Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wazneeee

wizy do Anglii dla obcokrajowców-pomóz!

Polecane posty

Gość wazneeee

bardzo prosze o pomoc tych, którz interesują sie prawem, będź mają pod ręką jakieś kodeksy prawne lub poprostu wiedzą: czy obcokrajowiec (nie z UE), który przebywa na zaproszeniu w Polsce może ubiegać się o wizę do Anglii? czy nie będzie problemem właśnie to, że przebywa tu na zaproszeniu?? prosze pomóżcie jeśli wiecie :)

Gość wazneeee
nikt nie wie??:(

Gość twinkle
bedzie problem ale chyba do rozwiazania...jak gosc nie z ue chce wyjechac stad mam na mysli gb np do pl to ma problem musi ubiegac sie o pozwolenie na wyjazd plus ok 2 tyg czekac na wize - to wszystko co wiem:(

Gość twinkle
zalezy od konsula..powodzenia..

Gość wazneeee
chodzi o to, że znajoma chciałaby wyjechać z Polski do Anglii, ale w Polsce bedzie na zaproszeniu... czyli musi ubiegać sie o pozwolenie w ambasadzie pewnie? czy w konsulacie?

Gość wazneeee
twinkle- dzięki, ale tobie chodziło chyba o to, ze jesli chce wyjechać ze swojego państwa, to musi załatwiać wize itp, a mi chodzi juz o wyjazd z Polski do Anglii, ale i tak thx :) ktoś coś jeszcze wie??

Gość zadzwon se do konsulatu bryt
i sie dowiesz

Gość wazneeee
znajoma chce wyjechać z Kenii do Polski i później z Polski do Anglii. Ale z kenii nie może starać się o wizę do WB, więc nie jest pewna, czy może to robić, będąc w Polsce i to jeszcze na zaproszeniu.

Gość no to raczej nie ma szans na
ten przekręcik :D Moze wyjdź za niego - wtedy bedzie latwiej :D

Gość wazneeee
no tak, tylko to nie dotyczy mnie, na szczescie, a o ślubie z Polakiem(z którym jest juz sporo czasu) ona myslała, ale narazie chcemy sie dowiedziec, czy nie da sie tego załatwić w inny sposób. A ogólnie to zeby dostać wizę trzeba okazać dowód zameldowania w danym kraju? Tylko, że to będzie zameldowanie tymczasowe... ehh ciężko będzie:(

Obawiam sie, ze jesli kolezanka bedzie miala zameldowanie czasowe, to odesla ja do konsulatu WB w jej wlasnym kraju.... Ale zadzwon do konsulatu Wielkiej Brytanii w Warszawie/Krakowie, zalezy skad jestes i sie zapytaj...