Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gagag

pólpasiec

Polecane posty

Gość jerena
moja mama wlasnie teraz przechodzi polpasca, czuje sie dtrsznie, dokucza jej okropny bol, nie moze funcjonowac, bez lekow przeciwbolowych, a miejsca obsypane, bola jak by ktos dokonal ciecia l nozem,, ma przepisane tabletki i puder, ale bol nie przechodzi po tym, dodatkowo truje sie lekami przeciwbolowymi, czy mozecie poradzic, co moglabym zrobic dla mamy, aby ja tak nie bollalo?

Gość wjakaa
Byłam wczoraj u lekarza i dowiedziałam się że właśnie mam tego półpaśca. Mnie aż tak bardzo to nie bolało, chociaż jednego dnia to nie mogłam usiedzieć w miejscu, tak mnie bolało. Już mi to powoli znika, choć nie brałam żadnych leków.

Gość eathen
Hej, wczoraj byłam u dermatologa i powiedział mi, że mam albo półpaśca albo opryszczkę, zmiany na skórze mam w 2 miejscach, pieką i swędzą potwornie, ale dermatolog stwierdził że zmiany są juz w trakcie gojenia i żadnego leku mi nie da, jedynie zovirax do smarowania bo to ten sam wirus. Czuję się osłabiona, śpiąca i rozkojarzona ale nie dostałam ani zwolnienia ani żadnych leków doustnych, myślicie że powinnam iść do internisty jeszcze?

Gość malwinaa-21
Hej, ja od kilku dni mam półpaśca, dziś się wreszcie wybrałam do lekarza i moja diagnoza:D się potwierdziła. Dostałam Heviran 800, do tego jakąś maść do smarowania i środki przeciwbólowe. Do tego jestem strasznie osłabiona, chce mi się spać, a dotknięcie tego miejsca sprawia straszny ból. U mnie pólpasiec ulokował się na tylnej części lewego przedramienia, w dole pachowym i aż do lewej piersi. Podejrzewam, że załapałam go jak miałam okres, bo wtedy przeciez jest się osłabionym. Pozdrawiam wszystkich i życzę powrotu do zdrowia. Teraz czekam na moja córeczkę, bo ma 2, 5 roku, ospy wietrznej jeszcze nie miala... a lekarz powiedział mi, że może mieć a nie musi... zobaczymy pozdrawiam

Gość a czy polpasiec moze
wystepowac na brzuchu nad pępkiem, po srodku brzucha nad pepkiem?

Gość bolący
półpasiec :D dobra nazwa

Gość gość
Ja mecze sie z tym gownem od czwartku. U mnie zaczelo sie od guli na lewej skroni, potem opuchlizna pojawila sie na policzku, uchu, wezlach chlonnych a wczoraj na zatokach przynosowych i powiece. Wykwitow mam bardzo niewiele tylko yroche na skroni brodzie ustach i jezyku. Najgorsza jest ta opuchlizna ktora powoduje potworny bol:/ Biore Heviran 800mg 5razy dziennie, wit. B smaruje wykwity pudrem w plynie no i przeciwbolowe. Konsultowalam sie wczoraj z lekarzem czy w sytuacji jak mam to ucho spuchniete i powieke to czy nie powinnam lezec w szpitalu, ale powiedzial, ze jezeli w samym oku nic sie nie dzieje to i tak niczego innego nie dostane i zeby bardzo uwazac zeby tego nie przenieść do oka. No i wazne zeby pic duzo plynow i byc w cieple. Tragedia po prostu, jako dziecko nie chorowalam na ospe, a teraz mam polpascia. Oby nie bylo tylko gorzej.