Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a.g.

dostalam pracę i co dalej?

Polecane posty

Gość a.g.

a co jesli juz sie dostanie pierwszą wymarzoną powazna prace za w miare powazne pieniądze?? jakie formalnosci trzeba załatwic??? jakie badania trzeba zrobic??? nigdy nie pracowalam zawodowo, więc nie mam pojęcia jak sie za to zabrać, i co to jest numer NIP??? jak go otrzymac??? z góry dziekuję za odpowiedzi;)

nie wiem wprawdzie jak w Polsce z dostaniem pracy bo pracuje za granica. Ale zwykle osoba ktoracie zatrudnila, czyli HR, lub pi dawnemu, kadrowiec, powinna ci powiedziec wszystko co bedzie od ciebie wymagane. Bo kazda fima moze miec inne wymagania. Jak dostaniesz list z oferta, to powinni podac informacje czy musisz jakies badania robic. Tu gdzie jestem robili tzw. background check, czyli sprawdzali czy nie mam jakichs policyjnych niespodzianek, czy jestem legalnie. Ale wszystko mi powiedzieli. Potem jeszcze sprawy jak podanie numeru konta bankowego, zeby przelewali automatycznie zarobki, zapisanie sie do funduszu emerytalnego, ubezpieczenie zdrowotne itd. Ale jak nie jestes pewna, to po prostu sie spytaj odoby w kadrach. Kazdy kiedys zaczyna pierwsza prace i przez to przechodzi.

Gość Ale Zmartwienie
Zwykle w pracy wszystko mowia.