Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Okienko

problem z mieszkaniem u teściów!!!!

Polecane posty

Gość Okienko

WItam, proszę Was o radę. Za trzy tygodnie wychodzę za mąż i będę do lipca przyszłego roku mieszkać z teściami. Mieszkanie jest dośc małe, mój przyszły mąż ma jeden duży pokój z telewizorem i komputerem. Wszystko byłoby ok, gdyby nie dzieci jego brata( chłopczyk 4 latka i dziewczynka 12 lat) , które teraz podczas wakacji sa cały czas u teściów. Podczas roku szkolnego, kiedy my wracamy z pracy, u tesciów siedzi brat z bratową , a dzieciaki wrzeszczą lataja po całym naszym pokoju. Pierdolnik jest niesamowity, wiecie jak jest przeciez z dzieciakami. Nie wiem jak to będzie w zime. Przeciez nie wygonię ich z tego nieszczęsnego pokoju.... przychodzimy zj.....ani z pracy, a tu kupa ludzi w domu. Poradzcie mi , nie wiem moze sie cos zmieni jak bedziemy małzenstwem. Moze w koncu zrozumieją, że my jako młodzi bedziemy chcieli BYC SAMI w pokoju.....a zdrugiej strony zdaję sobię sprawę z tego, że oczywiscie moja wsciekła bratowa moze sie obrazić......moze ja ten problem wyolbrzymiam, nie wiem juz moze zwrócić im delikatnie uwagę........Najbardziej mnie boli ze wszyscy kłada laskę na to, że te dzieciary bałagania i ja potem musze sprzatac, kiedy wracamy z pracy....

Gość o...............
uciekajcie szybko z tego domu, zanim rodzinka zepsuje wasz związek

Gość Harpia
a nie możecie czegoś wynająć?Mieszkanie z teściami to poroniony pomysł.

Gość Okienko
wiem ze na razie to poroniony pomysł, ale kupilismy mieszkanie, i odbieramy je dopiero w lipcu 2007 roku. nie mamy wyjacia, teraz musimy odkładac kazde pieniadze, na pewno nie bedziemy wynajmowac mieszkania.....

Gość skoro kasa wazniejsza niz
spokoj to zycze powodzenia :O

Cóż, wolnoć Tomku w swoim domku. Trudno mieszkać u kogoś w domu i mieć wymagania. Zawsze możecie wynająć i nie mieszkać z nimi. W końcu jeśli jesteście młodym małżeństwem to sami wiecie że potrzebujecie intymności, więc mieszkanie z rodzicami/teściami eliminuje intymność. To jest dość głupie pytanie co zrobić w takiej sytuacji bo wiadomo, że zamieszkać osobno.

Gość Okienko
ja nie mam zadnych wymagań, tylko jak im delikatnie zwrócić uwage, ze non stop przesyiadują u nas w pokoju.... mam załozyc drzwi z zamkiem i bedzie zakaz wstępu?? brat z bratowa mają swoje duze mieszkanie, do tesciowej codziennie przychodza na darmowa michę, dzieciaki maja darmowa opiekunke..... zabierają sie do wyjscia około 20......kuzwa a ja chciałabym sobie zamknąc drzwi i polezec w pizamie....

A co mąż na to? Bardziej dyplomatycznie będzie, jeśli to on pogada z teściami. Jeśli Ty zareagujesz, to odbiorą to jako rządzenie się w nieswoim domu. Macie prawo do odpoczynku po pracy i nie musicie godzić się na sprzątanie po cudzych dzieciach, aczkolwiek byłoby to mile widziane ze strony teściów :D