Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Michał czekajacy

ŻONA WRACA Z CYPRU JUTRO I MAM PYTANIE...

Polecane posty

Gość Michał czekajacy

samolot ląduje na okęciu o 21.15 ok. 22.30 mamy powrotny pociąg do domu czy 1. zdązymy z Lotniska na Centralny do 22.30 2. jak długo żona spędzi czas na odprawie po wylądowaniu Dobre dziewczyny pomóżcie, bo mam stresa że nie zdążę

Gość może być problem
Chartery czasami się spóźniją (ale równie dobrze może przylecieć o czasie) Odprawa około pół godziny, jeśli od razu znajdzie bagaż. Taksówka z Okęcia około 20 minut, jeśli korasa nie będzie, co raczej wątpliwe, bo chyba remontują coś tam.

Gość Michał czekajacy
no to pech a autobus....

Gość Michał czekajacy
taxi pewnie droga w Warszawie

autobusy sa ale podroz bedzie znacznie dluzsza i mozecie nie wyrobic sie na pociag. a co do cen taryf to takie co staja przed wysciem z lotniska to niestety ale sobie zycza nienajtaniej. najlepiej jest zamowic wczesniej z najtaszej korporacji.

Gość Michał czekajacy
mozecie podać numer najtańszej korporacji

korkow nie bedzie na bank bo po pierwesze sa wakacje a po drugie bedzie pozny wieczor ale jednak nie radze ryzykowac i jechac autobusem

Gość to moze na zachodni blizej
sprad=wdz czy nie blizej masz na zachodni i czy pociag z zachodniego tez jedziue

Gość Michał czekajacy
dziekuję

Gość może być problem
Stonoga - ja nie wiem czy ty jesteś z Warszawy, ale niestety u nas ZAWSZE są korki. Taxi jest normalne jak wszedzie ok.2 zł za kilometr. Już rozpędzili to towarzystwo co jeździło za straszne pieniadze. Chyba, że zgodzisz sie na propozycję (może podwieźć - czego nie radzę. Tak czy inaczej trochę mało czasu na ten centralny. Może jest jakiś późniejszy pociąg?

Gość może być problem
Zachodni jest znacznie dalej i gorszy dojazd

może być problem -----> no własnie jestem z Wawy i przebijam sie przez cała codziennie jadac do pracy i wracajac i własnie błogosłąwie wakacje bo ulice nie sa nawet w połowie tak zapełnione jak w ciągu roku szkolnego. :)

Gość nikłe szanse
Po wylądowniu czekanie na podstawienie autobusu ok 5 min. odprawa paszportowa od 5- 20 minut w zalezności od kolejki czekanie na bagaż od 5 do 20 minut (chociaż raz czekałąm godzinę!) Uwaga, jeżeli z jakiś powodów nie uda Ci się zamówić taksówki przez telefon, to korzystaj tylko z 9191 lub chyba 644444 (ten sam postój, przy terminalu1 ) Biorą 2 zł za km w normalny dzień, ale za to jest to naprawde ustalona taryfa, a "widzimisię" jakiegoś oszusta (najwięcej ich placze się na przylotach i zaczepia proponując taksówkę i prze treminalu Etiuda)- bo inzcej zapłacisz zamiast20-30 zl , 100 zł!!!

Gość matko jedyna
a co ma Puławska do trasy Okęcie - Dworzec Centralny????

to ze jest to jedna z najbardziej \"korkowych\" ulic Warszawy i o godzineie o ktorej autor topiku bedzi epodróżówał z małżonką korkow nie bedzie nogdzie no chyba ze przy wyjeździe z samego lotniska jak sie wszyscy rzuca do taksówek :o

Gość matko jedyna
on raczej nie Puławską tylko Żwirki i Wigury (przy Galerii zazwyczaj jest korek) i Al. Niepodległości niestety też, albo Jerozolimskie :-)

ale macie problem, ja tez jestem z WAwy i w życiu nie stałam w korku wieczorem w wakacje wiec nie rizumim o co ta dyskusja :o

Gość tak czy inaczej
z Okęcia na Centralny jest +- 15 km, więc czasu mało