Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolobrygiddda

KRAKÓW ZAKRZÓWEK - czy bezpiecznie jest się tam kąpać

Polecane posty

Gość lolobrygiddda

woidziałam świetne fotki, naprawde nietypowe miejsce, i ten kolor wody, jakbym była na krecie, ale....no właśnie słyszałam, że bardzo niebezpiecznie jest się tam kąpać, bo woda wciąga, ze jakieś różnice ci cisnień tam są....no kurcze a tak pięknie wygląda, ja raczej nie pływam bez gruntu, i zawsze jestem ostrożna, czy od brzegu jest od razu głęboko ?

Gość konserwa turystyczna
no ja miałam podobny temat ktoś polecał zakrzówek, ale teraz się trochę boję, za dobrze nie pływam:-o

Gość lolobrygiddda
no ja tak wyczytałam na jakiejś stronie, że głupotą jest się tam kąpać, pooglądaj zdjęcia jaka tam piękna woda

widziałam teraz, rzeczywiście slicznie

ale czy wciągnęła go woda czy po prostu skoczył gdzieś ze skałki?

w ogóle czy jest mozliwość kapieli gdzie jest grunt, czy wszędzie głeboko?

na zdjęciach to rzeczywiście pięknie wyglada:) białe ściany, lazurowa woda, dookoła zieleń byłam tam w tamtym roku tłum ludzi, pełno śmieci wszędzie nie ma plaży, ani ratowników, zejście do wody jest prosto w brzegu, a raczej z urwiska, głęboko wszędzie, bo to kiedyś kamieniołom był, tylko został zalany, razem z niepotrzbnym sprzętam i np. latarniami, z tego co sie orientuje jakies 40 m i to od razu przy brzegu wiem że działa tam też klub nurkowania a co do pytania czy bezpiecznie, no coż raczej nie- moim zdaniem

no jesli przy brzegu od razu takie zejście to rzeczywiście nie jest zbyt bezpiecznie, pojadę nastrzelam foty i pochwalę się, że bylam w chorwacji, ale podobno jest zakrzówek II

Gość LOLBRYDGIDDDA
oj jak szkoda, ale widziałam na zdjęciach, że ludzie wchodzą i stoją normalne przy brzegu:-o

To nie woda wciaga tylko slynny potwor z Zakrzowka, nazywaja go Reksio :O

Gość LOLBRYDGIDDDA
:-o

woda sliczna.Ale syf dookoła faktycznie odrażający.W tej cześci , która zajmuje klub nurkowy jest chyba łagodniejsze zejście , w tej ogólnodostepnej od razu jest (chyba) głęboko.Ogólnie nic ciekawego

Gość wakacje 2006
na zakrzowku nie wyplywam daleko, jedynie na brzegu, ludzie duzo czesto w weekendy, nie ma tam ratownikow bo to kapielisko prywatne a nie miasta! Kapiel tylko na wlasna odpowiedzialnosc. Dla mnie glupota jest skakanie ze skalek do wody! Pijany chyba byl ten koles! Smieci sa. bo zawsze sie znajda syfiarze (sorry)

Gość Lena 88
Zdecydowanie nie ,ponieważ to miejsce staje sie coraz bardziej zaniedbane.A szkoda bo kiedys bylo takie ładne.Moze trzeba zrewitalizowac i odswieżyc nieco to miejsce.

Gość filipka77
A mnie sie bardzo podoba ten projekt www.krakowcitypark.pl i dobrze bybylo zeby naprawde ktos zajał sie tym miejscem i wreszcie powstal tam park z prawdziwego zdarzenia.

Gość klara_maj
Juz dawno ktos powinien zagrodzić kapielisko.Potrzeba ofiar zeby sie pzrekonać ze to niebepieczne miejsce do kapieli ??? A tak moze byc pieknie.

Gość zoolanna
Mysle ze jednak uda sie cos zrobic z tym miejscem,nawet ekolodzy przekonaja sie o tym ze przyroda mimo wszystko niszczeje i nalezy jej troszke pomóc.

Gość mrufffka
A czy był ktos w sobote 18.10 na Zakrzówku ??/ Wspinacze sprzatali te tereny.Zowu na chwile jest przyjemnie i czysto.