Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anka25wawa

drgawki goraczkowe

Polecane posty

Gość anka25wawa

SZukam kontaktu z mamami dzieci ktore maja lub mialy drgawki goraczkowe

Mój synek miał przy gorączkowaniu żeby ich nie było dawałam szybko małego do zimnej wody wtedy szybko zbija się temperatura.Jeśli by to nie pomogło radze szybko jechac do lekarza gdyż drgawki są bardzo niebezpiecznie

Gość anka25wawa
nie no bez przesady nie sa one az tak niebezpieczne , moja mala miala i lekarze mi tak mowili ze one nie sa niebezpieczne tylko tak groznie wygladaja.Dostalam leki na drgawki Relsed.A co do kapieli dziecka podczas goraczki w wodzie to mowili ze lepiej tego nie robic bo mozna wywolac szok a lepiej jest przylozyc na kark , w pachwinne i na glowe lod (ja moja mala tez wykapalam i wlasnie po tym dostala drgawek )

Gość to okropne
ja tez czytalam, żeby raczej nie wkładać dziecka do zimnej wody, raczej do takiej o temperaturze 36 stopni lub owinąć nózki dziecka ręcznikiem zmoczonym w zimnej wodzie.

To co napisałam to stosowałam tak bo tak lekarz mi radził więc jak widać co lekarz to inne metody leczenia

Gość robi się takie kąpiele
się takie kapiele, ale zaczyna się od tem. jaką ma dziecko a następnie schładza się zimną wodą. Wkładając dziecko do zimnej wody rzeczywiście można narazić je na wstrząs. Pozdrawiam

Gość anka25wawa
ja mimo wszystko po tamtym incydencie nie stosuje kapieli w goraczce