Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

foleta

NOWA KLAWIATURA-PROBLEM

Polecane posty

Czy ktos moze mi pomoc?Zaznaczam,ze komputer to dla mnie skomplikowane urzadzenie.Kupilam nowa klawiature-musialam!No i nie mam polskich znakow.Probowalam wejsc w ustawienia,panel sterowania,klawiatura i ustawic jezyk:polski(programisty)i nie dziala.Co jeszcze moge zrobic?Prosze wytlumaczyc jak krowie na rowie:DDzieki.

Skopiuje z nie pamietam skad - w kazdym razie zrob to samo tylko ze na polski. Klawisz Start (lewy dolny róg ekranu)--->Ustawienia--->Panel sterowania otworzy się okno Panelu sterowania znajdź \"Opcje regionalne i językowe\" i kliknij dwukrotnie 1.na pierwsze zakładce (Opcje regionalne) zmień \"Polski\" na \"Węgierski\" (możesz też zmienić opniżej lokalizację na Węgry) potem kliknij \"ZASTOSUJ\" 2.przejdź na zakłądkę \"Języki\" kliknij \"Szczegóły\" w okienku \"Język domyślny\" zmień Polski na Węgierski potem kliknij \"ZASTOSUJ\" 3.na tej samej zakładce masz ustawienia klawiatury (domyślnie są polski- programisty i angielski) kliknij \"Dodaj\" - wyświetli się nowe okienko z dwona paskami w pierwszym \"Język\" zmień na WĘGIERSKI w drugim \"Układ klawiatury\" zostaw Węgierski, a jeśli będa problemy z pisaniem - zmień na \"Węgierski 101 klawiszy\" potem kliknij \"ZASTOSUJ\" -w trakcie tych operacji może być wymagane włożenie płyty z instalką WinXP - bądź na to przygotowany i miej instalke pod ręką po tych operacjach może być wymagany restart systemu ***************************** to tyle porad mam nadzieję, że się przydadzą bo prościej chyba już nie potrafię tego wytłumaczyć ale i to nie było (jak mi się zdawało) skomplikowane: w Panelu sterowania w WinXP na zakładce Języki masz przycisk Szczegóły - zainstaluj sobie z instalki klawiaturę węgierską powinno pomóc - koleś tak robił pisząc po rusku poza tym przełączając klawiatorę na węgierską musisz też przełączyć język - na tej samej zakładce

Dzieki,sprobuje .musze tylko to wszystko spisac bo sie pogubie.Nie wiem tylko czy ta dyskietka mi wejdzie bo to stary komp i nigdy tego nie uzywalam.Trzymaj kciuki:D

Nic nie dalo.Mam klawiature multimedialna Easy Touch ET-235.Niemoge sciagnac sterownikow.Sa na kompie ale jest jakis problem z ich zainstalowaniem.Dyskietka nie wchodzi w gre(uszkodzony komp)Mial ktos taki problem?

-> foleta mam taka klawiaturkę (nie wiem czy nr ten sam), podaj emilke to prześlę ale nie wiem czy to zadziała :(

skopiowałam plik systemowy, musisz go chyba (!) wkleić w C-> WINDOWS -> DRIVERS czekam na adres

Nr.klawiatury masz pod spodem.Moj meil:foletka68@tlen.pl Bede bardzo wdzieczna,bo juz nie wiem co robic.

poszło :) nr klaw. 222 :( ale może wlizie i załapie co?

klawiatura nie ma tu nic nie ma klawiatur polskich i zagranicznych:) no chyba ze kupisz taka z chinskimi znaczkami;) zmieniaj do skutku jezyk tak jak ktos napisal tylko po zmianie jezyka KONIECZNIE uruchom ponownie komputer i zobacz czy zmiana zostala uwzgledniona(tzn. czy w panelu sterowania jezyk sie zmienil) jesli to nie pomoze to napisz DOKLADNY symbol klawiatury to jak bede mial wolna chwile to sciagne Ci sterownik jesli to nie pomoze to znaczy ze glupi jestem;) - w co watpie;):D:D:D

-> seba sterowniki już poszły, ma skrót do stronki i spoczko ściągnie :)

Kochani,dzis byl u mnie znajomy ktory ma wieksze pojecie4 o kompie niz ja.Sterownik sa sciagniete wlasnie z tej strony,wersje zip tez sciagnal ale to nic nie dalo.Sam byl w szoku jak ty sebaa.Z tym jezykiem tez kombinowal tak jak ja.To juz nie wiem o co tu chodzi.

na dolnym pasku ekranu masz miniaturkę klawiatury (masz?) prawym myszki klik i wejdź w ustawienia -> karta ustawienia -> zainstalowane usługi -> Polski (programisty) potem reset kompa

Ale ja to z tym programisty kombinowalam jak kon od gorke.Nic nie dalo.Kolega wzial ta dyskietke,przegra na plytke,moze to pomoze.Jak nie to juz nie wiem co.Dzieki wam wszystkim.

takie problemy to tylko w realu najlepiej rozwiazywac :) sa pewnie fachowcy co przez neta reperuja heheh ale tak mozna sobie poprobowac i w koncu sie wpadnie na cos... tym bardziej ze te cholerne komputery czasem maja swoj rozum jakby... tym bardziej ze nie mam dostepu do windowsa zeby potestowac to...

No i okazało sie,że komp jest w porządku.Wymieniłam klawiaturę w sklepie na taką samą i wszystko gra. Dzięki wszystkim za pomoc ale jak widzicie mogli byśmy dalej kombinować bez skutku.