Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawskaaaaa

REKRUTACJA!jakie w końcu papiery złożyć?

Polecane posty

Gość ciekawskaaaaa

Wybieram się na uniwersytet, w Szczecinie lub Pożnaniu i o ile Poznań ładnie rozpisał, co i kiedy, tak w Szczecinie nie mogę się połapać. Chcę robić mgr. jest cała lista tego co należy złożyć, ale to się tyczy do wszystkich studentów, po co mam im dawać zdjecia np przed rekrutacją i skoro miałam zaświadczenie od lekarza, ze mogę robić licencjat w tym kierunku to czy teraz znów musze mieć takie orzeczenie? Co zrobić, gdy mam 2 odpisy, a chcę złożyć podanie do 3 szkół?

jezeli uczelnia zyczy sobie zebys wyslala im zdjecia przed wynikami rekrutacji to je wyslij. ja wysylalam juz w kwietniu pelne zestawy dokumnetow do dwoch uczelni. a z tymi odpisami to jest problem, bo moglabys zrobic odpis notarialny,ale najpierw musisz sie zorientowac czy uczelnia bedzie honorowala taki odpis. mozesz isc do swojej szkoly tam tez powinni ci zrobic odpis.

Gość ciekawskaaaaa
mogą mi zrobić kolejny odpis? tam jest tak napisane, ze trudno dojsć do ładu :( bo jest ciag np. 20 pkt, i jest pisane ogólnie takjaby do wszytskich i których z koleji punkt: gimnazjaliści, potem, maturzyści, osoby z dyplomem.... ehhhhh

no wlasnie mozesz zrobic odpis u notariusza, tylko jest taki problem ze nie kazda uczelnia taki odpis chce(czesto pisza ze przyjmuja tylko oryginal albo ten odpis\"posiadajacy moc oryginalu\":P,czyli po prostu to co dostalas w szkole)

Gość ciekawskaaaaa
właśnie teraz jestem w trakcie rejestracji i nie trafiłam na nic takiego, oni robią wszystko by utrudnić życie :p

Gość ciekawskaaaaa
1. Kandydaci na wszystkie kierunki i specjalności studiów zobowiązani są do złożenia następujących dokumentów: 1) podanie (druk), 2) świadectwo dojrzałości lub odpis wydany przez szkołę, 3) świadectwo ukończenia szkoły ponadgimnazjalnej – dotyczy kandydatów ubiegających się o przyjęcie na kierunki lub specjalności w przypadku, gdy brane są pod uwagę do kwalifikacji oceny uzyskane na świadectwie ukończenia szkoły ponadgimnazjalnej, 4) orzeczenie lekarskie o możliwości kontynuowania nauki na wybranym kierunku lub specjalności (honorowane będą orzeczenia wydane przez lekarza specjalistę z zakresu medycyny rodzinnej), 5) 3 fotografie w wymiarach 35 x 45 mm bez nakrycia głowy i okularów z ciemnymi szkłami, głowa w pozycji lewego półprofilu i z widocznym lewym uchem, z zachowaniem równomiernego oświetlenia twarzy, 6) dowód uiszczenia opłaty rekrutacyjnej (do wglądu), 7) kandydaci ubiegający się o przyjęcie na studia II stopnia zobowiązani są dostarczyć odpis dyplomu ukończenia studiów I stopnia wydany przez uczelnię, a także suplement lub indeks z przebiegu studiów I stopnia, 8) kandydaci ubiegający się o przyjęcie na kierunek studiów wychowanie fizyczne zobowiązani są dostarczyć wyniki badań lekarskich (na druku według wzoru do nabycia w Dziekanacie WNP IKF) ortopedycznych, okulistycznych, internistycznych, kardiologicznych i laryngologicznych oraz kartę pływacką, 9) kandydaci ubiegający się o zwolnienie z postępowania kwalifikacyjnego na kierunek wychowanie fizyczne zobowiązani są dostarczyć dokumenty, o których mowa w § 7 ust. 2 niniejszych zasad, 10) laureaci i finaliści olimpiad ubiegający się o zwolnienie z postępowania kwalifikacyjnego lub jego części zobowiązani są dostarczyć oryginał dokumentu olimpiady przedmiotowej, 11) studenci Uniwersytetu Szczecińskiego rozpoczynający drugi kierunek od I roku studiów na ogólnych zasadach rekrutacji muszą dostarczyć zaświadczenie z właściwego dziekanatu wraz ze zgodą, o której mowa w § 8 ust. 2 niniejszych zasad, 12) wszyscy kandydaci zobowiązani są złożyć kserokopię świadectwa ukończenia szkoły ponadgimnazjalnej – celem uzyskania informacji o rodzaju i miejscu ukończenia szkoły (jeśli nie złożyli oryginału). 2. Niezależnie od złożonych dokumentów kandydaci na wszystkie kierunki i specjalności studiów zobowiązani są wypełnić internetowy formularz rejestracji dostępny na stronie US. 3. Osoby, które otrzymały informację o przyjęciu na studia w Uniwersytecie Szczecińskim, zobowiązane są dostarczyć do właściwego dziekanatu oświadczenia o gotowości podjęcia studiów w Uniwersytecie Szczecińskim – ostateczny termin złożenia oświadczenia podany będzie na druku. W przypadku niedostarczenia oświadczenia – kandydaci ci będą skreślani z list przyjętych.

hm...no z tego wynika ze trzeba zlozyc: podanie, oryginal lub odpis(moze byc notarialny lub wydane przez szkole,wiec super)swiadectwa, ksero swiadectwa ukonczenia szkoly sredniej, zdejcia, dowod wplaty, zaswiadczenie lekarskie(moze byc od lekarza rodzinnego wiec tez masz mniejszy problem:) ) , i jak sie dostaniesz to deklaracje ze podejmujesz studia na tej uczelni:) a co do tego zaswiadczenia to zadzwon i zapytaj, czy takie jak masz wystarczy;)

Gość ciekawskaaaaa
TO JESZCZE ŚWIADECTWO MATURALNE? jaja sobie robią :D zarejestrowałam sie niby, nic takiego nie było, pierwsze co mi sie udało, to zrobić to sciagnąć druki do wpłaty wpisowego ;) to to z zamknietymi oczami by sie udało, nie sposób pominąć :) a to socjologia :) orientujesz sie jak wyglada taki odpis u notariusza? i ile kosztuje?

Gość ciekawskaaaaa
pomęczę Cię jeszcze troszkę o ile mogę ;) Czy dokumenty (świadectwa) podczas rejestracji muszę złożyć osobiście, czy też może to w moim imieniu zrobić ktoś inny (np. członek rodziny)? A czy można je przesłać pocztą? Świadectwa przyjmowane od kandydatów na studia na Wydziałach (kierunkach) są rejestrowane, a kandydat potwierdza złożenie świadectwa własnoręcznym podpisem. Dlatego też świadectwa (dokumenty) należy składać osobiście. Uczelnia dopuszcza jednak przesyłanie dokumentów (świadectw) pocztą, listem poleconym, na adres Wydziału, z dopiskiem na kopercie: "REKRUTACJA: {nazwa kierunku}" wiec mozna czy nie?

ja wysylalam poczta;) jak wyslesz poleconym prioryrtetem to dojdzie na drugi dzien na miejsce;) a nie wiem jak to jest z osobistym skladaniem. jak dolaczalam swiadetwo do tych dokunetow juz osobiscie to musialam sie podpisac,wiec chyba trzeba osobiscie.

Gość ciekawskaaaaa
aha, thx :) narazie sie orientuje, w razie czego bede chyba dzwonić, a teraz przeżucam sie na zielona górę, sprawdzę co tam trzeba ;) wiec moze jeszcze nie uciekaj ;)

Gość ciekawskaaaaa
podanie o przyjęcie na studia (rejestracja internetowa - formularz dostępny na stronie internetowej http://rekrutacja.uz.zgora.pl należy go wypełnić, wydrukować i podpisać) świadectwo dojrzałości (oryginał, odpis notarialny, albo odpowiednio odpis OKE - "nowa matura", odpis szkolny - "stara matura") dyplom ukończenia studiów pierwszego stopnia (odpis, zaświadczenie o ukończeniu studiów pierwszego stopnia z wpisaną oceną z egzaminu), zaświadczenie lekarskie - stwierdzające brak przeciwwskazań do studiowania na danym kierunku, wystawione w roku 2006 (według wzoru), 4 fotografie o wymiarze 35x45 mm, na jasnym tle, bez nakrycia głowy (zgodne z wymaganiami stosowanymi przy wydawaniu dowodów osobistych), studia niestacjonarne - 3 fotografie, (podpisane na odwrocie drukowanymi literami i pesel) dowód wniesionej opłaty rekrutacyjnej (oryginał) - zgodnie z Ustawą z dn. 27 lipca 2005r. "Prawo o szkolnictwie wyższym" i uchwałą Senatu UZ, fotokopia stron 1-2 (lub 1 - 6) dowodu osobistego, potwierdzona kserokopia stron z indeksu studiów pierwszego stopnia, zawierająca ocenę pracy dyplomowej i egzaminu dyplomowego, koszulka foliowa A 4. potwierdzona kserokopia stron z indeksu przez kogo?

Gość ciekawskaaaaa
mam indeks, tak a teraz chcę sie dostac na uzupełniające