Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

RZEZNIK

Otylka---co dalej??

Polecane posty

Gość tyczki dla poprawy
losu biedaków. Niedobrze mi sie robi jak to czytam. Ale poświęcenie. O matko!

dostała wyrok w zawiasach - za nieumyślne spowodowanie śmierci. Nie sądzę, zeby bawiła się dobrze, po prostu próbuje zyc normalnie. Lepiej byłoby gdyby się załamała i juz nigdy nie wróciła do pływania?

Gość wiem że ona to robi dla kasy
o matko, oddała swój medal, też mi straszna działalność charytatywna, ale kasiorki dała 0

Gość 100 procent pomarańczy
ja myślę, że tak się nacierpiała psychicznie, że żadna kara więzienia nie będzie gorszą karą niż mieć do końca życia świadomość, że zabiło się własnego brata w dniu jego dziewiętnastych urodzin.

proszę o potwierdzenie informacji, że ona dostała wyrok w zawieszeniu

hm widze ze sporo glosow jest na temat ze nieumyslnie spowodowala wypadek !!ja uwazam ze jednak umyslnie ,bio jadac 200km/h wyprzedzajac na luku ,na podwujnej ciaglej kilka aut to nie wyglada mnie na zbieg okolicznosci jak sie okazalo potem tragiczny w skutkach . ja rozumie wszystko ze ona robi cos i jest w czyms dobra ,ale to jej zawod tym zarabia na zycie ,kazdy ma zawod i jesli dostaje sie do wiezienia to niestety urlopu na tak dlugi czas odsiadki nie dostanie a oni tlumacza,ze nie mozna jej odrzucac bo zmarnuje swe talenta !!! mogla jezdzic autobusem nie bylo by tragedi. dalej podtrzymuje ze powinna zostac ukarana !!!

nie no, nie mylmy pojęć. To, ze jechała 200 km/h było głupie i bez wyobraźni, ale nie oznacza tego, ze wypadek spowodowała umyślnie. Umyślnie to byłoby wtedy, gdyby specjalnie widząc tira nadjeżdzającego z przeciwka się na niego wpakowała.

100 procent pomaranczy ==> gdybyś Ty spowodowal/a taki wypadek, albo ja nie bylo by tlumaczenia - idziesz do paki i koniec. Oczywiście wspólczuję jej serdecznie, ale wykazala się wielką nieodpowiedzialnością jadąc 200km/h, wyprzedzając sznur tirów na luku mając zalwedwie od kilku miesięcy prawo jazdy!

ja wiem. ale tak bardzo mi jej żal.

Kilka lat temu mój brat leżal w szpitalu. Na sali byl facet po wypadku samochodowym; wyprzedzal, zabil żonę i dziecko, sam mial polamane nogi, trochę zadrapań. Wyglądal jak wrak czlowieka, leżal i patrzyl przed siebie, nic nie jadl, nie pil, rodzice jego żony zmieszali go z blotem..... To byl najgorszy widok jaki widzialam w życiu. Bylo mi tego czlowieka tak potwornie szkoda. Wiem że odsiaduje wyrok.

Gość ale chodzi o rowne traktowanie
wszystkich. Jezeli Otylka nie odpowiada za ten wypadek bo jedyna kara jest to ze zabiła brata (w sumie zgadzam sie z tym) to rowniez nie sadzmy innych , tych zwyklych Kowalskich co przez swoja glupote zabijaja zony, matki, synow i corki......bo za szybko jechali. Proste!

znalazłam stronę aktualizowaną w maju. chyba sprawa się jeszcze nie skończyła. w każdym razie prokuratura postawiła jej zarzut nieumyślnego spowodowania wypadku drogowego ze skutkiem śmiertelnym (kara od pół roku do 8 lat więzienia). http://new.sports.pl/index.php?show=1&s=953&ns=67410

Jej wina jest taka że nie umiala wyprzedzać. Sma jeżdżę już kilka ladnych lat i wnerwia mne jak jedzie sznur tirów. Praktycznie nie można ich wyprzedzić, bo nie zachowują między sobą wystarczająco miejsca. Dlatego wolę poczekać, aż do momentu kiedy jestem prwna że ten manewr będzie bezpieczny. Ale co zrobila Otylia? Zaczęla wyprzedzać, bo przecież pod machą byle czego nie miala, tyle że umiejętności i pokory jej zabraklo.

Gość Ważniejsi
Nie ma ZWYKŁYCH ludzi ! Każdy jest NIEPOWTARZALNY ! Ciekawie jakbyście żyli bez kanalarzy,dostawców do sklepów,kominiarzy,piekarzy,sklepikarzy,hydraulików.rolników ! Jak długo (zwłaszcza w mieście) można by bez nich żyć ? Za to po jakim czasie brakowało by na sportowców ,prawników,polityków ?

tak naprawdę to nie wiemy co zrobiła, więc nie wydawajmy wyroków nim zrobi to sąd.

Gość no zaraz zaraz
troche wiemy. Wypadek spowodowany został nadmierną szybkością a za kierownicą siedziała swięta Otylka.

wiadomo, że podczas wyprzedzania trzeba docisnąć, ale między 200 a 130 jest bardzo duża różnica.

Gość no zaraz zaraz
Nie chodzi nawet o szybkośc, chodzi o warunki.Jak nie jestem pewna to nie wyprzedzam. Moge sie nawet 10 km wlec za kolumną tirów (wkurzają mnie też!!!) ale nie narażam życia swoich dzieci i bliskich bo nie wiem co będzie za zakrętem. Myśleć, myśleć, myśleć trzeba!!! Otylce tego zabrakło i pogrzebała brata. Pogrzebała młodego człowieka. Powinna odpowiadać!!!

przecież ma sprawę i zarzut, za który może i 8 lat odsiedzieć. o co Ci chodzi. lincz?

Nie uwierzę w to że musiala rozpędzić się do 130km/h żeby wyprzedzić tira. Po prostu miala zbyt dobry samochód do miernych umiejętności. Zgadzam się z przedmówczynią: nie jestem pewna to nie wyprzedzam!!! Wolę się spóźnić niż zabić siebie i przypadkowych ludzi.

No tak, ma postawiony zarzut, ale nadal jest wolna, a inni w identycznych przypadkach (o ile przeżyli) siedzą już dawno. Zastanawiające czemu to tak dlugo trwa. W innych przypadkach ekspertyza jest po kilku tygodniach, a tu........ zastanawiają się niewiadomo nad czym. Nie chodzi o lincz, tylko o zwyklą sprawiedliwość.

Gość no zaraz zaraz
Chodzi o sprawiedliwość!! Wyobraź sobie sytuację - identyczny wypadek, w jednym uczestniczy bezrobotny, w innym hydraulik, w innym lekarz a w innym złoty medalista. A w każdym ginie człowiek. Co zrobić? Puścić kazdego wolno? Bo zal za śmierc bliskiego? Czy kazdy idzie siedziec bo spowodowal smierc drugiego człowieka? Czy tez - bezrobotny do więzienia, hydraulik na grzywnę i zawiasy skazany, lekarz na zawiasy a złoty medalista wolno puszczony....bo złote medale dla RP zdobywa? To wredne!!!

Gość ŻAL Mi WAS WSZYSTKICH
musicie być strasznie zakompleksieni i nienawistni, żeby takie teksty tu pisać. Ale mimo to nie życzę wam, żeby przydarzył się wam podobny wypadek... Nie sądźcie, bo sami będziecie osądzeni.... a tak w ogóle, to zaglądnijcie w swoje sumienie i zapytajcie sami siebie skąd w was tyle jadu i złości? Zazdrość, że nic nie potraficie i o was się nie mówi głośno???

Znam takiego niegrożnego lumpa z Praszki (pomagał sprzątać plac),którego posadzili za to że jechał pijany rowerem po chodniku . W więzieniu okazało się że ma raka krtani,więc go na kilka miesięcy wypuszczono,ale teraz znów go wzieli ,a nie wiadomo ile jeszcze zostało mu tego życia ! Z tej samej Praszki dwóch policjantów na służbie popili i rozwalili służbowego Poloneza i jakoś nie poszli siedzieć ! Nie wiem nawet czy stracili pracę ! Ostatnio też z tej Praszki pijany policjant uderzył w zaparkowany samochód ! I CISZA !!!

Gość sklerozy jeszcze nie mam
i pamiętam, że odcinek drogi był prosty, tyle, że wyprzedzała z prędkością 150-180 2 tiry (a nie 200 jak ktoś pisał) i zrobiła wszystko, żeby nie zderzyć się z samochodem jadącym z przeciwka. Niestety stało się tak, że ratując tamtego zabiła brata... Myślałam, że to topik o tym, jak się pozbierała psychicznie po tej tragedii i jak wspaniale wyprzedziła rywalki o pół basenu... a tu po prostu polskie piekiełko, gdzie nie potrzeba diabła strażnika, aby nikt się z kotła wygramolił, bo Polacy sami siebie pilnują, aby przypadkiem nikt sie nie wychylił.... Żegnam

Faktycznie to bardzo bezpieczna prędkość 150-180km/h, szczególnie jak na kilkumiesięczne prawko. Z reguly to tak uczą że jak już się jedzie na czolówkę, to lepiej zjechać do rowu, bo wtedy jest jeszcze szansa że przeżyjesz. Nikt mnie nie przekona że mając Chryslera C 300 co co tam innego nie byla bardziej pewna że może na drodze więcej niż inni, że zdąży. Pomyśl o tym że ona miala opiekę specjalistów, którzy pomogli jej w tym wszystkim się odnaleźć. Szaraczki nie mają takich możlwości i nie przemawia przeze mnie zazdrość, zawiść, czy co tam jeszcze kotś wymyśli.