np. studiowalam pedagogike specjalna i jak byłam na 2-gim roku zaczęłam studiowac kulturoznawstwo zaocznie. Warunek musisz mieć srednią wyzsza niż 4,5 a na niektorych kierunkach wystarczy 4 :-D powodzenia PS Na pierwszym roku nie radze zaczynac drugiego kierunku (wiesz, że 1-szy rok nie mozna powtarzać)

Gość Najlepiej wybrać
2-gi kierunek pokrewny, wtedy niektore przedmioty się nakladaja i nie trzeba zdawac egzaminu ...

Gość a jesli nie wyrobisz
to zawsze jest Prozac ...a na powaznie - na 3im roku zaczelam drugie studia, oprócz tego pracowalam - zawalilam te nowe platne studia no ale ja mialam studia lingwistyczne i ekonomiczne a Ty moze dasz rade choc wiem,ze na polonistyce jest kupe czytania

Gość Mój znajomy studiował
na 3 kierunkach i skonczyl, dostal tytuł magistra nauk humanistycznych :-D

Twoj znajomy moze robil MISZ? Czy po prostu 3 kierunki w ramach jednego uniwersytetu?

mialo byc MISH - Midzywydzialowe Indywidualne Studia Humanistyczne :)

do "najlepiej wybrac" ---> no wlasnie myslalam, ze dziennikarstwo i filologia polska to pokrewne kierunki ale mylilam sie ;) przedmioty sa zupelnie inne, egzaminy tez sie nie pokrywaja...