Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Arleta M

Debet na koncie - pytanie.

Polecane posty

Prosze Was bardzo, napszcie mi wszystko co wiecie na remat debetu. Czy mozna wybrac swoje pieniadze i dostepne srodki takze? Czy sa za to jakies procenty naliczane itd? Jestem ciekawa, bo dopiero zalozylam konto i nie wiem co i jak.a podobno wielu ludzi zyje dzis na debecie... dziekuje:)

Gość w którym banku

debet mozesz wybrac do cna, pod warunkiem,ze zostawisz srodki, ktore beda potrzebne na pokrycie Twoich oplat + oplaty dla banku.Od debetu sa niestety pobierane odsetki.

Gość upupup
ale nastepna wpłata na konto musi pokry debet bo jak nie to zaczną naliczać wysokie odsetki. Ja żyję ze stałym debetem :-(

Gość pamietaj ze na splacenie
debetu masz 30 dni

Debet jest po to, żeby z niego korzytać. :) Tak, doliczają procenty. Ale to jest problem dopiero przy dużych kwotach (można mieć tzw pożyczkę w koncie na, powiedzmy, 5 tys). Jeśli masz debet wysokości 300 zł, to procenty, jakie płacisz, to grosze. Czasam natomiast może dojść - chociaż nie powinno - do tzw overdraftu. To znaczy z jakiegoś powodu system pozwala Ci wybrać więcej pieniędzy niz debet i od tego płaci się zdaje się większy procent. No i w ogóle do źle wygląda w historii konta, więc trzeba na to uważać.