Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Boboooo

Globulki wszystko o nich

Polecane posty

Gość Boboooo

Czy po globulkach, zaaplikowałam sobie 3 w ciągu godziny może mnie swędzię pochwa i jej okolice na drugi dzień?? nawt mnie pobolewa i szczypie teraz.. :(( I czy można stosować globulkę razem z prezerwatwą , podobno mogą pękać przez to... Proszę o opinie i pozdrawiam. ;*

Gość Boboooo
uzywałam PATENTEX OVAL N

Gość agusia_18
globulki sa po to aby moc je laczyc z prezerwatywami. u niektorych kobiet globulka moze powodowac szczypanie,swedzenie itp

Gość Bobooo
a na drugi dzień też może swędzieć?? i jak długo są wydzieliny po nich?

Gość TikTikiTiko
Mysle ze to zalezy od kobiety, od jej organizmu , uzylam globułki kiedy kochalam sie pierwszy raz , byla rowniez prezerwatywa, przyznam ze przez ok 2 godziny ze mnie lecialo ale zadnych swedzen nie mialam

a mnie szczypało i było mi cholernie gorąco w środku jakby sie we mnie paliło uzywalam tez pantex........ mozesz je łaczyc to zwieksza % zabezpieczenia

Gość Bobooo
Ja zaaplikowałam sobie 3 w ciągu godziny więc może mnie podrażniły... :( bo swędziało mnie i nawet czułam pieczenie 2 dni później podczas sexu... :(

Gość Wioletka
może piec i może swędzieć

Gość xhzk
moze po prostu masz uczulenie na nie. slyszalam ze tak bywa. kazdy organizm inaczej to przyjmuje. jedna nie bedzie czuła zadnych skutkow ubocznych a u innej moze pojawic sie swedzenie pieczenie lub uczucie gorąca.

Gość Katrinka2
a jaka jest skuteczność globulek antykoncepcyjnych?

Gość miśia
A ONE SĄ NA RECEPTĘ??

Gość Boboooo
Jeśli są stosowane z prezerwatywą to skuteczność jest prawie 100% nie są na recepte, koszt to ok 15-25zł zależy od ilo.ści globulek w opakowaniu :)

Gość makarasadi
Wklada sie je przed stosunkiem? Na ile przed? To chyba strasznie kłopotliwe. A co z tą wydzieliną? Bardzo jest po nich obfita? Jak facet na to reaguje? Możliwa jest minetka, czy wtedy kategorycznie odpada? Prosze o odpowiedzi. Przestalam brac tabletki. Uzywam prezerwatyw ale to dla mnie niewystarczajace.

Gość kierowniczka
globulkę wkłada się jakieś 15 min przed stosunkiem. (wszystko oposane jest w ulotce). Wydzieliny jest trochę (jak dla mnie) za dużo. mój mąz twierzdi ze strasznie gorąco jest w środku, ale to indywidualne odczucie. Nie wszyscy tak to odczuwają.

Gość miśia
a możecie napisać jeszcze raz nazwy tych globulek???

Gość makarasadi
I cene jeśli można :) A co z minetką? Ehhh... nie wiem czy będę umiała sobie tego odmówić. Czy z globułkami będzie to konieczne?

Gość makarasadi
Boboooo dlaczego aż 3 w ciągu godziny? Większa ilość głobułek oznacza ich większą skuteczność?

Gość miśia
cena była od 15-25 zł w zależności od ilości globulek w opakowaniu ale nazwy jeszcze proszę czy tylko taka jak ktoś na samym początku topiku napisał???

Gość Bobooo
tak wszystkie dane powyżej są prawidłowe PATENTEX OVAL N są najlepsze i najpopularniejsze, ja zaaplikowałam sobie 3 ponieważ prezerwatywa pekła i tak zapobiegawczo.... no... wiem że to głupie, bo skuteczne są tylko jeśli zaaplikuje się je przed stosunkiem... Co do minetki to nie wiem, twój facet będzie musiał ocenić czy mu wydzielina przeszkadza...

Gość makarasadi
Dzięki za odpowiedź. Wydzielina pewnie nie bedzie mu przeszkadzać. Chodzi o sklad globułek, tzn czy jemu nic nie grozi jeśli ją połknie. Swoja drogą to pewnie też nie będzie miało najlepszego smaku. Chyba jednek globułki wykluczają tą przyjemność... szkoda. A jak one działają. Mają środek plemnikobójczy czy zagęszczają śluz nie przepuszczając plemników. Aplikujecie je same przed stosunkiem, np przed pójściem "spać" wieczorem czy razem w trakcie gry wstępnej?

Gość Bobooo
Zdecydowanie razem podczas gry wstępnej :) Mają one zarównoś środek plemnikobójczy i tworzą barierę dla plemników

Gość miśia
a ile ich trzeba zaaplikować ????

Gość makarasadi
Bobooo to mnie pocieszyłaś, bo to oznacza, że minetka może być najpierw a potem globułka. Bo to chyba, żaden problem, że będę już mocno mokra, prawda?

Gość Bobooo
Mnie się wydaje że to żaden problem :) Globulkę wsadza się jedną, ten mój przypadek to głupi wypadek.

Gość makarasadi
Wielkie dzięki za odpowiedź. Jak to dobrze spotkać kogoś rzeczowego na forum :) Rozumiem, że to pewnie on je wkłada, bo tak milej :) ale na jaką głębokość? Czy globulki są w stanie zapobiec ciąży w razie pęknięcia gumki? Ile jest ich w opakowaniu? Jak wygląda ta wydzielina, jest gęsta czy rzadka, biała czy przeźroczysta? Przepraszam, że tak zasypuje topic pytaniami. Ale jego tytuł brzmi „wszystko o globulkach” więc się próbuje wszystkiego dowiedzieć :) Szczególnie interesuje mnie strona praktyczna :)

Gość 19181716
ja uzywalam kiedys globulek;) ale nie sa one dla mnie wygodna metoda anty. po pierwsze to rozpuszczeja sie w srodku i maja taka zdolnosc ze moga wyplywac i dlatego nie wszystkie pozycje sa mozliwe. po drugie to jak juz sie rozpuscila to czulam takie ciepelko w srodku. stosowalam PATENTEX OVAL N. osobiscie polecam wszystkim tabletki anty ;)

Gość makarasadi
Ja po stosowaniu przez kilka lat tabletek anty miałam różne rewelacje. Mam dość. Szukam optymalnego rozwiązania.

Gość 19181716
wydzielina jest biala i taka srednio rzadka. ja mialam opakowanie 12 takich globulek. trzeba je wlozyc na glebokosc palca i poczekac ok 15 minut az sie rozpuszcza;)

Gość Bobooo
Globulki są w stanie zapobiec ciązy jeżeli pęknie gumka, bo stosowanie tylko globulek bez wsparcia się prezerwatywą jest dość ryzykowne...