Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Calajaaaaaaa

Do tych, co nie widza sensu zycia

Polecane posty

Gość Calajaaaaaaa

Moj Tata dwa lata temu powiesil się. Mam 16 lat i nigdy nie myslalam ze moze mi sie cos takiego przytrafic. Jakos to przezylam, ale ciagle mysle, ze moglam temu zaradzic. Gdy siedzial na fotelu i patrzyl gdzies w dal, moglam porozmawiac i powiedziec, ze go kocham...;( Nie lubie gdy ktos kpi sobie, ze chyba SIE POTNIE albo POWIESI, bo cos sie mu tam przytrafilo. Nie mozna uciekac od problemow...trzeba im stawiac czolo. Zawsze.

Gość isabellmarie
to prawda...

Gość nber
ale twoj tata miał dziecko wiec nie mogl sie powiesic ..Jak ktos nie ma dziecka to może ...Gdybym miał potomka to nawet chcac nie mogłbym tego zrobić

Gość Calajaaaaaaa
;) DZieki, za odpowiedz

Gość Calajaaaaaaa
Co znaczy NIE MOGL ?????Jednak mogl. MIal nie tylko mnie..Mial zone i syna. Rodzine, ktora zrobila by wszystko... Kazdy kto mysli, ze jest sam i nikomu nie zalezy na nim jest w błędzie. ZAwsze znajdzie sie choc jedna osoba, ktora jest z nami. Moze tego czasem nie widzimy...ale warto rozejrzec sie do okola i zobaczyc, ze procz tych obojętnych ludzi sa i takie twarze, ktore wyciagna reke...jesli tylko im pozwolisz.

Gość nber
był egoistą..JA bym mogł sie tylko powiesić nie mając dzieci..

Gość anka25wawa
kochana znajdziesz sens zycia uwierz mi , moja mama umarla nagle gdy mialam 15 lat a moj brat 12 , z ojcem niw mialam dobrego kontaktu , mlodo wyszlam za maz myslalam ze w koncu bede szczesliwa ale maz tez mnie zawiaodl odszedl do innej , ale wiesz co mam corke i z jej powodu jestem najszesliwsza osoba na swiecie czas goi rany i to jest prawda aobaczysz wszystko bedzie dobze i jeszcze nie raz bedziesz szczesliwa pozdrawiam

Gość Calajaaaaaaa
anka25wawa Ja nie napislaam, ze nie moge sie pogodzizc z Jego smiercia. Napisalam ten post, zeby pokazac tym, ktorym sie wydaje, ze juz nie maja po co zyc, ze jednak mozna. Ze warto czasem stawic czolo problemom i nie bac sie ich. Bo jest tylu ludzi, ktorzy nam pomoga, ze na pewno wygramy. ZAwsze trzeba miec nadzieje. Nie wolno sie poddwaac. Zycie mamy tylko jedno. Nie wolno nam go zmarnowac.

Gość Calajaaaaaaa
nber Nie byl egoista. Byl słaby psychicznie. Byl chory. Obwinial siebie. Ale nie potrzebnie. Bo my go i tak kochalismy.

Gość nber
ja bym mogl sie tylko powiesic wiedzac ,ze nikt na tym nie ucierpi ...WIem jak wazny jest ojciec dla dzieci ..Dlatego musiałbym być walniety...NAtomiast gdybym nie miał zony i dzieci to jest łatwiej bo przecież moi rodzice mnie nie potrzebują ..Dadza sobie rade beze mnie ..Robiac dziecko musimy byc odpowiedzialni ....

Gość nber
ja bym mogl sie tylko powiesic wiedzac ,ze nikt na tym nie ucierpi ...WIem jak wazny jest ojciec dla dzieci ..Dlatego musiałbym być walniety...NAtomiast gdybym nie miał zony i dzieci to jest łatwiej bo przecież moi rodzice mnie nie potrzebują ..Dadza sobie rade beze mnie ..Robiac dziecko musimy byc odpowiedzialni i albo go nie robić ,albo wieszać sie wczesniej by było mniej cierpienia..

Gość Calajaaaaaaa
niski i brzydki Dlaczego sie tak zachowujesz ??? Na kazdym watku piszesz jaki to jestes biedny. Nie uzalaj sie nad soba, tylko wez sie w grasc. Pusc glosno muzyke i krycz, ze jest dobrze...Nie potrafisz ??????? Potrafisz, tylko jeszcze nigdy nie probowales. Jestes brzydki i niski ???? Ja tez nie grzesze uroda, ale widze, ze jednak warto zyc...Chocby dla tego, ze moge jesc moje ukochane lody czekoladowe...Patrzyc na letnie wschody slonca....Zycie jest piekne...Nawet w tak pochmurne dni jak dzis.

Gość Calajaaaaaaa
nber Moze po prostu myslal, ze dla nas tak bedzie lepiej ?? Moze myslal, ze go nie kochamy....Nie wiem...Sama nie wiem. Ale na pewno nie byl egoista.

Gość isabellmarie
nber a ukochana dziewcyzna? taka co kocha mocno nie jest zona nie macie dzieci jej bolu nie robisz? Moze najwiekszy, bo kto zastapi ciebie? nikt. dziekco znajdzie 2 polowke. A kobieta nie zawsze. jak mocno kochala tym bardziej. W koncu klona nie masz.

Gość piekna ale sama
niski i brzydki - powtarzam, w irracjonalny sposób się dołujesz lecz się ludzmi, kontaktem z nimi, nie zamykaj się, znajdz sobie grupę wsparcia i powiem Ci,z e samemu nie jest zlejka nauczysz sie sobie z tym radzić

Gość nber
mysle ,ze byłby ból ,ale nie mogłbym zostawic swojego dziecka bez ojca by sie wychowywało ,,MAjac dziecko czuje sie odpowiedzialny za dorastanie ,itd.. ..NAtomiast dziewczyna ??Znajdzie sobie innego i da rade..JA uważam ,ze w zyciu mezczyzny jest najwazniejsze dziecko..

Gość nber
dziecko potrzebuje ojca najbardziej .NAjgorzej jesli ma wiecej niz 7 lat bo mniej to srednio rozumie......

Gość Calajaaaaaaa
nber Powiem Ci tyle, ze bedziesz fajnym Tatusiem. ;)

Gość dziara
czyli ogólnie jak się nie ma dzieci dziewczyny żony znajomych a rodzinie jesteś jedynie ciężarem to można wybywać

Gość piekna ale sama
przetancie - byly robione badania i wiadomo, ze rodzina, w ktorej doszlo dosamobojstwa jest narazona na powtórkę, czyli w tej rodzinie wzrasta ryzyko,z e cos takiego się stanie ponownie rozumiecie teraz do czego zmierzam?

Gość ASIA.M
ja miałam chlopaka ktoremu matka zmarła na raka po jej śmierci chcial się zabić jego ojciec ale po roku znalazł sobie dziewczyne i się ożenili i są szczęśliwi ale to nie znaczy że nie pamięta o swojej byłej żonie!

Gość isabellmarie
mając ukochaną tez jestes odpiwedzialny, jak za swoja roze. nawet bardziej. dziecko odejdzie znajdzie sobie opiekuna w postaci meza, zony. A druga polowka nie.

Gość Calajaaaaaaa
Nie mozna byc ciezarem dla rodziny. Rodzina jest po to, ze w razie potrzeby ma sie Toba zaopiekowac. Poswiecic caly czas i uwage. A ty masz byc jej wdzieczny a nie popelniac samobojstwo, by skazywac ich na jeszcze wieksze ciuerpienie. Zawsze jest malenka iskierka dla ktorej warto zyc. Zawsze.

Gość jak wzrok i czucie w nogach...
...stracisz to zobaczysz brzydki i niski jak to jest ... no zobaczyć nie zobaczysz w sensie dosłownym, ale poczujecz, no nie w nogach, ale w duchu. Pamiętaj. Żyj chwilą i ciesz się z drobnostek.

Gość Calajaaaaaaa
piekna ale sama Mam nadzieje, ze to tylko takie przypuszczenia.

Gość piekna ale sama
osoba, u ktorej w rodzinie bylo takie zdarzenie jest bardziej narazona na depresję zreszta wrzucice w google "depresja" - nie chcę przeklamac, bo nie jestem psychologiem

Gość piekna ale sama
nie bywalam w miejscahc, gdzie mozna kogos przypadkiem poznać poza tym boję się ciąży - ale to wszystko jest do nadrobienia:)