Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bvliwaaa

problem wciaz niewyjasniony

Polecane posty

Gość bvliwaaa

od razu zaznaczam, ze nie zycze sobie bezsensownych kometarzy - ci, ktorzy nie maja nic sensownego do powiedzienia, niech sie nie odzywaja. mialam juz robionych kilka badan (wszystkie podstawowe - mocz, krew, badanie kalu na krew utajona, helicobacter p., proby watrobowe, usg jamy brzusznej, wymaz z jezyka, badanie kalu w kierunku innych bakterii), ktore nie wykazaly jakichs patologii. nie wiem, do kogo dalej z tym isc, jakie badania robic, co podejrzewac... od dlugiego czasu mam bialy nalot na jezyku (niezaleznie od tego, co zjem, a odzywiam sie zdrowo) - nie sa to bakterie (bylo badanie). poza tym wciaz problemy z ukladem pokarmowym. zdarzaja mi sie czesto luzne stolce, o "tlustowatej" konsystencji. odczuwam bole brzucha, czesto w gornej czesci, ponad pepkiem, czasem w okolicach prawych zeber. mam problemy z cera - jest "tlusta" i nieczysta. pomimo duzej higieny i dobrej diety!! prosze o jakies podpowiedzi, co robic dalej. wiem, ze w gre wchodzi tylko leczenie prywatne (bo jak do tej pory, wszyscy lekarze nie-prywatni, u jakich bylam, to konowaly...). a to wiaze sie z duzymi kosztami, wiec wole podjac wlasciwa decyzje... prosze o wypowiedzi osob z podobnymi doswiadczeniami, wiedza na ten temat. bede wdzieczna za kazda sensowna sugestie...........

Gość w podobnej sytuacji
Ja niestety jestem w podobnej sytuacji i też nadal nie wiem co mi dolega:(

Gość bvliwaaa
dzieki za odzew! bedzie razniej nam we dwoje - moze masz ochote wymienic sie obserwacjami, doswiadczeniami? ja bardzo chetnie popisze... a tymczasem poczekajmy razem, moze ktos co napisze...

ja tak mam jak jestem w dołku. Jeśli kojarzysz to z trudnym okresm w zyciu, to wytarczy melisa i coś na uspokojenie. Ja jeszcze zaczęłam stosować dietę niełączenia białek z węglowodanami. Jest całkiem dobrze, pomimo stresu.

Gość kto sie zna
no ja do tych objawow dodam,ze mam nadzerke jezyka, laryngolog wyslaal mnie na badania krwi, zelaza i kalu, pierwsze wyniki kalu na psaozyty, jakies tam lambie itp wyszlu negatywnie, ze;azo mam 75.1 .. podejrzewam u mnie zespol zlego wchalniana, ale czy ja tam wiem, moze sie okazac, ze tez mi nic nie wykryja i cow tedy? :(

Gość taka dziwna
a ja sie kałem nie przejmuję. Eazne ze masz dobre wyniki. Nalot moze sobie być, . Kał raz tak raz taki. Organizm to chemia i rózne rzeczy sie tam dzieją. Tłusta cera- poczekaj do menopauzy to bedziesz miała sucha , pomarszczona i wiotką. Dobrze ze masz tłustą. Jednak dbaj o nią. Jedz powoli, zdrowo,nie łykaj powietrza. Moze masz przepełniony żołądek bądz nerwicę? Nie sądzę byc miała wrzody, aczkolwiek, moze gastroskopie zrób?

Gość w podobnej sytuacji
Ja oprócz badań które wymieniłaś miałam robioną gastroskopię i kolonoskopię. Tak jak i w przypadku innych badań nie wykryto żadnych patologii.

Gość kto sie zna
gastroskopie mialam robiona, nic nie wykryto, ponc czekaja mnie dalsze badanisa, kolonoskopia, boje sie tego badania jak cholkera :(

Gość taka dziwna
moze masz obsesje na swoim punkcie i szukasz dziury w całym? Masz nerwice?lęki, depresje stresowy tryb zycia? szybko jesz? masz kłopoty z koncetracją z własną wartością?

ja też miałam bóle nadbrzusza, zgagę, zrobiłam gastroskopię i okazało się, ze mam nadkwaśność. Po prostu za dużo stresu i mój żołądek wytwarza za dużo kwasu. Może też tak masz?

Gość kto sie zna
z moich badan poki co nic nie wyszlo, mialam rowniez robiony wymaz z jezyka na drozdzaki, ktoy tez ich nie wykazal, gastroskopia nic, zastanawia mnie jednak to badanie krwi. Najgorsze jest wlasnie to,ze lekarze nie pottrafia stwerdzic co to jest, a jesli nie lekarz to kto?

Gość w podobnej sytuacji
kto sie zna---> kolonoskopia nie jest jakimś strasznym badaniem, ale muszę przyznać, że nieprzyjemnym. Najgorsze jest chyba przygotowanie do tego badania- trzeba w wodzie (chyba 2 l) rozpuścić taki proszek i na ileś godzin przed badaniem to wypić (jak dla mnie jest ochydny w smaku:o). Tak przeczyszcza- bez przerwy prawie trzeba siedzieć w toalecie:(

Gość kto sie zna
moje objawy:sennosc, chociaz ja ma niskie cisienie ,wiec moze to stad szybko sie mecze, nadzerka jezyka bladosc cery moze mam anemie? :o do autorki : moze powinnas zbadac kal jeszce raz? na kre utajona itp... ja badam go 3 razy, tak lekarz kazal, bo wyniki moga byc bledne. Wymaz z gardla tez robi sie kilka razz z tego ,co slyszlaam.,

Gość kto sie zna
nie przeraza mnie picie plynu, rozne juz swinstwa pilam, boje sie jedynie tego wezyka w pupie , i ponoc jest to bolesne, chociaz sama kiedys robilam sobie lewatywe, ale domyslam sie ,ze to nie toi samo :o

Gość taka dziwna
moze wmawiasz sobie chorobę? moze masz wzdęcia, bóle podczas okresu, ja tez jestem senna, słaba, mam słaba kondycję i nie chodze się leczyć. Leczę sie tylko na tarczycę.Mam tez alergię. A to ze czasem boli brzuch bo tak czasem bywa, jakies przejedzenie, coś zjadłaś nieodpowiedniego. Moze ćwicz więcej, uspokój sie . Moze to nic złego?

Gość kto sie zna
heh no wlasnie, to tez moze byc tarczyca, czytalam o objawach nadczynnosci i nieodczynnosci, ciekawe tez jest to,ze pierwsze pytanie jakie zadawli mi lekarza, ogolnie i specjalis , czy przypadkiem nie choruje na tarczyce .. moze autorko powinnas sie pod tym katem przebadac? ale lekarze by tego nie sugerowali?

Gość taka dziwna
sugeruje kupka sie nie przjmowac a własnie zbadać TSH tarczycy i jej usg, oraz watrobę. Najlepiej zrobić usg narządów wewnętrznych wszystkich i wtedy bedziesz pewna co jest. tarczyca jej nadczynność powoduje, sennośc, spadek wagi, wtrzeszcz oczu, potliwośc, drżenie rąk, Natomiast niedoczynnośc jest gorsza, tyjesz , mimo iz nie jesz.

Gość bvliwaaa
fajnie, ze watek sie rozkrecil - dzieki! nie mam sytuacji stresowych, dolkow, itp. nie mam zgagi, innych zmian na jezyku poza tym mlecznym nalotem. kalem sie przejmuje - bo to nie jest NORMALNE. pamietam, jak sie normalnie zalatwialam. nalot na jezyku tez nie jest NORMA, wiec niech nikt nie pisze wiecej, zeby sie tym nie przejmowac, bo to jakies urojenia, itp... nie mam przepelnionego zoladka. wyprozniam sie w miare regularnie. dobrze sie odzywiam - juz pisalam. jem w spokoju, dobrze greze - to nie TO. ja tez nie sadze, by byly to wrzody, dlatego tak ociagam sie z gastroskopia, bo to troche inwazyjne badanie...ale coraz czesciej o niej mysle i chyba, jak nie bedzie inncyh sensownych "pomyslow" ja zrobie... moze to byc nadkwasnosc, nie wykluczam. moze zle wchlanianie. nie wiem. w ten sposob musialanbym wszytskie badania robic pokolei... ale chyba nic innego nie zostaje, jak szukac... brzuch nie powinien bolec bez przyczyny - to do "taka dziwna". nie przejadam sie i dobrze sie odzywiam - jak juz pisalam kilka razy... jest osoba aktywna. i nie mam nerwicy ani innych chorob psychicznych ;) obawiam sie jednak, ze to cos zlego, bo to trwa juz dosyc dlugo... :(

Gość taka dziwna
to znaczy ze umierasz. Moja babci amiała takie objawy na kilka miesięcy przed śmiercią:D

Gość kto sie zna
nie przejmujsie tym az tak, ja z moimi objawami wlacze od chyba 5 lat, teraz jednak dopiero wzielam sie za porzadne badania , idz do lekarza, powiedz o wszystkich badaniach jakie mialas .Z tego,co mowisz, wszystkich jednak nie mialass, chocby gastroskopia, co w tym wypadku jest jednym z najwazniejszych badan.Nie jest to przyjemne badanie, bo sie cala zazugalam :D ale jaka ulga, gdy wiem,ze mam zoladek zdrowy ;) poza tym badanie trwa ok 5-10 min, wytrzymasz :)

Gość kto sie zna
"zarzygalam " mialo byc :D

Gość bvliwaaa
aha. badalam tarczyce - ale tylko tsh - jakis czas temu. wynik: 0,96 ulU/mL (przy normie 0,4-4,0). wiem, ze to malo. zamierzam powtorzyc teraz te badania i oznaczyc jeszcze ft3 i ft4. moze usg tarczycy by sie tez przydalo... reszte narzadow wew (w tym watroba) jest ok - mialam usg jamy brzusznej robione. a odnosnie tarczycy jeszcze. nie jestem senna, nie mam wytrzeszczu oczu, potliwosci. nie mam problemow z waga ciala (48kg). jem normalnie. min 3 posilki w ciagu dnia.

Gość bvliwaaa
taka dziwna.... bez komentarza......

Gość taka dziwna
jak mogłas zerzygac sie skoro sie naczczo idzie? Mgło ci podchodzić do gardła coś jakby zygi ale to nie zygi, to pusty żołądek jest przeciez. Miałas efekt "żygania" bo wpuscił ci tam powietrze i wypuscił lekarz i stąd te uczucie. Mi nie przeszkadzało , ładnie połknełam gruby makaron i lezałam a lekarz sam wsadzał i coraz głębiej.

Gość bvliwaaa
kto sie zna - dzieki. wiem, ze powinnam gastroskopie zrobic. zrobie ja w najblizszych dniach. ale do przypadkowego lekarza nie pojde wiecej...

Gość taka dziwna
ty jestes jakas chora na głowe autorko. Od 4 lat badam tarczyce i jej wyniki i nie słyszałam czegoś takiego co piszesz, ze tsh jest mało. Przeciez ono jest w normie nie widzisz? jakbys miała 3 to powiesz ze duzo? wszystko w tych granicach jest normą, zrozum to. Powyzej normy i ponizej to juz jest choroba. Ja tez raz mam 3, raz 2, a raz0,6 i poprostu tak jest, organizm to chemia a nie plastikowy worek, róznie się w nim dzieje, ale poto jest ustalona norma by jej przestrzegac. a byłas u psychologa? bo byc moze w tym tkwi problem ze szukasz dziury w całym?

Gość kto sie zna
zarzygalam sie zwyczajnie zolcia z zoladka :) uwierz mi, pomimo,ze sie nie je, zoladek przeciez ma jakas zawartosc kwasow itp

Gość taka dziwna
48 kilo ??ja miałam 46 i poleciałam do lekarza i sie okazało ze miałam wynik tsh ponizej normy czyli nadczynność. Moze tobie tez sie zrobi nadczynnośc? nie spadasz z wagi zabardzo? a duzo jesz ?

Gość bvliwaaa
zle mnie zrozumialas. wiem, ze tsh mam w normie. chodzilo mi o to, ze przydaloby sie jeszcze ft3 i 4 oznaczyc... bo czasem tsh moze byc w normie, a cos z tarczyca lub przysadka nie tak...