Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bvliwaaa

problem wciaz niewyjasniony

Polecane posty

Gość bvliwaaa
rozumiem. dzieki....

Gość bvliwaaa
uuupp

Gość ja ma tez ten problem
Dzieki za podniesienie topiku! Czytalas o zespole jelita nadwrazliwego????? To okropna choroba:wzdecia,przelewanie sie w brzuchu,i inne niemile doznania.Ja podejrzewalam u siebie wlasnie to.Czasem kilka misiecy nie mialam zadnych objawow a czasem nagle mam cos z zoladkiem,jelitami (podejrzewam,ze u mnie to stres) Bakterii zadnych nie mam...Lekarze rozkladaja rece.Ide teraz zbadac tarczyce,moze to ona ,bo wypadaja mi wlosy ...

Gość bvliwaaa
tak, wiem o zjn. raczej to nie moj problem (a szkoda! :( ), bo moje objawy sa bardzo silne i troche odbiegaja od tych przy zjn. bede miec gastroskopie wkrotce - mam nadzieje, ze wreszcie sie wyjasni... ja badalam juz tarczyce - tsh, ft3 i ft4 mam w normie. badalam juz trzustke i drogi zolciowe, mialam usg jamy brzusznej robione... ja mam bardzo mocne (i geste!) wlosy - to samo z paznokciami. problem mam tylko z zebami - nie chodzi o prochnice, dziury nie robia mi sie, bo dbam o zeby. problem jest w bardzo slabym szkliwie i wrazliwych dziaslach...

Gość ja mam tez ten problem
U mnie na odwrot:D Wlosy byly tez zawsze geste ,lsniace teraz zrobila sie z nich 1/3 :( (podejrzewam,ze wina czestych biegunek,ktore wyplukuja witaminy):P Zeby mam natomiast zdrowe,silne.Poczytaj o fosforze,pomaga on utrzymac zeby i dziasla w zdrowym stanie (takze fluor!) Fosfor znajdziesz w rybach,jajkach,orzechach,ziarnach,miesie... 🖐️

jak reagujesz na mleko i przetwory mleczne? a robiłaś badania pod kątem helicobacter pyroli? (helicotest) ja miałam podobnie - morfologia, mocz, ob - wszystko w srodeczku norm.... a były problemy, były... znajoma lekarka zaproponowała odstawienie mleka krowiego i jego przetworów na próbę na miesiąc - po 2 tygodniach skończyły się kłopoty - okazało się, ze mam nieprzyswajalność laktozy...

Gość bvliwaaa
me_36 - dzieki za wpis! zle reaguje na mleko, dlatego nie pije go od baaardzo dawna (z 15 lat juz bedzie...). kefiry, jogurty tylko w malych ilosciach - w wiekszych daja bol brzucha... smietany w ogole nie uzywam - nie dziala na mnie dobrze. jadam sery (twarog, zolty,itp), ale tez ograniczam. nie moge ich odstawic calkowicie, bo nie jem miesa - tylko ryby jem). podejrzewalam laktoze. nie wiem, byc moze po czesci tu jest problem?... przez trzy tygodnie niedawno nie jadlam w ogole nabialu. dolegliwosci jakby ciup zmalaly. ale w czasie tych trzech tygodni wystapil silny bol brzucha... sama juz nie wiem...

Gość bvliwaaa
aaa, na helicobacter p. robilam test z krwi. nie bylo patologii. ale wiem, ze nie wystarczy raz badac w ten sposob - to nie jest miarodajne badanie. teraz przy gastroskopii zrobia mi z wycinka badanie. zobaczymy...

no to jeszcze odstaw cukry złożone... zero mleka do kawy przestaw się na mleko sojowe albo przetwory z mleka koziego lub owczego.... u mnie było niestety tak, ze nie wiedząc co się dzieje - bardzo bolał mnie brzuch tudzież przełyk jak coś treściwszego jadłam - zaczęłam się karmić tym co wydawało mi się najłatwiejsze do przełknięcia - czyli serki homogomo, jogurty.... i sobie zrobiłam tak \'dobrze\' ze się to w zapalenie błony śluzowej żołądka zamieniło.... stąd helicobacter.... diagnostyka trwała bardzo długo - najpierw, ze zapalenie opuszka dwunastnicy, potem diagnostyka szła w kierunku raka jelita grubego..... hm - 3 dni w szpitalu przygotowania do kolonoskopii - głodówka - przestało mnie boleć.... kolonoskopia nic- gastroskopia - właśnie nadżerki w błonie śluzowej... ale nie powinno panią to aż tak boleć (przez 3 dni nic nie jedzenia podgoiło się więc stąd mała skala).. czyli ze szpitala wyszłam z niczym :( dopiero własnie znajoma lekarka wpadła na to, ze to może być jakaś nieprzyswajalność i zaproponowała, ze metodą eliminacji grup pokarmów spróbujemy dojść co to jest - pierwszy strzał okazał się celny.... odżyłam....

Gość bvliwaaa
nie pije kawy, nie uzywam mleka do kawy - w ogole nie pije mleka... z nabialu jem TYLKo ser bialy i zolty, czasem mozzarela. ale ogolnie niewiele. po zjedzeniu sera nie obserwuje nailenia objawow.

wszystko wskazuje na jelito wrazliwe,tylko tej choroby nie da sie stwierdzic\" na 100 procent,nawet nie ma leku na to..

Gość bvliwaaa
no nie wiem, czy tak wszystko wskazuje na zjn :( z moim wchlanianiem jest cos nie tak. a - zaznaczam - nie mam biegunek.

Gość justin
do buliwaaa kurcze porobiłaś wszystkie możliwe badania i nadal Cię boli. Skontaktuj się z pania analityk Ewą Szczęsny , ktora robi badania calego organizmu oberonem i zaleca naturalne preparaty wspomagające organizm w walce z chorobą.Być może to badanie wykryje prawdziwą przyczynę . podaje namiary do pani Ewy 505143408.To bardzo ciepła i doświadczona kobieta.Powiedz że ja Ci ją poleciłam Justyna Wieczorek-- ona będzie wiedziała. odezwij się na moje gg jak coś się dowiesz, proszę pozdrawiam cieplutko

Gość bvliwaaa
justin. nie porobilam jeszcze wszystkich badan - a przede wszystkim tego najwazniejszego - gastroskopii. mysle, ze po niej duzo sie wyjasni. do oberona i takich metod "badania" jestem uprzedzona. ale dziekuje, za podpowiedz, zainteresowanie tematem! pozdrawiam

Gość czaak
do byliwiii Sluchaj zjd ma tak przerozne objawy ze w kazdym opisie ciagle znajdziesz nowe. Chyba lekarze nie wszystko o tej chorobie wiedza.Jak zrobilas wszystkie badania to tylko moze byc to. Bole rowniez moga byc b. mocne, a w powiazaniu z nerwica ktora mamy chyba wszyscy to objawy zupelnie fiksuja.Ja mam takie jak opisalas juz od 11 lat, cyklicznie na wiosne i na jesieni.