Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pizza

pizza na gotowych spodach

Polecane posty

Gość pizza

Czy składniki na pizzę takie jak cebuka, trzeba wcześniej obsmażyć, czy wszystko kłaść surowe?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gratuluje dobrego smaku
gotowy spód = obrzydlistwo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ogólnie, to lepeij nie kupuj gotowych spodów, bo one są najczęściej zbyt \"puchate\", i zamiast pizzy masz ciasto. Polecam dla początkujących zestaw Knorra - tam jest ciasto i sos do pizzy. A na pizzę wszystko się kładzie surowe :-) Oczywiście nie mam na myśli surowego mięsa mielonego, ale nie sądzę, żeby ktoś z tym robił pizzę ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pizza
Dzięki za informację. A co do dobrego gustu, to chciałam spróbować. Jak będzie niedobre, to po prostu więcej nie kupię.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie prawda
ze wszystko kładzie sie surowe....ja podsmazam, a w szczegołnosci pieczarki..no bo nie daje sie surowych pieczarek!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wszystko zależy od Twojego smaku - ja np w pizzerii bardzo rzadko zamawiam pizzę, bo nie znoszę surowych skladnikow na niej - pieczarki okropnie sie wysuszają i robią się gumowate, surowa cebula na pizzy wg mnie równiez jest wstrętna... ja zawsze podsmażam cebulę i pieczarki - z reszta składników nic nie robię, kładę surowe. polecam posypać gotową pizzę natka pietruszki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jeenny
a ja wole surowe pieczarki na pizzy. cienko kroje je w plasterki i sa super

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość anuśkaaaaaa
Ja też kupuje gotowe spody mrożone, jedne są lepsze inne gorsze. Kupuję z lenistwa gotowe. A pieczarki duszę w garnku z cebulą i czerwoną papryką. Duszę to na oleju. Robi się taki fajny sosik, pod koniec przyprawiam, żeby zagęścić trochę mąki rozrobionej z woda, sypię zioła i przyprawy. A resztę daję surową np. pomidory, ogórki itd.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no i macie
a zwłaszcza anuśka, ohydną tradycyjną tzw. POLSKA pizzę - kompletnie nie wiecie jakie są pizze włoskie, a to stamtąd ta potrawa pochodzi. Jezu, dusić warzywa na pizzę - to juz sie nie powinno nazywać pizzą a zasmażane warzywa w drożdżowym cieście - fuj - można sobie od tego wątrobę popsuć :-(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja tam robie genialne ciasto własnoręcznie, na to surowe pomidorki, surowy boczek wędzony, cebulka, pieczarki troche podsmazam i miesko do pizzy gyros tez trzeba podsmażyć.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gotowe spody kupuja tylko
leniwe baby i beztalencia kulinarne nie gadajcie, ze taaaaakie one są pyszne :P chemia i konserwanty, ochyda

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bywaja gotowe spody lepsze i gorsze, a te lepsze sa calkiem zjadliwe (z samych naturalnych skladnikw itd.) wiadomo, zaden kupny spod nie bedzie taki pyszny jak wlasnorecznie zrobiony, ale czasem trzeba zaoszczedzic na czasie niestety ... uwazam, ze jesli nawet uzyjemy kupnego spodu, a na wierzch damy dobre jakosciowo skladniki, efekt bedzie o wiele lepszy niz z zestawu Knorra ( w ktorym pewnie jako glowna \"przyprawa\" kroluje glutamian sodu). moja szybka pizza na kupnym spodzie (bardzo smacznym i wcale nie \"puchatym\" to: ciasto smarujemy oliwa i rozgniecionym czosnkiem, na to kladziemy plastry mozzareli (ale tak, zeby miedzy nimi byly przerwy, bo puszczzaja duzo wody i zaleja nam pizze w przeciwnym razie). na plastry mozzarelli kladziemy kawaleczki filecikow anchois (sardeli), dowolne swieze lub suszone ziola i pieprz. mozna dodac cienkie plasteki pomidora, lum pokrojonego w kosteczke, troche ceuli lub papryki, pieczarek, co kto lubi, tylko zeby tych skladnikow na serze nie bylo za duzo (1 plaska warstwa), bo wtedy wszystko pozostanie surowe, a tak ugotuje sie w serze. na wierzch sypiemy swiezo starty parmezan i zapiekamy w piekarniku kilkanascie minut, az wszystko bedzie lekko rumiane.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość widze konczita ze masz nas za
polinteligentow :P nie trzeba nam tlumaczyc cóż to jest anchois :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A my tam zwykle zamawiamy pizzę z http://www.caprinew.pl . Rzadko się zdarza, żeby był czas aby zrobić ją samemu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×