Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurde nie wiem co i jak...

remont czas zacząć... poradźcie

Polecane posty

Witam chciałabym poprosić was o opinię i jesli ktoś moze podać adresy do stron ze zdjęciami... Chodzi mi o remont salonu i kuchni. DO tej pory kuchnia była tzw. ślepa ale likwidujemy witrynę i będzie otwarta na salon... sprawy kuchni mam juz prawie upatrzone - meble kolor wiśnia solidne, z halogenami i barkiem oraz chromowanymi dodatkami. Płytki na podłoge koloru beżowo - zgaszonej pomarańczy, a na sciane jasne. Jako ze kuchnia bedzie sie lączyć poprzez barek z salonem to mam problem. Strasznie podoba mi sie kolor malinowo wiśniowy i takie chciałabym sciany. Tylko nie wiem jaki moze byc efekt. Salon jest średni, długość 5 m na 4 metry gdzie na jednej 5 metrowej scianie są okna - będą białe firany na woalu - więc to rozjaśni... ale zastanawiam sie nad scianami w kolorze beżu. Jak myślicie co ładniejsze... co moze zrobić wrażenie , pozytywne wrażenie?? kolor mebli to buk. proszę o szczere opinie

up

Gość nie działa

Wydaje mi się, że dobrze byłoby, gdybyś połączyła szarości z maliną. Tak mi się wydaje, że to będzie najbardziej odpowiednie. Tzn. będzie ze sobą odpowiednio współgrać, na zasadzie kontrastu. Wydaje mi się, że przesadziłaś z ilością kolorów.

Gość RudaHera
Ja tam jestem jednak zwolenniczką biur projektowych. Moim zdaniem nie ma to, jak po prostu zebrać się w sobie i najzwyczajniej w świecie zatrudnić biuro projektowe. Jednak co profesjonaliści, to profesjonaliści. Np. widziałam u koleżanki mieszkanie zrobione przez n-design i było bomba.

Odradzam malować wszysktie ściany salonu w kolorze który ci się podoba , efekt będzie raczej ponury natomiast dobrze będie wyglądać jeśli połączysz go z jaśniejszym np. łosoś (pzewiległe ściany, wnęki. obwódki wokół drzwi i.t.p.)

Gość zwyczajnaniezwyczajna
ja remontowałam sypialnie, chciałam brązową wykładzine i ściany, ale ściany dużo jaśniejsze od wykładziny. Na szerokości łóżka mam tapetę we wzory i okazało sie ze do niej bedzie pasował tak ciemny brąz jak wykładzina...czyli ciemna czekolada. Bałam sie że będzie ciemno jak w norze a jest suuuuuper. Kremowa firanka, jasne łóżko, jasny obraz na ścianie i jest suuuper. Jeśli masz dużo światła to nie bój sie ciemnego!!!!

mnie sie wydaje, że najlepiej z takimi dylematami najlepiej zwrócić się do biura projektowego ponieważ oni najlepiej się na tym znają i mogą najwięcej podpowiedzieć, po za tym jeśli szukasz inspiracji to dużo fajnych pomysłów znajdziesz na n-design.pl

Gość bardziona
Firma nazywa się Pewex - u nas w zasadzie usunęli wszystko z mieszkania, było gotowe do remontu. A nieruchomość była do generalki - zrywanie podłogi, ścian, mnóstwo kucia, a nawet burzenie ściany...

Gość Jadwigaxd
Jak ja remontowałam sobie kuchnię to wiele firm tym się zajmowała bo dbałam o to żeby projekt był jak najbardziej oryginalny i dlatego postawiłam na coś takiego http://glasshouse.com.pl/oferta/szklo-do-kuchni Tym się też zajmowała osobna firma, tak samo jeśli chodzi o podłogę czy okna nowe do kuchni oraz malowanie ścian itp :)

Gość gość
kolor mebli buk, zgaszoan pomarańcz, beż, malina kurcze przecież buk jest "ciepły" zamiast gasić go zimnymi kolorami ty chcesz zrobić budyń? I jeszcze łączona kuchna, ja pierdziu...

Malionowy szybko ci sie opatrzy, juz niemodny, za mocny. Idz w łagodne pastele.