Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość posiniaczona

Byle dotknięcie i robi mi się siniak.

Polecane posty

Gość posiniaczona

Czy to objaw jakieś choroby albo może niedoboru jakiegoś minerału? Od kilku miesięcy pojawił się u mnie ten problem. Wcześniej nawet po mocnym uderzeniu nie miewałam śladów a teraz wystarczy, że lekko stuknę nogą o krzesło i już fioletowa plama.:o

Gość masz kruche naczynia
zalecam wizyte u lekarza ;)

Gość posiniaczona
Tak nagle skruszały? [poczułam się od razu jak zając, którego wujek kiedyś zaciukał a potem wywiesił na noc za okno w celu skruszenia] Miałam nadzieję, że zacznę brać jakiś zestaw witaminek i samo przejdzie...;)

Gość masz kruche naczynia
moze i przejdzie. nie znam sie bo nie jestem lekarzem. dlatego powinnas zapytac specjalisty bo moze to byc blahostka ale moze to byc roznie dobrze sympton jakiejs powaznej dolegliwosci (czego Ci nie zycze oczywiscie)

mogły jakieś leki taki efekt wywołać, np. aspiryna ma takie działanie

Gość posiniaczona
Trzeba będzie się wybrać... :( Nie cierpię przychodni. Dzięki za chęć pomocy.

Gość posiniaczona
Oooo... Brałam ostatnio Apirynę właśnie!

Gość posiniaczona
Tzn. nie brałam tylko właśnie wodą z rozpuszczoną Aspiryną nacierałam nogi. Taka mieszanka miała zapobiegać wrastaniu włosów po depilacji. Odstawię i zobaczę czy przejdzie. Dzięki.:)

No aspiryna obniża krzepliwość krwi. Ja z takim samym problemem bylam wczoraj u lekarza. Usłyszałam jednak, że to nie tyle kwestia krzepliwości, co stanu naczyń krwinośnych (zwłaszcza, jeśli to są nogi). Dostałam skierowanie na USG naczyń (choć tak na oko nie ma powodu, bo nie mam żadnych początków żylaków czy czegoś takiego)

to może być powód, aspiryna się chyba wchłania przez skórę, a na pewno ma jakieś działanie hamujące krzepliwość krwi i co? pomogło na te wrastajace włoski?

Gość posiniaczona
Nie pomogło. I do tego mam jeszcze siniaki. Teraz już w ogóle nie wychodzę w spódnicy. :D Ale pewnie trzeba przy okazji jakiejś wizyty u lekarza powiedzieć o tych niepełnosprytnych naczynkach.

Gość ogryzek
a moze to sprawka trombocytow? one sa za to dopowiedzialne

Gość mialam tak samo
Miałam to samo... ale od miesiąca biorę witaminki i już nie mam siniaków... także może to niedobó czegoś

Gość posiniaczona
Odstawię swoją mieszankę i zobaczę czy będzie lepiej. Jesli sytuacja się nie zmieni to pójdę do lekarza. Dziękuję Wam bardzo za rady.:)

Gość nektarynka27
Ja tez tak mam od kilku lat , okazło sie ze mam małopłytkowosc i musze kontrolowac czesto płytki, zwłaszcza teraz jak jestem w ciązy, zrob sobie mofrologie