Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

małgoś1

jakieś robótki ręczne

Polecane posty

ja bardzo lubię haft krzyżykowy ,porobiłam piękne obrazki moim dzieciom nad łóżeczka próbuje szydełkowac ,mam ładne wzory aniołków na choinkę ,może do Bożego Narodzenia uda mi się coś zrobić

podobnie haft krzyżykowy :) robię i obrazki, mniejsze i większe i kartki świąteczne, świetna sprawa :)

Ja też bardzo lubię haft krzyżykowy - odpręża i pozwala się wyciszyć:) Tylko dużo czasu zabiera...

a znacie jakies ciekawe stronki z tym haftem? Fajnie byloby sie zcegos takiego nauczyc:) kupujecie gotowe plótna w sklepach (widzialam gdzies takie) czy wycinacie? pozdrawiam🌻

ja tez lubie haft krzyżykowy, ale tak jak piszecie zajmuje duzo czasu. Teraz robie serwertki na szydelku i czekam na dzidzie.

Daffodile - ja kupuję te gotowe kanwy w pasmanteriach z namalowanymi wzorami - można naprwdę bardzo ładne znaleźć, a bardzo to ułatwia, bo nie trzeba tych krzyżyków przeliczać i tak strasznie uważać żeby się nie pomylić ze wzorem. Łatwiej też, bo można sobie najpierw jeden kolor caly wyszyć, a potem następny itp. Lonta - pozdrawiam serdecznie:)

wcześniej wyszywałam rózne serweteczki ale jak się zabrałam za taki duży obrus to straciłam natchnienie - leży nieskończony do tej pory.jestem jednak osobą która ciągle coś musi robić (nawet jak oglądam film musze mieć zajęcie dla rąk) i od zimy przerzuciłam sie na dzierganie bluzeczek i sweterków - wychodzi mi to coraz lepiej, w pracy pytają gdzie kupuje sobie takie fajne rzeczy a ja się tylko uśmiecham. polecam robótki można sie odstresować ale potrzeba do nich dużo cierpliwości

ja akurat nie kupuję gotowych, tylko czyste kanwy, a pomysły czerpię z różnych gazetek, jest tam w sumie wiele fajnych wzorów :) rzecz dośc pracochłonna, ale efekty fajne :) ostatnio zrobiłam rodzicom obraz na 25 rocznicę ślubu, oprawiłam i wygląda naprawde super, ale fakt, że troooszkę go robiłam :)

Gość agatka658
Ja wycinam z starej bluzki lub innego materiału 2 koła.(Odrysowuję na nich telerzyk i wycinam)Zszywam je do połowy i kiedy już jestem w połowie to wkładam do środka stare skrawki materiału.Zszywam do końca i super poduszeczka gotowa!Więcej instrukcji można znaleźć niedługo na moim blogu http://kochamyrobotkireczne.bloog.pl/