Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wata cukrowa

szwy rozpuszczalne - POMOCY

Polecane posty

Gość wata cukrowa

8 dni temu miałam robiony zabieg (okolice krocza) po którym mam założone szwy rozpuszczalne . Dziś byłam na kontroli podczas której kobieta chciała mi zdjąć szwy, poniewaz ranka jest już zagojona. Poza tym szwy strasznie ciągną i sprawiają mi ból, poza tym nie mogę siedzieć. Niestety zabieg ściągania szwów przerwałam z powodu odczuwania przy tym strasznego bólu. Lekarz poinformował mnie, że szwy zostaną do samiostnego rozpuszczenia. Nie wiem jednak jak długo może to potrwać i czy ewentualnie zna ktoś jakieś maści, płukanki, dzięki którym szwy szybciej się rozpuszczą. Proszę o pomoc.

Gość prosze o rade

Gość qwerry
mi po 2 miesiacach nawet wychodzily. mialam szyte krocze po porodzie ale zadnego bolu ani ciagniecia nie odczuwalam.

Miałem 2 operacje. 1-na przepukliny rozworu przełykowego, a 2 usunięcie tarczycy. Z tego co wiem szwy rozpuszczalne zakłada się wewnątrz ciała, a nie na zewnątrz, a czas ich rozpuszczenia to ok. pół roku. Jak miałem ściągane szwy zewnętrzne to nie bolało nic ale za to trochę szczypało. Pozdrawiam.

Gość a nie mogli
Ci ich zdjac w znieczuleniu miejscowym? jaks bzdura dostalabys zastrzyk i po krzyku idz prywatnie do lekarza i niech Ci to zrobi

Gość prosze o rade
to jest dobry pomysl

ja po pierwszym porodzie mialam rozpuszczalne szwy , ale mi znikniely po 5 dniach nie mialam zadnych problemow, za to po drugim zalozyli mi normalne i niestety po 3 dniach zrobil mi sie ropien to byl koszmar, zrobili mi zabieg oczyszczajacy i zmienili na rozpuszczalne, po tygodniu bylo po sprawie, moze jestes uczulona na taki rodzaj szwow, bo mi zasugerowali ze moge byc uczulona na zwykle, warto sprawdzic .

Ja miałam rozpuszczalne, na 3 dzień po porodzie zaczęło strasznie boleć, połóżna usunęła mi kilka, mocno bolało, ale ta ulga potem ... nie do opisania. Następne szwy zdjęła mi już położna środowiskowa w domu, nie bolało nic. Jeden szew zarósł całkiem, supełek rozpuścił się dopiero po około 10 miesiącach.

Gość colombinka
a mnie polozna srodowiskowa totalnie olala, nawet nie zapytala o szycie, a supelki stercza i sterczą :( czy da rade samej wyjac e szwy, zeby bolu nie bylo?

colombinka ja bym nie ryzykowała. A lekarz? Przecież on powinien Ci pomóc. Chhyba, że położna srodowiskowa jeszcze do Ciebie przychodzi, to ja bym się upomniała.

Gość colombinka
polozna weszla i odfajkowala wizyte. obejrzala moj brzuch, ze dobrze sie macica zwinela. wlasnie sie zastanawiam, czy nie wybrac sie do jakiegos lekarza prywatnie, czy poczekac az sie rozpuszcza, a nie wiadomo ile to potrwa.

Widzisz u mnie ten supełek rozpuszczał się ponad 10 miesięcy, a gdyby mi ta położna nie wyciągnęła pozostałych, to nawet siedzieć bym chyba nie mogła.