Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malwina L.

MAM DO USUNIĘCIA STARY KORZONEK ZĘBA....KTO MIAŁ

Polecane posty

Gość Malwina L.

taki zabieg? jak to wyglada? czy długo trwa? jeszce takie małe pytanko: mam problem stawowy - tzn, żuchwa jest słaba i przy jedzeniu i ziewaniu przeskakuje, chrobocze i kiedyś wypadła mi ze stawu czy to przeszkodzi stomatologowi w usuwaniu tego korzenia, bo jest on na dole bardzo się boję dlatego zwlekam z wizytą, niektóre opowieści są straszne, dlatego proszę o wypowiedzi osób które to przeżyły lub wiedzą coś na ten temat pozostałe ząbki mam ok.

Gość nie dzwoń myslę że szkoda
myslę, choć nie miałam że chyba to normalne wyrywanie, a co do choroby żuchwy poinformuj lekarza

Gość porażka i tyle

Gość Sylwkaa
Ja mialam i to nic strasznego,stomatolog od wewnatrz podchaczy korzen i go usunie,ot jak zwykle wyrwanie zeba.

Gość taka ja
to jak zwykłe wyrywanie. nie ma się czego bać... w sumie to pewno będzie mniej bolesne i stresujące i mniej poważne niż wyrywanie całego zęba... w dodatku będziesz miała znieczulenie. ja miałam w ciągu 4 miesięcy wyrwane 3 zęby i żadnych komplikacji ani bólu...

Gość ejze
szkoda nerwow,nic nie boli,nie masz czym sie przejmowac

Gość ja Jacek
masz problem z szczęką ---ale to przy wyrywaniu lekarzowi powiedz , przyctrzyma ci albo cos w tym stylu , nie bój się

Gość radzę iść do
hirurga dentystycznego bo zwykły dentysta może mieć z tym problemy :o, co do wyrwania hirurg zrobił fotkę korzenia potem dał zaszczyk wziął jakieś dłuto (nie znam się na tym:P) nastepnie podważył i wyrwał, potem znowu fotka czy wszystko wyrwane i po problemie :D wszystko trwało do pół godziny :) wyluzuj nie ma się czego bać :P

Gość ttttttttt
miałam to o czym mówisz, to wykonują chirurdzy szczękowi... zdjęcie konieczne jest wtedy... i luz... będzie dobrze

Gość ja Jacek
mój dentysta ma u siebie aparat w gabinecie nie musiałem iść do szczękowego idz do lekarza co ma rtg w gabinecie

Gość myslicie że żuchwa jej
nie wyleci z "zawiasików" przy takim rwanku, gdy dentysta będzie mocno napierał może się i złamzć no nie?

Gość Setsuna22
ja mialam wyrywany korzen.. brrr okropnie bolalo, bo dentystka nie mogla sobie z nim poradzic (mocno siedzial). Potem maialam taka dziure, ze przez dwa dni saczyla sie z niej krew. Bolalo i musialam brac przez chyba 5 dni mnostwo tabletek p. bolowych. Radze Ci i sc do chirurga...

Gość nie jestem pewna
ale z ta żuchwą mozesz mieć kłopot

Gość grażynka grażynka
powiedz o problemie szczęki, myslę że nic się nie stanie a jak nawet to przeciez jesteś u fachowca

Gość mam podobny problem z żuchwą
rwałam zdrowe zęby przed założeniem aparatu ortodontycznego i nic się nie stało złego.;) najlepiej jak pójdziesz do chirurga.

Gość szybko to usun
Dostajesz znieczulenie - nic strasznego. Potem z 2 kg schudniesz, bo jesc nie mozna ;) Zrob to jak najszybciej, bo bakterie sie tam rozwijaja i korzonek moze 'przyrosnac' do zuchwy - wtedy ciezko wyrwac no i moze sie kruszyc. Nic sie nie boj, lec do dentysty migiem!

Gość współczuję oj i to bardzo
;)