Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Preta22

Preparaty na przebarwienia i blizny potrądzikowe

Polecane posty

Gość Preta22

Mam pytanie czy ktos stosował lub stosuje któres z tych preparatów na blizny i przebarwienia potradzikowe? Alansil (Terpol) aerozol 200 ml Alantan (Unia) – maść 2% Alantan Plus – krem Alantan Plus – maść Cepan – krem 1% Alantavit (Coel) – maść 1% Alcepalan (Herbapol Poznań) – żel 1% Tointex – (GlaxoSmithKline Pharmaceuticals S.A.) – krem 2% Linoeparol (Agropharm) – krem 2% Dernilan (Herbapol Wrocław) – maść 3% Alliogel (Herbapol Poznań) – żel 1% Czy którys z nich warto kupić? Mam niewielkie blizny i przebarwienia potradziku Ktore z nich mozna kupic bez recepty?? A moze znacie inne jakies skuteczne preparaty na ten problem??

Gość Najlepiej.......
Wypróbuj wszystkich pokolei to będziesz wiedzieć który jest najlepszy.

Gość w rzeczywistosci
ja polecam krem z masy perlowej

Gość sratatattatat
alcepalan czesc mi bardzo ladnie wybielil a reszty nie moze dlategoz e starsze to trzeba dluzej stosowac alantan plus tez mi sie wydawalo ze super wybiela ze juz po jednym uzyciu a teraz to tako

Gość aneta21lat
Hej!Wypowiedziałm się już raz na ten temat w podobnym temacie,ale nie zaszkodzi się powtórzyć skoro mogę wam pomóc i coś doradzić:)Ja na przebarwienia i także po to żeby pozbywać się ewentualnych pryszczy "w zarodku" stosuję Brevoxyl i Skinoren.Brevoxyl(23zł) zwykle na noc a Skinoren(ok44zł) na dzień.Lub np Brevoxyl jedeń dzień zarówno na dzień i na noc,a następnego dnia Skinoren w ten sam sposób.To już zależy od tego jak będziecie tolerować te kremy.Bo są także żele ale są słabsze.U mnie efekty zauważyłąm już po kilku dniach,ale niestety zeby efekty były pełne to trzeba te preparaty stosować conajmniej 3 miesiące.A do mycia twarzy przed stosowaniem tych specyfików stosuję żel i tonik z serii AA (niebieskie opakowania).Całość na miesiąc wynosi mnie ok60zł,ale warto:)Pozdrawiam.papa

Gość A stosowałaś Glyco- A
Ja jesienią zacznę nim kurację, bo słyszałam, że jest super!

Gość endi
co polecacie? acne derm? tointex? czy moze jakis inny preparat? bardzo prosze o podpowiedz

Gość endi
własnie przeczytałam ze dobry jest takze alcepalan, alantavit i krem alantan uzywacie ich?

Gość userka_kafeterii
Stosowalam sterydy, drogie francuskie kremy i pomagalo do czasu... Po prostu wszystko sie skonczylo. Sprawdzilam na necie, ze sa zabiegi an blizny i zdecydowalam sie na jeden z nich- Surgen. Efekt jest taki, ze mam minimalnie tylko widoczne blizny, praktycnzie 95% sie "wchlonelo" haha. Sprawdzcie tu - https://clinicacosmetologica.pl/artykuly/blizny-potradzikowe-zanikowe/

Gość gość
Ja stosowałam Cepan i Alantan Plus ale niestety blizny potrądzikowe i przebarwienia nie zniknęły ;/. W końcu zdecydowałam się na zabieg Maximus i żałuję, że nie zrobiłam tego odrazu, mimo że namawiała mnie siostra do tego zabiegu. Nie dość, że blizny znikneły to skóra jest bardziej odżywiona. Mogłabym iść na taki zabieg jeszcze raz mimo że mam już ładną buźkę heh :)

Gość gość
O Maximusie słyszałam dużo dobrych rzeczy :) Ja z kolei stosowałam krem z masy perłowej, ale nie pomogły za bardzo. Byłam na darmowej konsultacji w Clinica Cosmetologica w Sopocie i tam pani kosmetolog doradziła mi zabieg Geneo+ dla mojej cery. Zabieg nie jest drogi w porównaniu do innych zabiegów i faktycznie jest spora różnica. Blizny są ledwo widoczne :D

Gość gość
W przypadku blizn potrądzikowych bardzo dobrze sprawdza się laser. Jestem dopiero po drugim zabiegu w Dermapoint u Katarzyny Mierzwińskiej ale widzę już bardzo dobre efekty. Stosowałam wcześniej jakieś kremy, ale moim zdaniem efekt jest nieporównywalny. Nie ma sensu wydawać pieniądze na kosmetyki, bo nie da się osiągnąć nawet zbliżonego efektu do zabiegu laserowego.

Gość gość
Na blizny potrądzikowe polecam Ci laser frakcyjny CO2, zobacz sobie na http://www.klinikasfera.pl/, tam pan dr Migała wykonuje te zabiegi. Efekt murowany :)