Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość urlopikk

Bylam w Miedzyzdrojach na urlopie i...

Polecane posty

Gość urlopikk

bylo cudownie, piekna plaza-nieco przepelniona, goracy piaseczek, cieplutki Baltyk- jak nigdy dotad i niestety nieuprzejmi "tubylcy". Prawie wszedzie chamstwo i nieuprzejmosc,a szkoda bo mogloby byc znacznie piekniej.Kelnerki wiecznie naburmuszone z wielka laska do stolika podchodz itd.. Jedynie chlopcy i dziewczeta na plazy, ktorzy sprzedaja lody czy kukurydze so przemili. A dlaczego? bo zarabiaja tylko tyle ile sprzedadza- czyli 1 zloty od kolby lub loda! polskie morze, bedzie kiedys piekne moze

Gość fertyu
od kiedy to kelnerki mają laski ? :P za zrobienie loda dostają złotówkę ??? to faktycznie tanio , w agencji dostalyby więcej :P

Gość urlopikk
nie mam polskich znakow chodzi mi o `Laské

Gość juz nie pl
MOZE TROCHE NIE NA TEMAT, BO NIE O POLSKIM MORZU (NIE BYLAM TAM JUZ KILKA LAT), ALE O CHAMSKIM ZACHOWANIU (sorrki wlaczyl mi casp lock) w polskich sklepach i restauracjach. wyjechalam z Polski dwa lata temu i teraz odwiedzam kraj sporadycznie, moze dlatego od razu dostrzegam roznice w zachowaniu i bardziej mnie ona raza niz kiedy tu mieszkalam. dwa tygodnie w warszawie- koszmar. kazde wejscie do sklepu z ubraniami- od wejscia wzrok skierowany na nas. ochroniarz lazil za nami po calym sklepie az do przymierzalni, podobna sytuacja w kazdym wiekszym sklepie. najgorzej w Reserved. Nie wiem czy na zlodziei wygladalismy? raczej nie... oczywiscie za kazdym razem wielkim problemem bylo sprawdzenie czy dane ubranie jest w innym rozmiarze. panienki z naburmuszonymi minami, jakby praca je bolala. kelnerki w wielu miejscach niemile, ostentacyjnie podchodzace do stolikow i czekajace na nastepne zamowienie minute po tym jak wypilam albo zjadlam to, co zamowilam. nie podobal sie fakt,ze chcemy po zjedzeniu posilku posiedziec chwilke i porozmawiac. i zaznaczam tu,ze nie pilismy 1 piwa w piec osob ;) w pubie indeks na zamowienie czekalam ponad godzine, kolezanka dostala zupelnie co innego niz zamawiala-kelner klocil sie z nami i podniesionym glosem usilowala nam wmowic,ze to my sie pomylilysmy a nie on, po dlugich sporach z laska przyniosl zamowiona potrawe (pewnie naplul do niej w kuchni) ;) przyklady moglabym mnozyc. i jak oni chca zarabiac na zycie i przyciagnac klientow?

Gość ulropikk
siweta prawda, moja poprzedniczko. Niestety nasz kraj jest jeszcze nie dojrzaly.... Ja tez juz w Polsce nie mieszkam lat kilka i roznice w milej obsludze widze. to smutne, niestety.

Gość juz nie pl
widze,ze nie jestem sama :) bo juz myslalam, ze to moze ja mam jakas dziwna paranoje ;) a swoja droga to przykre, bo stac mnie na to,zeby wydac troche pienedzy i na ubrania i na tzw. rozrywke. i pewnie przyjezdzalabym czesciej niz te dwa raazy do roku w odwiedziny do rodzicow, tak po prostu na weekend pokazac narzeczonemu inne miasta niz moje rodzinne, ale to sprawia,ze po prostu wole wydac pieniadze gdzie indziej niz w swoim wlasnym kraju, przykre, ale prawdziwe...

Gość mieszkam w Polsce
i też to widzę.:o czasami mam wrażenie, że może ja jestem jakaś niepełnowartościowa w oczach sklepikarzy i kelnerów, i dlatego traktują mnie wyjątkowo niechlujnie. teraz już wiem, że nie jestem wyjątkiem. po prostu niektórych boli uśmiech i odrobina uprzejmości. to nie ma nic wspólnego z ich niechęcią do pracy. po prostu niektórzy są uprzejmi i mili dla innych bez względu na to czy ktoś im za to płaci czy nie a inni zawistni i źle nastawieni do wszystkich i wszystkiego.

Gość Wielkie Panie z Zachodu
No jak się zarabia 600 złotych na miesiąc to faktycznie może brakować motywacji

Gość mieszkam w Polsce
nieważne ile się zarabia. to zalezy od kultury osobistej i taktu, nie od pensji.

Gość dobrze jest wypoczac
ja bylam w miedzyzdrojach i kupilam sobie super buty,polecam butik z butami w amber balticu,a co do oblsugi w kawiarniach ,zgadzam sie z opiniami powyzej

a ja wlasnie wróciłam z Międzyzdroi i jestem zachwycona : Panie na poczcie przemiłe i uprzejme ,wbrew moim uprzedzeniom do poczty jako instytucji w całym kraju .. sprzedawczynie ze sklepu ABC równiez, mimo natłoku turystów ,miłe i uczynne prowadzałam mojego 4 letniego chrześniaczka na różne karuzele ,kulki do skakania itd. i tam obsługa naprawde podchodziła do dziecka z zainteresowaniem i troską kupowałam koszulki i sprzedawcy O DZIWO nie zależało TYLKO na zarobku lecz abym ja kupila to na czym mi zalezy ,i naet polecił mi sklep konkurencyjny pogode miałam super - ponad 30 stopni ,Bałtyk cieplutki Nie widziałam ani jednego pijanego podchmielonego młodzienca czy jakis band pod wieczór Jedyne na co moge narzekac po moim pobycie w Międzyzdrojach to iż czas płynie tam nieubłagalnie

ja jade 12 sierpnia tam na oboz pociagiem :), wszedzie juz praktycznie bylam, wiec wybralam ten oboz

ps: byl ktos moze u fryzjerki? jest kosmetyczka-\"tipsiara\"?. aby zrobic paznokcie ? wroce do domu 26 ( o 8-9 ) i mam w tym samym dniu slub (o 14) . jak to jest lokalami-barami? napiszcie czego sie wystrzegac, a co polecacie?20 -23 stopni morze to cieplutkie, bedac w dzwirzynie/kolobrzeg mialam raz 11 i 10

Gość ja też nienawidzę turystów
więc wcale się nie dziwię, że tubylcy byli nieuprzejmi!

Gość jozek...wozek
oni z turystow zyja i na nich zarabiaja przez te dwa , trzy miesiace. Takze moze jednak troche kultury by sie przydalo. A jak maja problem z usmiechaniem sie i mila obsluga to moze czas zmienic branze.

Gość .....ja
podnosze

Gość majestic
nie wiem o co chodzi....tez spotkałam sie z tym ze kilka razy potraktowano jak złodzieja, albo ze pani łaskę robi ze mnie obsłuży...genaralnie spotykam miłych ludzi, usmiechają sie, byłam kilka razy za granica i nie widze zadnej róznicy....moze w was jest cos odpychającego?? ( bez urazy ) jak kelnerka widzi napuszoną, nadęta babę, to jakos pewnie nie ma ochoty byc super miła,..wiem to jej praca, ale w praktyce tak to wygląda...