Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kacha123

co zabrać ze sobą do szpitala?

Polecane posty

Napiszę Ci jak wygladala moja torba podrózna --koszula ( najlepiej dla mamy karmiacej ) wystarczy jedna , do porodu dostaniesz szpitalna ... -szlafrok , -reczniki -- duzy , sredni i malutki -skarpetki ( ilosc par dowolna ) -kapcie , takze japonki -- pod prysznic -majty popordowe ( polecam takie z apteki siatkowe , strasznie a\'seksualne ale wygodne i przwiewne ...dobrze utrzymuja podkalad poporodowy, -2 razy podklady poporodowe ( 2 opak ) takie wiesz pieluchy ogromne ale na poczatku w 5 pierwszych dobach krwawienie jest bardzo obfite pozniej utrzymuje sie do ok 6 tyg ale zmienia sie ilosc i kolor pozniej wystacza podpaski ( do ktorych nie moglam sie przyzwyczaic , od lat uzywalam tamponow przy miesiaczce ) --krag poporodowy badz kolo do plywania dla dzieci --- ulatwia siedzenie -- POLECAM !!!!! -kosmetyczka : mydlo , myjka , szczoteczka do zebow , pasta , itp rzeczy do codziennej pielegnacji , szczotka do wlosow , frotka jezeli masz dlugie , spinki ... -kosmetyki -- nie zaszkodzi tusz do rzes w koncu wszedzie nalezy byc kobietka sliczna -komorka , aparat fotograficzny ... -saszetki Tantum Rosa rozpuszcza sie w wodzie daja ulge przy gojeniu sie krocza,ale nie trzeba brac do szpitala ...wystarcza w domu ....w szpitalu nie uzyjesz za bardzo krwawi sie ...ale bez obaw nie boli tak mocno .... -gazety czy tez dobra ksiazka , mp3 albo discman ... DOKUMENTY ; --legitym ubezpieczeniowa itp ... --karta ciazy ...itp inne badania z okresu ciazy ....usg itp -dowod osobisty czy tez inny dokument stwierdzajacy tozsamosc ... DLA DZIECKA : --pieluszki Pampers New Born, -chusteczki do pupci , u mnie w szpitalu ubranek nie trzeba bylo miec dopiero na wyjscie ...

wszedzie mowia i pisza co innego, kazdy bierze co uwaza za stosowne. ja biore dla dzidziusia tylko papmersy, chusteczki nawilzane i jakies ciuszki (body, spioszki) a dla siebie koszule nocne, 3 sztuki bo nie w kazdym szpitalu daja, klapki, majtki jednorazowe, pieluchy w ksztalcie podpasek, a i polozna mowila zebym wziela wode min niegaz. i jakiegos batonika

wystarczy pojsc do szpitala gdzie chce sie rodzic i dostaniecie liste ja dorzucialabym -papier toaletowy -i o wiele wieksza ilosc podkladow poporodowych jak mi zaczely wody uciekac, a jeszcze przed tym krwawilam dosyc mocno, to przed porodem zuzylam 3 paczki (co prawda meczylam sie 23 godziny) ale lepiej wiecej, niz za malo :)

Nie zapomnij o recznikach papierowych. Przydadzą sie do osuszania krocza po podmyciu.

Gość a u mnie...
w szpitalu pozwolili sie podmywac tylko szarym mydlem, przyspiesza gojenie...zadne Tantum roski, wlewki itd... w domciu to juz co innego;) * wode do picia *cos slodkiego ;) *wkladki laktacyjne i biustonosz....przydadza sie jakos od drugiej doby;) kiedy to w moim przypadku mleczko plynelo strumieniami a koszulki musialam zmieniac co 10min. ;) A rodzilam na Dyrekcyjnej we Wroclawiu

zapomnialam jeszcze o nakladkach, jak maly w 2 dobie pogryzl mi piersi to myslalam ze zeby w sciane wsadze :( polecam sredniej wielkosci nakladki z Aventu (chyba 10zl) a jaka ulga :) no i krem na obolale sutki :) u nas nie bylo reguly czym sie podmywac

Tak tak poieram dziewczynki ! Bardzo wazne reczniki o ktorych pisala Grzywa...osuszanie krocza .... wkladki laktayjne rowniez no i nakladki na brodawki :O:O:Onajgorsze co wspominam .... dorzucilabym mas na bolace brodawki BETAPHEN