Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plamkik

białe małe drobne plamki kropki na rękach, łydkach i udach po opalaniu

Polecane posty

Gość plamkik

Opalałam się w solarium, ale troszkę było widać te plamki. Teraz po powrocie z wakacji jestem opalona mocno, ale nie spalona - skóra mi nie schodzi. Mam mnustwo kropeczek bielusieńkich na całym ciele. Co to jest i czy to da sie leczyć?? Czy po prostu nie moge się opalać?

Moja mama takie cos miala, gdy przed opalaniem sobie ogolila nogi maszynka. Wtedy te malutkie ranki sa oswietlane przez slonce i powstaje blizna. Nie wiem, moze to od tabletek antykoncepcyjnych, albo kremu do opalania. Idz z tym do dermatologa; wizyta nie zaszkodzi.

Gość Palona czerwień
Podejrzewam, ze to tzw. grzybek. Idź do dermatologa lub prosto do apteki po jakąś maść przeciwzgrzybiczną. Jeśli to to o czym myślę, to nie masz sie czym martwić, łatwo to wyleczyć.

Gość ooooleee olee leoeoeoe
ja kiedys takie tez miałam po opalaniu i mi piegi z tego wyszły .. naszczescie mało mi takich wyszło ..

Gość gość
to łupiez pstry i trudno go wyleczyc,wciaz wraca po leczeniu wazna dezynfekcja odziezy i mieszkania.

Gość gość
to łupież pstry, zaraziłaś się w solarium myj całe ciało i włosy nizoralem niestety to trudno wyleczyć, lubi nawracać, póki nie wyleczysz będą białe plamiki bo grzb wytwarza enzymy które usuwają barwnik ze skóry i ona się nie opala, więc próba zatuszowania tego opalenizną się nie powiedzie kup Nizoral, przy każdej kąpieli spień szampon na skórze głowy i ciała, pozostaw tę pianę na chwilę i potem spłucz