Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AmISick

dwa guzkipo brodą i przy żuchwie, 18lat, chłoniak?

Polecane posty

Gość AmISick

mam ogromny problem i zmartwienie, wyczuwam u siebie dwa guzki wielkosci fasolki, jeden po prawej stronie żuchwy, drugi pod brodą na środku, ten pierwszy czasem powieksza sie np przy stresie, bolu gardla, ten drugi dopiero sie pojawil. martwie sie bo nie wiem co mi jest, bylam u lekarza, pomacała to i powiedziala ze to nic groznego. czy w tym wieku moze to byc cos powaznego? rak czy cos?

Gość węzły chłonne

Gość AmISick
wiem ze to są węzły chłonne ale nie wiem czy to coś powaznego i co z tym zrobic? nie mam zadnej infekcji ani nic a one wciaz są i nie znikają nigdy

Gość kkkjjj
A masz jakiś dyplom ,że chcesz sama stawiać rozpoznanie ? Więc moze zaufaj temu lekarzowi , albo wstappna konsultcje do innego , a nie wydziwiaj z chłoniakim , ziarnica czy innym cudem :)

Gość AmISick
wiem ze jestem jakas taka glupia ze tak się boję ale one naprawde mnie martwia

Gość przecież to normalne
że węzły chłonne powiększają się przy jakichś stanach zapalnych. histeryzujesz.

Gość dziecko... a masz pryszcze
albo zaskórniki??????:o

Gość o matko jedyna ty ciapo
to po prostu węzły chłonne, węzły ma każdy człowiek!!! I czasem się powiększają, czasem zmniejszają... powiększone są jak organizm jest osłabiony np. w trakcie przeziębienia

a moze to sa kamyki w śliniankach ???? usg zrob i juz bedzie wiadomo .mysle ze to nie bedzie nic powaznego.

to są normalne węzły chłonne , nie masz sie co niepokoić a jeżeli nie daje ci to spać to proponuje sie wybrać z tym do onkologa :) wiem jak to jest kiedyś mialam takie guzki bolące przez 2 tyg. do tego ponad 38 gorączki i oficjalnie byłam zdrowa (oskrzela suche,pluca ok , gardlo tez jak najbardziej) badania tez mniej wiecej w normie po 2 tyg. wyszlo mi zapalenie ucha ... a mysli miałam czarne jak mrok :O

Gość AmISick
kurcze nie wiem co z tym zrobic? jak sie ich pozbyc? zeby przynajmniej troche sie zmniejszyly? znacie jakies rady?

Gość no powiedz lepiej czy
masz pryszcze i zaskórniki????? i czy je wysiskasz?

Gość Esther18
mam i wyciskam a co to ma do rzeczy

Gość _mniam_mniam_
Czesc! Najblizszy członek mojej rodziny choruje na chłonniaka i po Twojej wypowiedzi nie sądzą żeby mogło to być to. Objawami sa m.in. bardzo duże pocenie, ale naprawde zauważalne tzn gdy np trezba 3 razy w ciągu nocy zmieniać piżamę, powiększone węzły chłonne ( najszybciej widoczne na szyji), ogólne osłabienie organizmu i gorączki wysokie tj. ok 40 stopni. Więc chłonniak to raczej nie jest, ale jeśli wyczówacz guzki to nie ma na co czekać tylko trzeba leciej do lekarza. Będę trzymać za Ciebie kciuki i pamiętaj, że wszystko zaczyna się od głowy, więc pozytywne myślenie naprawdę pomaga :-)

Gość AmISick
dziekuje Ci za dobre slowa :) pojde do lekarza jutro i będzie po klopcie

Gość ma to bardzo dużo wspólnego
Od pryszczy, zwłaszcza ropnych i ich wyciskania, pjawaiają się po prostu stany zapalne, zresztą sam pryszcz jest stanem zapalnym i siedliskiem bakterii, gdybyś nie zauważyła:o Od samych pryszczy często powiększają się węzły chłonne w okolicy żuchwy, pod brodą i z tyłu głowy, na linii włosów, poniżej dolnej częsci czaski. A jak je jeszcze drapiesz, to już w ogóle:o Na pewno nie masz żadnego raka, dziecko. Wylecz trądzik

Gość 4k_
obiajwy ktore opisujesz mniam wystepuja dopiero duzo pozniej..dlatego warto sprawdzic wczesniej czy wezly nie sa powiekszone.. i nie chodzi tu o male twarde bolesne ziarenka ale o np 3cm zgrubienia, ktore nie bola przy dotykaniu....