Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamanaxxx

aparat na zeby...potrzebuje go ! zalamana

Polecane posty

Gość zalamanaxxx

Mama niestety nie chce abym nosila aparat na zeby mowi,ze bede wygladala jak brzydula i ,ze nie jest mi koniecznie go noszenie... uwaza,ze nie mam na tyle dosc krzywych zebow zeby od razu nosic aparat na zeby... ;( ;( ;( jestem zalamana mam 15 lat i chcialabym moc usmiechnac sie pieknie ,a nie ukrywac swoj usmiech... nie nawidze swoich zebow...,a niestety mama nie chce mi pomoc...co moge zrobic? ? ? ? moje przyjaciolki i rowiesnicy maja piekne biale zeby,a ja ?! ... na kazdym zdjeciu pokazuja swoje piekne zeby,a ja niestety usmiecham sie bez oclaniania ich... mama ma ladne proste zeby choc nie swoje... ,a czemu mi nie chce pomoc? ? widzi,ze nie czuje sie dobrze,ze swoimi zebami ,a nie chce mi zakupic aparatu... jestem zalamana ... :( :( ;(;(

Gość jewlarka35
sa wakacje, spróbuj zarobić kase i sama idż do ortodonty,szkoda,ze dopiero teraz ,z tego co wiem do 13 roku życia aparat jest refundowany.

Stały aparat wcale nie jest refundowany. Ja nosiłam 2,5 roku nie żałuje, bo efekty są spektakularne:-) Warto wydać każdą złotówkę na to. Moze przekonasz mamę , jak przedstwisz jej kogoś kto nosił lub nosi aparat?

Gość Aniaaaaaaaaaaaaaa
umow sie na wizyte do orto i wez ze soba mame, moze jak specjalista jej uswiadomi, ze potrzebny Ci aparata to mama zmieknie ;)

Gość _aparatka_
ja nosze aparat juz 2 rok i wcale nie wyglada to brzydko :) sprobuj namowic mame na aparat ruchomy (taki tylko na noc) chociaz wydaje mi sie ze jetses juz za ''stara'' bez urazy, na taki aparacik .... poza tym sa aparaty porcelanowe (ja mam taki) i go wogole nie widac .. tylko maly drucik ... trzymaj sie P.S. a wogole to dziwne zeby mama nie pomagala corce ... :)

Gość nieświadoma
a ile kosztuje ten aparat porcelanowy?

Gość _aparatka_
ja placilam 1900 za gore i 1800 za dol ... tyle ze ja nie wszystki zabki mam porcelanowe

Gość 333
przykro mi :(

Gość emileczka
Może twojeja mama ma problem z kasą w końcu to jakiś wydatek: aparat okolo 4tyś i wizyty u lekarza plus wymiany drutów 100zł co miesiąc oraz trzeba mieć wyleczone wszystkie ząbki. Pomnóż to sobie przez około 3 lata i masz fajną sumę.

Gość zalamanaxxx
z kasa nei ma problemu...bo zawsze by sie skads wzielo...ale jej nastawienie do tego yhhhhh :/.. no coment... :] :(